Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kavga etmiyorum... bilmediğim bir şeyi soruyorum cevap alamıyorum... sorduğum soru açık ve net... bilmediğim için de soruyorum diyorum... Bana baskı veya geçiş oyunu oynamadan başarılı olan takım örnekleri verin diyorum... bu kadar basit bir soru. Cevap alsam eyvallah deyip geçeceğim... 96-2000 arası fatih hoca nın oynatıp efsane olan oyun sistemi de tam olarak pres oyunuydu. Hatta ve hatta gegen presin atası sayılabilecek bir oyundu... şimdi biz kendi genlerimizin dışına niye çıkmak istiyoruz? Ya da ben istemiyorum da siz neden istiyorsunuz bunu... bin tane örnek veriyorum ben bir şeyi mantığa oturtmak için... bir tane de sizden bekliyorum örnek. Ama yok yok.
Arkadaşım karşında ki kişiye bir soru sorarsın, o cevap verirken senin istemediğin şekilde de verebilir. Cevap sana uymaz tartışma bir şekilde devam edebilir. Ama senin istediğin tarzda cevap verecek diyorsan bu bir diktadır. Karşında ki kişiye istediğin şekilde cevap almaya zorlamadır. Sen olaylara bu şekilde bakıyorsan senin istediğin gibi 1 dünya yok.

hakem desteği dediğin üstü kapalı şike yahu.
Ben okan sike mi yapiyor dedim?. Fener hakem destegi görmüyormu her hafta? Tedesco sike mi yapmis oluyor? Millet o yillari cabuk unutmus ben dahil kac insan okan buruka olsun basaka olsun küfur ettik arkalardina hakemler.var diye.

Ben okan sike mi yapiyor dedim?. Fener hakem destegi görmüyormu her hafta? Tedesco sike mi yapmis oluyor? Millet o yillari cabuk unutmus ben dahil kac insan okan buruka olsun basaka olsun küfur ettik arkalardina hakemler.var diye.
Ne yaparsan yap ağzından çıkan lafları cımbız ile alıp farklı yöne çekmeye çalışanlar var. Bence bu konuya dikkat et.

Evet tedesco şike yapmış oluyor

Kavga etmiyorum... bilmediğim bir şeyi soruyorum cevap alamıyorum... sorduğum soru açık ve net... bilmediğim için de soruyorum diyorum... Bana baskı veya geçiş oyunu oynamadan başarılı olan takım örnekleri verin diyorum... bu kadar basit bir soru. Cevap alsam eyvallah deyip geçeceğim... 96-2000 arası fatih hoca nın oynatıp efsane olan oyun sistemi de tam olarak pres oyunuydu. Hatta ve hatta gegen presin atası sayılabilecek bir oyundu... şimdi biz kendi genlerimizin dışına niye çıkmak istiyoruz? Ya da ben istemiyorum da siz neden istiyorsunuz bunu... bin tane örnek veriyorum ben bir şeyi mantığa oturtmak için... bir tane de sizden bekliyorum örnek. Ama yok yok.

Sadriciğim lütfen demagoji yapmayalım.
Valla burada uzun uzun yazdım sana sadece tek bir soru sordum ve cevap bekledim. Hala da bekliyorum... cevap vermeyeceksen de cevap vermeyeceğim ya da buna bir cevabım yok de geç... Yani münazara falan nasıl yapılır sizinle ben anlamadım. Benim bildiğim bir tez atarsan ortaya örneklendirir veri falan sunarsın... Ben karşı tez koyuyorsam örnek sunarım açıklama yaparım. Ama ortaya bir laf atıyorsunuz ardında hiç bir veri yok bir örnek yok... eleştiri kültürü olmadan bu takım başarılı olamazmış. Bir şeyi eleştiriyorsan çözümünü de belirtmek gerekmez mi? Neyse bakalım biatçı da biziz cahil de biziz anasını satayım...

Arkadaşım karşında ki kişiye bir soru sorarsın, o cevap verirken senin istemediğin şekilde de verebilir. Cevap sana uymaz tartışma bir şekilde devam edebilir. Ama senin istediğin tarzda cevap verecek diyorsan bu bir diktadır. Karşında ki kişiye istediğin şekilde cevap almaya zorlamadır. Sen olaylara bu şekilde bakıyorsan senin istediğin gibi 1 dünya yok.
Karşıdaki kişi cevap vermemiş ki. Direk pas geçmiş. Zira baskı veya geçiş oyunu oynamadan başarılı olan bir örneğe herhangi bir cevap alamamış kişi. İstediği veya istemediği gibi bir cevap durumu yok çünkü ortada buna verilmiş bir cevap olmamış zaten anladığım kadarıyla arkadaşın tepkisi de buna.

Sen bana cevap vermedin ki... benim istediğim bir cevap olsun.

Valla burada uzun uzun yazdım sana sadece tek bir soru sordum ve cevap bekledim. Hala da bekliyorum... cevap vermeyeceksen de cevap vermeyeceğim ya da buna bir cevabım yok de geç... Yani münazara falan nasıl yapılır sizinle ben anlamadım. Benim bildiğim bir tez atarsan ortaya örneklendirir veri falan sunarsın... Ben karşı tez koyuyorsam örnek sunarım açıklama yaparım. Ama ortaya bir laf atıyorsunuz ardında hiç bir veri yok bir örnek yok... eleştiri kültürü olmadan bu takım başarılı olamazmış. Bir şeyi eleştiriyorsan çözümünü de belirtmek gerekmez mi? Neyse bakalım biatçı da biziz cahil de biziz anasını satayım...
Tamam ben verileri toplayayım, sunum haline getirip sana buradan bir ara iletirim.

Karşıdaki kişi cevap vermemiş ki. Direk pas geçmiş. Zira baskı veya geçiş oyunu oynamadan başarılı olan bir örneğe herhangi bir cevap alamamış kişi. İstediği veya istemediği gibi bir cevap durumu yok çünkü ortada buna verilmiş bir cevap olmamış zaten anladığım kadarıyla arkadaşın tepkisi de buna.
Keşke biraz daha üste de baksaydın. Baskı oyunu konusu taktik değil demediğim halde sanki öyle demişim gibi konuyu algı haline getirme çalışmaları yani iftira atma. Burada benim için öncelik odur. Önce bu mevzu çözülür eğer çözülebilirse, senin dediğin kısım ondan sonra ki aşama.

Gerek yok üstadım biz o dersleri ve daha fazlasını yıllar önce aldık uygulamasındayız şimdi... bilmediklerimi koyarsan sunuma sevinirim...
Sizin tartışmanıza girmek istemiyorum da en azından bu sene CL lig aşaması ile ilgili şöyle bir analiz var elimizde gollerin %45'i rakip yarı sahada rakip hatası veya pres sonucu kapılan toplardan gelmiş. Yüzdesi verilmemiş ama 58 gol de hızlı karşı ataklardan gelmiş.

Son düzenleme:
Devam et önce iftira atıp ondan sonra burada havalı sözler ile şov yapmaya.
Özetle sonuç güzel ama oyun yine umut verici değil. Yine baskı ile bam bam bam kazandık. yarın öbür gün baskıyı kıran bir rakibe karşı geldiğimizde maç içinde ikinci bir plana geçip olayı çözerse o zaman derim klas hoca olmuş.
Bak buradaki lafından benim anladığım oyun umut verici değil. Yine (her zamanki gibi) hatta buradan anladığım küçümseyici bir şekilde bam bam bam oynayıp maçı kazandık. Burada anlaşılan zaten pres oyununu taktik olarak görmeyip hatta Fatih hoca nın final maçı öncesi söylediği taktik maktik yok bam bam bam lafının taktik maktik yok tarafını saklayarak kullandığın bir yazı olmuş. Şimdi bu laftan presin aslında günümüz futbolunun önemli bir parçası olduğu anlamını çıkartmam gerekiyorsa üzgünüm. Ben bu anlamı çıkartamadım ve sana bir soru sordum. Bu soru da gayet açık ve netti. Sen ona hasan a yazdığın cevabı yazmış olsaydın yine uzatmadım bu konuyu...

İftira atmak gibi bir özelliğim olmamıştır şimdiye kadar olamaz da... Ve şuna emin ol karşımdaki insana saygı göstermiyor olsam bu kadar zaman da ayırmam sana bunları yazmak için...

Sizin tartışmanıza girmek istemiyorum da en azından bu sene CL lig aşaması ile ilgili şöyle bir analiz var elimizde gollerin %45'i rakip yarı sahada rakip hatası veya pres sonucu kapılan gollerden gelmiş. Yüzdesi verilmemiş ama 58 gol de hızlı karşı ataklardan gelmiş.

Şimdi bu da demek olmuyor mu ki futbol hatalar oyunudur... en iyisinden en kötüsüne takımlar gollerini rakibin hatalarından faydalanarak buluyorlar... rakibi de hataya zorlamanın en iyi yolu ileride baskı veya 2. 3. Bölgede kapılan toplar oluşturmuyor mu? Ben yanlış düşünüyorsam hayır yanlış düşünüyorsun deyin...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt