Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben cidden merak ediyorum mac öncesi okan buruk nasil bir konusma yapip oyunculari motive etmeye calisiyor? Dün havalimanda taraftara seslenmisti okan buruk ayni bu sekilde oyuncularida motive etmeye calisiyorsa neden bu kadar ruhsuz oynadiklari belli.

Galiba mesele sadece Osimhen de değil. Osi yoksa santraforumuz yok acı gerçek. İcardi mevcut durumuyla 15-20 dk hamle oyuncusu. Barış ise doğal olarak bir kanat oyuncusu yani Osimhen veya İcardi gibi o santrafor iç güdülerine pek sahip değil.

Santraforsuz kaldığımız her maç çile çekiyoruz çünkü Fenerbahçe'nin aksine aşırı santrafora bağımlı bir oyun yapımız var. Bizim en öndeki adamımız 9 numaralığın gerektirdiği her şeyi yapmalı.

Atıyorum Osimhen'in alternatifi olarak takımımızda Onachu vb. bir adam olsaydı, Osi'nin eksikliği yine hissedilirdi ama bu kadar ceza kesilmezdi.
Barış o role girecekti sene başı o mallığı yapmasa. Santraforda çok iyi başlamıştı sezona.

bundan sonra odak lig olmalı. Avrupa'da başarılı bir sezon geçirdik aslında juventus'u elemek bile sıkıntı olacak diyordum. 5-2 galibiyetten sonra herkes saldı. tot veya l
pool kim gelirse gelsin elemek için oynamaya gerek yok. futbolcular, hoca ligi her halükarda alırız kafasındalar belli ki ama bu gidişle babayı alırız. rotasyon için geniş kadro dedik ama juve maçında oynamayan bile gevşiyorsa rotasyon işi de hikaye.

Bu takıma forvet lazım diye kaç kere yazdık söyledik icardi küsecek diye aldırmadı dün de baktı mağlubiyet kesin hemen oyuna aspirillayı aldı bakın siz istediniz bende oynatıyorum ayağına

Ua Maç sonu Okanı desteklemesi doğrumuydu.

Bence tepki gösterilmeliydi.
TFF Kulübe karşı resmi sitesinden açıklama yapıp savaş aciyo.Bugun Trabzonun verilen gölüne bak bizim verilmeyen gole bak alenen bir savaş içindeyiz.Okan hoca istifa mı deselerdi?Bunların kafasına vura vura şampiyon olmak için teknik taktik konuşma vakti değil.Onun da yeri gelir.

Juve donusu alanya maçındaki fantezilerini şimdiden merak etmeye basladim
Aklima gelen ilk sorular
Kac as oyuncuyu rotasyona sokacak
Bu defa kimi kadroya almayıp dinlendirecek

Juve donusu alanya maçındaki fantezilerini şimdiden merak etmeye basladim
Aklima gelen ilk sorular
Kac as oyuncuyu rotasyona sokacak
Bu defa kimi kadroya almayıp dinlendirecek
ben artık rotasyon yapmaya korkacağını düşünüyorum 1 2 oyuncu dışında dokunmaz ve osimhen'i nolursa olsun oynatır

ne yaparsa yapsın sezon sonuna kadar hiçbir türlü okan hocayı eleştirmeyeceğim.

klasik bir türkiye sorunu olan başarıya olan düşmanlık ve çekememezlik başta olmak üzere,

siyaseti tffsi mhksi medyası osu busu çeşitli algı oyunlarıyla bütün bir ülke gs’ye karşı düşman olmuşken, ülkedeki futbolun adaletinden sorumlu olan merci çatır çatır kulübe karşı açıklama yapıyorken hoca tek başına mücadele veriyor.

kobani anlaşmasıyla başlayan süreçte ülkedeki siyasi konjonktürü bilen herkes durumun nereye gittiğini görebilirdi, en son ülke başkanının transfere müdahil olması artık durumu sirk gösterisine çevirdi.

aynı şekilde erden timurun tutuklanması, rakip başkanın uyuşturucu soruşturmasından sıyrılması vs. herşey yine aynı güçlerle alakalı.

yıllardır burada yönetimin vasıfsız olduğunu, medyada sürekli yalan ve iftiralarla, algı operasyonlarıyla gs’ye karşı bilinçli bir şekilde düşmanlığın körüklendiğini söyledik.

elimizde buna karşı koyacak onlarca argüman varken bir kere bile masaya yumruğu vuracak cesareti gösteremediler, çünkü yönetim denen basiretsizlerin içerisinde yürekli biri yok.

neticesinde geçen sezon rams parktaki derbiye herifler sanki sen karşısın gibi göstererek yabancı hakemi getirdi, ve bu uygulama yalnızca senin iç saha maçında gerçekleşti, burada bütün bir ülkeye verilen mesajın ne olduğu görmek isteyene belli zaten…

bu kadar sahipsiz bir kulüp ve vasıfsız bir yönetim ile anca bu kadar, taş olsa çatlar.

3 sezon boyunca bu organize kötülüğün karşısında tek başına durmaya çalışan okan hocama teşekkür ediyorum, bu sezon netice ne olursa olsun büyüklüğü asla değişmeyecek.

Komedi adam ya

Eyübü çift fwle yenince bakın aslında iki fwle oynanabiliyor dedi maç sonu

Köprüden atlayıp ölmeyince köprüden atlamayı doğru kabul edecek zekaya sahip biri gs tdliği yapıyor
Üstat şu yaptırdığı bam bam prese laf edince de bozuluyor fanboyları. Taktik değil mi diye, taktik olmasına taktikte başlangıç seviyesi bir taktik. Başlangıç seviyesinden öteye geçemeyen adamın başlangıç seviyesi taktiği ile övünüyorlar. Bu da zaten fanboyların vizyonunu ortaya koyuyor.

Olayları biraz daha netleştirmek adına belirtmiş olayım.

Dün

Eren Abdülkerim Singo Boey - şu dörtlü ilk defa bir maça beraber başladı, hadi Boey yeni geldi, diğer üçlünün de beraber başladığı maç yok.

Yetmedi ikinci yarı Eren - Lemina - Singo - Boey'e döndük.

Bu sezon ilk defa

Sallai Yunus Sane Icardi dörtlüsü ile başladık hücumda, başka hiçbir maçta hatırlamıyorum.

Lemina Sara ikilisinin dahi beraber ikili tandemi oluşturarak başladığı maç hatırlamıyorum, Antep maçına İlkay Lemina başlamıştık.

Sezonun kritik virajına girmişsin ve hücum ve savunma hattın ilk defa birlikte maça çıkıyor, belki orta saha da.

Allah akıl fikir versin.
Biz ne dersek diyelim Abdülkerim dışarı ciktiginda yada oynamadiginda savunmanın balansi kesinlikle bozuluyor.Hele Sanches olmadımi tam bir facia.Sane ile zaten çoğunlukla takım 10 kişi oynuyor.Okan Hocam mecbur kalmadıkça klasik 11 dışına çıkmamalı.Torreira da sakatlık bela olmadığı sürece tüm maçlarda oynamalı.

Biz ne dersek diyelim Abdülkerim dışarı ciktiginda yada oynamadiginda savunmanın balansi kesinlikle bozuluyor.Hele Sanches olmadımi tam bir facia.Sane ile zaten çoğunlukla takım 10 kişi oynuyor.Okan Hocam mecbur kalmadıkça klasik 11 dışına çıkmamalı.Torreira da sakatlık bela olmadığı sürece tüm maçlarda oynamalı.

Maçtan sonra bazı şeyleri konuşmak daha kolay tabii. (Sana söylemiyorum rtaş)

Ben rotasyona baktığımda beni rahatsız eden tek şey Sallai kısmıydı. Çünkü Barış veya Lang'ın kesinlikle oynamasını bekliyordum. Bunun haricinde kadroya oldukça okeydim doğru gelmişti bana.

Devre arası yapılan değişiklikleri de doğru bulmuştum, Torreira-Barış-Lang giriyordu. Dedim tamam çeviririz maçı sorun yok. Zaten ilk yarı defansif anlamda hiçbir problemimiz yoktu.

Ama 2. yarı iptal edilen gol ve hakemin ince ince doğraması derken bizimkiler anlamsız şekilde zaten çok olmayan konsantrasyonunu tamamen kaybetti.

Aynı takım aynı kadro bugün maça çıksın muhtemelen 1-4 falan kazanırız. Ama iş işten geçti bir kere işte.

Maçtan sonra bazı şeyleri konuşmak daha kolay tabii. (Sana söylemiyorum rtaş)

Ben rotasyona baktığımda beni rahatsız eden tek şey Sallai kısmıydı. Çünkü Barış veya Lang'ın kesinlikle oynamasını bekliyordum. Bunun haricinde kadroya oldukça okeydim doğru gelmişti bana.

Devre arası yapılan değişiklikleri de doğru bulmuştum, Torreira-Barış-Lang giriyordu. Dedim tamam çeviririz maçı sorun yok. Zaten ilk yarı defansif anlamda hiçbir problemimiz yoktu.

Ama 2. yarı iptal edilen gol ve hakemin ince ince doğraması derken bizimkiler anlamsız şekilde zaten çok olmayan konsantrasyonunu tamamen kaybetti.

Aynı takım aynı kadro bugün maça çıksın muhtemelen 1-4 falan kazanırız. Ama iş işten geçti bir kere işte.
Hak verdiğim taraflar var .Tamam gol verilse farklı olurdu evet ama lütfen bazı şeyleri göz ardı etmeyelim.
Oyun kurucusuz oynadığımız sistemde Sanenin tüm topları baltalamasi ,hücuma yeterince destek vermemesi ,dediğin gibi sallainin ne yaptığını bilmemesi buna Saraninda katılması dolayısıyla biz rakip takım kalesine gidemedik.Kaleci bahadirin eline top değmedi kalesine gol girmedi.Hicbir etkinlik gosteremedikki .Buna mukabil ortasaha defans bloğunun birbirini tamamlayamamasindan ötürü adamlar 2 kere geldiler ve 2 gol attilar.Kose atışı ve duran toplarda yedek kadrodan gelen oyuncular henüz pozisyon almayı bilmiyorlar ki?
Ne kadar acidirki biz kaleyi bulamadık.Kaleyi bulabilecek"her ne olursa olsun"tek adamida dışarı alınca resmen cuvalladik.Baris ve Langi almayla yetmediki eldeki tek santraforun disaridaydi.Adama top goturemedikki.Boyle kısır zamanlarda sol ve sağ kanadin efektif olması gerekiyor oda yoktu.Biz top oynamadikki.Oynamadik.

Hak verdiğim taraflar var .Tamam gol verilse farklı olurdu evet ama lütfen bazı şeyleri göz ardı etmeyelim.
Oyun kurucusuz oynadığımız sistemde Sanenin tüm topları baltalamasi ,hücuma yeterince destek vermemesi ,dediğin gibi sallainin ne yaptığını bilmemesi buna Saraninda katılması dolayısıyla biz rakip takım kalesine gidemedik.Kaleci bahadirin eline top değmedi kalesine gol girmedi.Hicbir etkinlik gosteremedikki .Buna mukabil ortasaha defans bloğunun birbirini tamamlayamamasindan ötürü adamlar 2 kere geldiler ve 2 gol attilar.Kose atışı ve duran toplarda yedek kadrodan gelen oyuncular henüz pozisyon almayı bilmiyorlar ki?

Dünkü sorun şuydu;

Konya defansif anlamda çok iyi karşıladı.

Bizim oyuncularsa neden bilmiyorum hiçbir fikrim yok dümdüz orta kafa gol gibi ilkel bir yönteme bile başvursa gol pozisyonuna bir şekilde girebilecekken , inatla sete oturmak istedi ve sürekli top almak için geri geldi. Aksine tam tersi oyuncuların ileride konumlanması gerekiyordu.

Konya'dan kontra golü yemeye çekindik resmen ve takımca yüklenemedik.

Hocanın oyuncu değişikliklerini o an doğru buldum dedim Barış santrafor doğru bir tercih değildi, 4 gün önce Juve'yi felç etmiş adamı yine sağ kanada koymalıydı.

1 yanlış hamle dahi tüm maçı değiştirdi.

Ayrıca bu maç ikinci yarısı İlkay'ı bas bas çağırıyordu. Çünkü orta alanda topu alıp hemen servis edecek bir oyuncu gerekliydi.

Dünkü sorun şuydu;

Konya defansif anlamda çok iyi karşıladı.

Bizim oyuncularsa neden bilmiyorum hiçbir fikrim yok dümdüz orta kafa gol gibi ilkel bir yönteme bile başvursa gol pozisyonuna bir şekilde girebilecekken , inatla sete oturmak istedi ve sürekli top almak için geri geldi. Aksine tam tersi oyuncuların ileride konumlanması gerekiyordu.

Konya'dan kontra golü yemeye çekindik resmen ve takımca yüklenemedik.

Hocanın oyuncu değişikliklerini o an doğru buldum dedim Barış santrafor doğru bir tercih değildi, 4 gün önce Juve'yi felç etmiş adamı yine sağ kanada koymalıydı.

1 yanlış hamle dahi tüm maçı değiştirdi.

Ayrıca bu maç ikinci yarısı İlkay'ı bas bas çağırıyordu. Çünkü orta alanda topu alıp hemen servis edecek bir oyuncu gerekliydi.
İlkaydan hepimiz umitliydik ama yan pas geri pastan otesine maalesef gidemiyor.Baris Lang girdiğinde İcardi olmalıydı.Sirf berbat oynayan Saneyi oyunda tutmak adına saçma sapan bir duzenege girdik ve resmen herşey çorbaya döndü.Umarim bir daha bu saçmalığı yaşamayız.

Sırf Singo ve Sane oyunda kalsın diye mevcut düzenden çıkınca işte başımıza bunlar geliyor oyunuydu dünkü oynanan.

Barışa gelince ne bizde ne milli takımda barış santrfor çıktığında hiçbir zaman başarılı olamadıki barış kanat oyuncusu asla santrfor değil.

Çok fazla oyuncu olması olayını zannımca biz abarttik.Ana kadronun iskeletini bozmak rotasyon asla olmamalı.İskelet gittimi duzenekte gidiyor.Acik ve net.Zaten 10 numara olmaması apayrı bir rezalet.

Son düzenleme:
Ben cidden merak ediyorum mac öncesi okan buruk nasil bir konusma yapip oyunculari motive etmeye calisiyor? Dün havalimanda taraftara seslenmisti okan buruk ayni bu sekilde oyuncularida motive etmeye calisiyorsa neden bu kadar ruhsuz oynadiklari belli.

Ben gördüğümde şaşırdım. Maç esnasında ve o havalimandaki konuşmadada yüzü gülüyordu. Hiç suçluluk duygusu ya da ne bileyim biraz da olsa üzüntü görmedim kendisinde. Sanki içinden “zaten 3 sene şampiyon olduk bu sene olmasak ne fark eder” diye geçiyor içinden diye inanacam.

Ulan bu maç öncesi alayınız rotasyon diye diye kafamıza penetre ediyordunuz. Şimdi de rotasyon üzerinden vurmaya çalışıyorsunuz. Biraz duruşunuz olsun da biz de hatalı düşündük diyip geçin. Adama vuracağız diye şekilden şekile girmenize gerek yok.
Rotasyon diye kafa ütülemediğim için çok rahat yazabilirim.Bizim sorunumuzda rotasyon falan değil.Rotasyon yapmanında bir mantığı var.
Şimdi biz konya maçına neden rotasyon yaptık.Yorgunluk dezavantajını yaşamamak için.Ben konya maçında rezil bir şekilde rakipten top alamayan rezalet saha yerleşimi falan gördüm.Yorgunluk denilecekse sapına kadar bunun emaresini o maçta gördüm.Eee hani rotssyon yaptık yaaa yorgunluk olmayacaktı.

Bunların hepsi palavra.Rotasyonda palavra yorgunlukta palavra.Rakip küçümsemekfe palavra.Bizim kötü oynadığımız maç iyi oynadığımız maçtan fazla.
İçerde liver maçıyla içerde juve maçıyla depde konya maçı depde alanya maçı depde kocaeli maçı hatta bjk maçı bir olmuyor.bunun ısrarla görmezden gelinmesi başlı başına iş bilmezlik.Yahu senelerdir apaçık ortada olan gözümüze sokulan bu istatistiği neden görmezden geliyoruz aklım almıyor.
Boş alanda pas yapmayı çalım atmayı her futbolcu başarır.Bizim maçlarda anadoludaki yetersiz hareketli oyuncuların iyi gözükmesi gibi..
Önemli olan dar alanda iş yapmak.Kapalı savunmalara karşı fark yaratmak.
Kapanan takımlara karşı apışıp kalıyoruz.Yana pas geriye pas.Sırtı dönük top alıp Topla kateden yok.Saha yerleşimini doğru yapıp birbirine yakın olup organize pas yapmak yok.Nerede o büyük maçlardaki süper starlarımız.Yok çünkü osimen haricinde hiçbirisi süper star değil..birde lang var böyle maçlarda etkili olabilecek.Onuda en çok oynaması gereken maçta kesti iş bilmez.Oda zaten golü yarattrı vermedi onursuzlar.

Boey,singo oynasın eyvallah olabilir.Sallainin kanatta ne işi var arkadaş.Lang ve barışın ikisini birden nasıl kesersin.Rakipleri küçümseyip hala fizik olarak bitik olan yunusu 10 no oynatıyorsun.
Osimen yoksa rotasyonu az yaparsın yada hiç yapmazsın.Hiçmi ders almadık daha önce rezil oynanan kocaeli maçından alanya maçından.Çoğu maçtada kazanmamıza rağmen zorlandığımızı görmüyor mu başımıxdaki.
Artık gına geldi yapılan basit hatalardan.
Hepsini geçtim şu konya maçında çıkan kadroyla bile bu kadar rezil oynatamazsın.Oyuncular yakın oynamayı beceremiyorsa uyar arkadaş.Kenarıda benim gibi izleme.Gerekirse duracakları yeri tek tek söyle uyar.
Yahu en son bir forvetimiz ne zaman sırtı dönük top alıp orada oyun kurduk.Ne zaman ikiye bir yapıp şöyle verkaçlarla falan pozisyona girdik.O kadar para harca Konya gibi bir takıma karşı singo gibi boşluğu bulup çalım atan dikine giden bir tane orta sahan yok.
Hepsini geçtim bu takım önde baskıdan başka antremanlarda ne yapar arkadaş.Ne çalışır.Nasıl bir takımdaşlılk bu.

Bıktım artık şu iş bilmezlikten yapılan basit hatalardan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt