Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Boyle bir hal aliyor isler

Sözlükte bir yazar, bizim maç ile fbnin bugünkü maçının td bazında analizini yapmış
Peşinen de belirteyim iki maçı da izlemedim ve analiz ne kadar doğru ve yerinde bilmiyorum. Ama bu analiz doğru ise durum çok vahim.
1768767114463.webp

Bir kac arkadas yazmis sosyal.medyada kendisine ve ailesini küfur edliyor diye tabi hos birsey degilde ne alaka? Ünlü olup da küfür veya linc yemeyen insan mi var? Bunlari dikkate alip modu düsüyorsa veya morali bozuluyorsa yanlis mesleki secmis. Bu adamin net baska bir sorunu var o neyse ortaya cikar endisesi yükü olabilir üstünde.
Küfür edenlerde şerefsiz. Gerçekten şerefsiz insanlar. Bu adamın cocuğu hastaydı iyileşti cok şükür herşeyin başı sağlık. Eşi ile ayrılmıştı galiba yani bir insana kızabilirsin ama eşine filan küfür eden şerefsizdir. Tmm eksikleri var, daha iyisini istiyoruz vs ama küfür niye. Elinden geleni yapıyo ama işte meslekte en iyi olmak kolay değil. Kloop Guaediola filan olmak zor işler bir Türk bunu zor başarır. Zamanımda sadece Terim elit olabilmiş tek Türk hoca. Ki şuan o bile yetersiz kalır. Futbol ve futbolcu değişti. Herneyse sözü uzatmadan. Okan Buruk Galatasaray a yetersiz geliyo hatalarını konuşmak eleştirmek ayrı şey küfür etmek ayrı şey. Bunu yapanlar zaten insan statüsünde değil gözümde. Hayvanlara daha fazla değer veririm

bi ara Tottenham istiyor fln diye kolpa sıkan biatçıları vardı eleştirenlerle kendilerince dalga geçiyolardı bi ara dediğim de bir ay önce
bakalım bi kere bile ismi geççek mi Tottenham ile görecez.

Yaptığı 2 kritik hata yüzünden momentumu fenere verdi ve yarışa ortak etti.
1. İzmit gibi sert bir deplasmana cift forvet cikmak.
Abicim eleminasyon maci degilse, cok elzem bir durum yoksa lig sonuncusuna bile cift forvet çıkmak intihar etmektir. Kayıp 3 puan

2. Kadikoydeki fb maci
Oyle böyle 1 0 a kitlemissin maçı. Kalmış 3-4 dakika osimeni çıkarıyorsun, oda yetmiyor rakibin paldir kuldur yüklendiği dakikalarda o atmosferde 18 yaşında cocugu sahaya atiyorsun. Ve onun hatasıyla 2 puani birakip rakibi psikolojik olarak bitirme şansını kaybediyoruz. Can suyu oluyorsun

Kupa maçı var bide abicim ikardi 90 dakika sahada kalmak zorunda değil, baktin ilk yarı verimsiz israr etme iste barisi at öne, en kotu biseyler dene.

Oyuncular üzerinde baskinligi yok , ipleri onlarin eline vermiş hatır gönül idare etmeye çalışıyor.

Gidisat kötü. Toparlar mi evet ama her sene bu dönemlerde krize sokması baydi

Abi sen doğru olani yap yenil.sorun değil hatalarinda israr ederek buhrana sokuyorsun milleti sorun bu

Üst üste 5. şampiyonluğu kazanıp Avrupa'ya gidecek. Sonrasında elit hocalarınız gelsin sizi kurtarsın.

Abicim eleminasyon maci degilse, cok elzem bir durum yoksa lig sonuncusuna bile cift forvet çıkmak intihar etmektir. Kayıp 3 puan

2. Kadikoydeki fb maci
Oyle böyle 1 0 a kitlemissin maçı. Kalmış 3-4 dakika osimeni çıkarıyorsun, oda yetmiyor rakibin paldir kuldur yüklendiği dakikalarda o atmosferde 18 yaşında cocugu sahaya atiyorsun. Ve onun hatasıyla 2 puani birakip rakibi psikolojik olarak bitirme şansını kaybediyoruz. Can suyu oluyorsun

Kupa maçı var bide abicim ikardi 90 dakika sahada kalmak zorunda değil, baktin ilk yarı verimsiz israr etme iste barisi at öne, en kotu biseyler dene.

Oyuncular üzerinde baskinligi yok , ipleri onlarin eline vermiş hatır gönül idare etmeye çalışıyor.

Abi sen doğru olani yap yenil.sorun değil hatalarinda israr ederek buhrana sokuyorsun milleti sorun bu
Hepsine okeyim ama asıl noktaları daha vahim yerleri kaçırıyo herkes. Tek tek yazıcam üşenmeden ama yinede biliyorum eksik kalacak.
- Oyuncular her sezon bu tarihlerde neden sakat.
- Neden transfer edilen her oyuncu 1 ay hayvan gibi oynarken 1 aydan sonra salıyor. Performansı ve kondüsyonu bitik hale geliyor.
- En önemlisi. Neden biz düzgün atak yapamıyoruz. At barışa saneye taşısın. Kanada gidip rakip defansa topu versin. Ya orta açarak ya pas yapmaya çalışırken. Ön alan presi işlemiyor her takıma rakip kapandığı anda hep bu senaryo. Neden set oyunumuz 0 abartmıyorum bak sıfır.
- Neden kontra ataklarımız bukadar verimsiz ki elimizde yardırabilen adamlar var.
- Neden topu defanstan çıkaramıyoruz.
- Neden atağa çıkarken herkes rakibin arkasında top bekliyo. Bu şekilde nasıl rakip kaleye hızlı gideceksin ki. Orta sahada top çeviriyoruz.
- Buda cok önemli. Neden rakip ceza sahasından kalecimize top döndürüyorız. Allah aşkına aklım almıyor defalarca hatırlıyorum maçlarda. Rakibin ceza sahası önünden topu kalecimize kadar getiriyoruz tekrar gidiyoruz rakip ceza sahasına 5 dakika sonra gerçekten 3-5 dakika sürüyor orta sahadaki al gülüm ver gülüm. Sonra o top yüksek ihtimal ya kaptırılıyo yada out. Bu nasıl mümkün bilmiyorum. Atağa nasıl çıkılır kim nerde duracak kim nerde üçgen yapacak hiçbir futbolcu bilmiyo. Ekstra rakibi şaşırtacak hiç bir aktivite yok. Davul zurna ile göstere göstere top atıyoruz adamlar basitçe kesiyo. Ara pas yok belli çalışılmamış. Defans arkası toplar genelde rakip kaleciye gidiyo belli çalışılmamış. Bunlar cidden kabul edilebilir şeyler değil.
- Neden ayağımızda top tutamıyoruz. Sırf bu yüzden kaç tane önemli maçı verdik. Topu komple rakibe bırakmak nedir Allah aşkına. Anadolu takımı yapar bunu anca. Elinde alasıyla tıp tutacak adamların var. Ama plan yok. Topu ayağına alan ne yapacağını bilmiyo. Çalışılmıyo bunlar cok belli.

Dahasıda varda yeter cidden. Benim anladığım Antrenmanlar doğru değil. Taktikler doğru değil. Bu adam bunları çalıştırmasını bilimiyo yani aklıma başka bişeyde gelmiyor cidden. Fethiyespor bile bizi çözdü yaw. Daha ne diyim ki. Messi Ronaldo bile bir sistem içinde oynarken biz neden 2-3 yıldızın ayağına bakan saçma bi sistemle oynuyoruz.
Asıl önce bunlara bakmak gerekiyo. Hocanın temel işleri bunlar ve bizimkisi bunları biliyo mu yoksa kolaya mı kaçıyo bir fikrim yok. Bence bilse yapardı.

Son düzenleme:

2. Kadikoydeki fb maci

Bak bak bak nasil hizli geri geldi... Sanarsin 1 aydir aktif elestirileri var :)

umarım bu manav işlerinde kafası kalıp konsantrasyonunu kaybetmez bir an önce toparlanır.

Bu takımda sane, icardi ve osimhen gibi topçular varsa bu okan hocamın vizyonu sayesindedir.

İyi de daha ne olabilir ki Mert abi başarı için,Şampiyonlar Ligi'ni alacak halimiz yok
Ben de Mert gibi hocanın hakkını her zaman veren tarafta oldum. Bakma sen burada ilk geldiği günden beri cahilce eleştirenleri, onlar laftan anlatsan da anlamaz.

Ama son dönemde hakikaten kontrolğü kaybetti. Otoritesini sarsacak çok hatalar yaptı

Kadro planlaması
Transfer döneminde hazırlanamaması
Maç içindeki hamleleri
Forma adaletini yitirmiş olması
Medyaya yaptığı açıklamalar
Sürekli yönetimi koruyucu tavırları

Gelişine en çok sevinenlerden biri olarak, yaptığı bariz hatalara bahane bula bula toz kondurmamaya çalıştığım süreç, 2. sezonun kadro planlamasıyla birlikte yerini önce kuşkuya bıraktı, sonra da en çok eleştirenlerden biri haline geldim...BJK deplasmanında 1-0 öndeyken, Sergio ve Mertens' in paspas olduğunu göremeyip, göz göre 1-3 kaybettiğimiz maç halen aklımdan çıkmaz mesela. Benzer şekilde, 1-1 lik Sivas maçıydı sanırım, değişiklikten kaçınıp puan kaybına sebebiyet verdiği maçtan sonra değişiklik yapmadığı için yöneltilen soruya, ''Sonradan giren oyuncunun daha iyi oynayacağının garantisi yok'' şeklinde akla ziyan cevap vermişliği de vardır. Yani oyuncunun kötü oynadığının, hatta döküldüğünün farkında ama bir şekilde düzeleceğini düşünebilen değişik bir kafa yapısına sahip. Yahu bunlar birer insan; bir sebepten gününde değildir, çıkarır başkasını alırsın yerine, bu kadar basit, neyin inadındasın?..

Bu sezona girerken yaptığı sözüm ona planlama ile iyice sıtkım sıyrıldı artık. Sırf iki mevkide oynayabiliyor diye ısrar edip aldırdığı Singo kadar sağbek oynayabilecek biri 10 milyon bonservis ve 2 milyon maaşla pekala bulunabilirdi. Keza stoper olarak da ki dörtlüde iki stoperden biri rolünde pek de uçup kaçacak gibi durmuyor; en ideali üçlüde sağ stoper oynamasıdır kanısındayım...Hani genç oyuncu transferinde hep kontenjan ve bütçe sıkıntısından bahsederiz; bunlar müsaitken 4 kontenjanın boş bırakılması inanamadığım, ihanet derecesinde bir saçmalıktı (Yusuf zaten boş olduğu için 4 diyorum)...4. sezonda hala organizasyon kabiliyeti gelişkin bir takım oyunu izletememesi; asla vazgeçemediği önde pres mottosunun, takım boyunun uzamasıyla birlikte, giderek karşılığını bulamaz oluşu vs vs vs. Falsoları saymakla bitmez de uzatmayayım...

Yalnız hakkını teslim etmem de gerekir; böyle eleştirilerin ayyuka çıktığı zamanlarda, durumun gerektirdiği aksiyonları hızla ve doğru şekilde uygulayıp tünelden çıkmışlığı da oldu birkaç kez. Yine öyle bir performans göstermesini ummaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok şu an için. Ha, yine başardı diyelim; seneye daha beter saçmalıkları sergileyeceğinden neredeyse eminim. Bu birliktelik ne kadar devam eder de ne şekilde sonlanır, tahmin yürütmek zor...

Bir insanın bu kadar nefret kusması için karşısındaki kişinin kendisindeki bir problemi tetikliyor olması lazım. Ben bir Fener TD’sine bile nefret duymam olm nefret etmek çok ağır bir şeydir.

Bu yorum adı altında sıçmığı yazan da taraftarlık namına hiçbir şey bilmemektedir. Bilse taraftar kaybettiniz gibi salakça şeyler yazmaz.
Askıya alıyormuş armuta bak

@Sadri Baykam sen şimdi merak ediyorsundur. Geçen aylarda tek laf etmiyordun, ne oldu diye. Benim bu tip konularda pek ortam yoktur. Yeni gelene (tabi ilk geldiği dönem) ve sonrasında istikrarlı gittiği sürece son noktaya kadar destek vermeye çalışırım. Ha baktım artık olmuyor benim gözümde biter. O zaman tam tersi en başta benden çeker.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt