- 22 Ağustos 2010
- 32.799
- 37.571
- 3.033
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Aynen baş sorumludur son 3 sene şampiyon olmamızda ve şu an ligde lider Avrupa'da hedefimize 1 adım kalmasında.buralara gelmesinde başsorumludur kendisi anılcığım
gördük dün fbyi bk gibi takım ama alternatifli olduğu için her an maçı değiştirebiliyor
çok rahat şampiyon olabileceğmiz bir sezonu bize zehir etti birde taraftarla dalga geçiyordu yazın!
Aynen baş sorumludur son 3 sene şampiyon olmamızda ve şu an ligde lider Avrupa'da hedefimize 1 adım kalmasında.
İyi de bu durumun sebebi kendisi. Anadolu takımları bile yabancı halkını sonuna kadar kullanıyor. Ayrıca fenerde kim var? Saydığın oyunculardan kaçını alırsın takımına?Olum dalga mı geçiyorsunuz…
Adam 5 kadıköy deplasmanında da yenilmedi. As sol bek yok, yedek sol bek uyduruk bir cezadan yok. As sağ bek yok, yedek sağ bek uyduruk bir kırmızıdan yok. Stoperi sağ bek, sakat ön liberoyu stoper, tozlu raflardan indirdiği 22 yaşında futboldan uzaklaşan çocuğu sol bek yaparak bugün kazanabilirdi.
Karşıda da lig sonuncusu yok yani Asensio, Kerem, Duran, Edson, Skriniar, Semedo gibi adamlar var
Takıma aldırdığı oyuncuları ben seçmedim, kendi seçti.
Kutucu gelmeden önce yarı devrede 10 gol atmıştı, dribbling yapamadığını, skor yönü dışında kanat oynamaya uygun olmadığını geldiği gün yazdım, konusunda duruyordur, benim kadar bile bunu öngöremiyorlar mı yani, ne olacak verilen 6 milyon euro? O bonservise taş gibi rotasyon oyuncusu alınırdı halbuki. Jelert, Frankowski, Sallai, Singo diye devam edeyim mi, sağ bek oynayan şu adamların total bonservis ve maaşı kaç yazıyor alt alta yazınca? Dünyada kaç takım beke bu kadar para harcıyordur?
Takıma alınan oyuncu yedeğe düştüğü an katkı alamamaya başlıyor, yarın başka topçu alınacak yedek kalınca o da çöp olacak.
Üstüne kendisi kadrom yeterli demişken hala adamı kadro eksik üzerinden savunmanın rasyonel bir tarafı yok.
yardımcıları hakikaten kifayetsiz. Arkadaş, hiç olmazsa bunun ekibine aklı başında birini dahil edin. İrfan filan futboldan filan zaten anlamıyor da, kafa da basmıyor. Açın izleyin röportajlarını anlarsınız. Zeki bir yardımcı gerek, Mesela mertens yada mata…Derbiden sonra yine seni savunma moduna geçtik ama sana verilen bütçeyi daha düzgün kullan hoca
Rotasyonuda sağlamlaştır artık
Taraftarla inatlaşma taraftar hep haklı çıktı şimdiye kadar en iyi yardımcın biziz
Türkiye süper (süperliğini geçtim geçerliliği var mı bu ligin, ondan da şüpheliyim ya) liginde şampiyon ya
Okani savunanlar artık “adam ne yapsın, kadroyu görmüyor musunuz?” diye savunmaya başladı. Ama durum şu: Sen kapıyı pencereyi açık bırakmışsın, eve hırsız girmiş; sonra suçu hırsıza yüklüyorsun. Bizim hocamız “bu kadro bana yeter” deyip bu günleri öngöremediyse, bunun adı vizyonsuzluktur.
Her aklı başında insan bilir ki bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde bir hedefin varsa, 6 maç yerine 8 zorlu maça çıkacağını hesaba katarsın. Üstelik ilk 24’e girersen en kötü ihtimalle bir eleme maçın olacak. Buna rağmen düşük tempoda antrenman yaptırıp “herhalde sakatlık olmaz, aynı oyuncuyu 40–50 maç oynatırım” düşüncesiyle yola çıkmak büyük hataydı. Sonuç ortada: sakatlıklar arka arkaya geldi ve önemli maçlara altyapıdan oyuncular doldurularak çıkıyoruz.
Bu vizyonsuzluk değil de nedir? “Yedekte ne kadar kaliteli oyuncum olursa o kadar başım ağrır” korkusuyla hareket etmek değil de nedir?
Devre arası yapılacak ilk iş, Okan Buruk’a “hangi bölgeye transfere ihtiyacın var?” diye sormak olmalı. Gardi olur başkası olur gerekli oyuncularla anlaşılır, sonra hocaya “bu listeden seç” denir. Yoksa Okan Buruk’a bırakırsan, “üçlü defansa geçiyorum, Sıngo’yu sağ stopere atacağım, bana acil kanat bek lazım” bile diyebilir, şaşırmam.
Okan Buruk döneminde neredeyse 250 milyon euroya yakın bonservis harcandı ve kadronun hali ortada. Bari taş gibi futbol oynatsa içimiz yanmaz; ama o da yok. Tamamen bireysel yeteneklere dayalı bir oyun anlayışıyla sahaya çıkıyoruz. Türkiye’nin bu düşük seviyeli liginde bu sayede maç kazanıyoruz, fakat o yetenekler olmayınca nasıl zorlandığımız ortada. Buna rağmen belli bir kesim sadece skor odaklı: “Maçı kazanalım da okulda, iş yerinde, arkadaş ortamında havasını atayım” kafasında.
Bu kadar maliyetli (hem bonservis hem maaş) bir takım kurup bu kadar kötü futbol oynatmak kabul edilemez. Şampiyon olsak bile sezon sonunda yollar ayrılmalı. Ya da en azından ciddi anlamda maliyeti düşürecek hamleler yapılmalı; çünkü belli ki Okan Buruk’la iyi futbol göremeyeceğiz.