Ali Gece
Büyük Kaptan
- 29 Mayıs 2015
- 26.117
- 13.500
- 1.998
Sana analiz falan gerekmiyor, Okan hoca ayrılsın yeni gelecek yabancı hoca gereken analizi yapar, kollektif futbolu izlersin. Ama dikkat et üçüncü beşinci olursa kollektif şekilde kovulurlar yılda 2-3 tane beşiktaşta olduğu gibiYok öyle bir dünya Ali Gece Efendi. Bu işten öyle basitçe sıyrılamazsın. Sen hem bana hem de Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı küstahça ifadeler kullandın. Bu yüzden ya çıkıp adam gibi özür dileyeceksin ya da ortaya attığın iddiaların antitezini açık açık ortaya koyacaksın.
Şimdi bana uzun uzun anlatacaksın:
Neden iyi futbol oynayan, takım halinde hareket eden, sahaya kolektif bir akıl koyan bir yapı, sana göre basarili olamaz?
Okan’ın üç yılda üç şampiyonluk kazanması elbette önemlidir ama ben sadece sonuçla yetinmem. Eğer ben bu konuda ‘cahil’ sayılıyorsam, o halde sen de analizin en kapsamlısını yapacaksın. Messi örneğini de öne süremezsin; çünkü Messi’nin oynadığı takımlar tamamen kolektif bir düzen üzerine kuruluydu. Tüm takım uyum içinde oynuyor, Messi ise bu güçlü sistemin içinde işi bitiren yıldız rolünü üstleniyordu.
Biz ise bütün planı ve oyunun akışını iki üç oyuncunun bireysel becerisine bıraktık. Bu oyuncular olmadığında veya kötü günlerinde olduğunda zaten zayıf olan futbolumuz tamamen çöktü.