Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rotasyon diye kafa ütülemediğim için çok rahat yazabilirim.Bizim sorunumuzda rotasyon falan değil.Rotasyon yapmanında bir mantığı var.
Şimdi biz konya maçına neden rotasyon yaptık.Yorgunluk dezavantajını yaşamamak için.Ben konya maçında rezil bir şekilde rakipten top alamayan rezalet saha yerleşimi falan gördüm.Yorgunluk denilecekse sapına kadar bunun emaresini o maçta gördüm.Eee hani rotssyon yaptık yaaa yorgunluk olmayacaktı.

Bunların hepsi palavra.Rotasyonda palavra yorgunlukta palavra.Rakip küçümsemekfe palavra.Bizim kötü oynadığımız maç iyi oynadığımız maçtan fazla.
İçerde liver maçıyla içerde juve maçıyla depde konya maçı depde alanya maçı depde kocaeli maçı hatta bjk maçı bir olmuyor.bunun ısrarla görmezden gelinmesi başlı başına iş bilmezlik.Yahu senelerdir apaçık ortada olan gözümüze sokulan bu istatistiği neden görmezden geliyoruz aklım almıyor.
Boş alanda pas yapmayı çalım atmayı her futbolcu başarır.Bizim maçlarda anadoludaki yetersiz hareketli oyuncuların iyi gözükmesi gibi..
Önemli olan dar alanda iş yapmak.Kapalı savunmalara karşı fark yaratmak.
Kapanan takımlara karşı apışıp kalıyoruz.Yana pas geriye pas.Sırtı dönük top alıp Topla kateden yok.Saha yerleşimini doğru yapıp birbirine yakın olup organize pas yapmak yok.Nerede o büyük maçlardaki süper starlarımız.Yok çünkü osimen haricinde hiçbirisi süper star değil..birde lang var böyle maçlarda etkili olabilecek.Onuda en çok oynaması gereken maçta kesti iş bilmez.Oda zaten golü yarattrı vermedi onursuzlar.

Boey,singo oynasın eyvallah olabilir.Sallainin kanatta ne işi var arkadaş.Lang ve barışın ikisini birden nasıl kesersin.Rakipleri küçümseyip hala fizik olarak bitik olan yunusu 10 no oynatıyorsun.
Osimen yoksa rotasyonu az yaparsın yada hiç yapmazsın.Hiçmi ders almadık daha önce rezil oynanan kocaeli maçından alanya maçından.Çoğu maçtada kazanmamıza rağmen zorlandığımızı görmüyor mu başımıxdaki.
Artık gına geldi yapılan basit hatalardan.
Hepsini geçtim şu konya maçında çıkan kadroyla bile bu kadar rezil oynatamazsın.Oyuncular yakın oynamayı beceremiyorsa uyar arkadaş.Kenarıda benim gibi izleme.Gerekirse duracakları yeri tek tek söyle uyar.
Yahu en son bir forvetimiz ne zaman sırtı dönük top alıp orada oyun kurduk.Ne zaman ikiye bir yapıp şöyle verkaçlarla falan pozisyona girdik.O kadar para harca Konya gibi bir takıma karşı singo gibi boşluğu bulup çalım atan dikine giden bir tane orta sahan yok.
Hepsini geçtim bu takım önde baskıdan başka antremanlarda ne yapar arkadaş.Ne çalışır.Nasıl bir takımdaşlılk bu.

Bıktım artık şu iş bilmezlikten yapılan basit hatalardan.
10 topun üstünde top kaybetme becerisi kuvvetli saneye nasıl durmasinimi öğretecek Okan hocam?Neredeyse tüm topları kaybetti.Bir tane konya defansını delebilecek oyuncun yok , aklın yok mertens misali yok ta yok.Bu bağlamda delebilecek 2 oyuncu Lang barış sonradan oyuna giriyor.Fakat ne görüyoruz barış santrfor.Bir zahmet Saneyi çıkartıp barışı oraya koyup icardiyide santrforda tutmak cokmu zordu?

plan yok plan adam rotasyon yapıyor yaptığı rotasyonda 5-6 oyuncunun direkt yeri değişiyor. Yahu Yunus kötü çek kulübeye yanına, koy İlkayı onbire, Öne koy Asprilla'yı, Sallai ne arıyor önde adamı dinlendir veya mevkisin de tut. çorbaya çeviriyor adam her defasında takımı. Sonra paldür küldür oyuncu değiştiriyor çorba iyice karışıyor. Yanındaki sözde hoca sarı gözlükte hiç bir işe yaramıyor olacak ki uyaramıyor hocamızı. Koşmaya mecali olmayan erenlerle yunuslarla bir fayda göremeyiz. Bizde istemiyoruz teknik direktörün işine karışmayı da bu kadar bariz aksaklıkları da görmezden gelecek halimiz yok. Hiyerarşik kadrolarla topçulara isyan etmesinler diye süre vermeliyim kafasıyla daha çok puan kaybı olur. Öğrenecek de ne zaman öğrenecek bakalım. Juveyi beşleyip nirvanaya çıkmışsın kendi emeğini aynı haftada mundar ediyorsun olacak şey değil gelde çıldırma ya çıldırma! @Bu post Nedim Sertel'in alıntılaması için atılmıştır!

Galip gelinince seninle dalga geçmeye çalışanlara 2 çift laf etmeyecek misin

Dünden beri bakıyorum da kimse sana laf sokamamış
Veli kral adamdır ya, severim kendisini. Emrah, Cafer vs gibi daha önce söylediği şeylerle alakalı R yapmamak için 450 takla atanlar haricinde herkes dediğimize geldi zaten. Gerçi şimdi bunu dedim diye sevinçten kına yak filan diyecekler çıkabilir.

Ok o zaman niye TD başlığındayız

Bu argümanı doğru bulmuyorum zira ben bildim bileli iş yapan her TD için bu söyleniyor

Hagi olmasaydı FT olmazdı
Messi olmasaydı Pep olmazdı
X olmasaydı Y'yi görürdüm TD mi değil mi
Messi yok ve pep hala zirvede olum bu ne yaman çelişki şuan :asd:

Messi yok ve pep hala zirvede olum bu ne yaman çelişki şuan :asd:

Ben de onu diyorum. Yanlış bir argüman. Ben bildim bileli bu eleştiri yapılır birilerine. Filminde Di Caprio oynamasaydı görürdüm seni ey Martin Scorsese demek gibi bir şey.

Eleştirilecek onlarca şey varken, bu tarz söylemler eleştiriyi de boşa çıkartıyor.

Not: Pep'in Bayern'in başındayken Messi'nin bunların içinden geçmesi ve Boateng'di sanırım daşdaş oğlanına çevirmesi üzerine de ciddi bir internet geyiğine dönmüştü bu durum. Boateng'in mevlana gibi dönmeye çalışırken yere düştüğü o maç.

Maç planı ve rakip hazırlığı özelinde ciddi eksiklikleri var bence. Topun hep bizde kalacağı düşük tempolu bir oyun ve ona göre bir kadro tercih etse sıkıntı yaşamadan rakibi uyutarak kazanırdık gibi geliyor. Şl dönüşü yorgun takımla sürekli top kaybı yaparak gittili geldili bir oyun oynayarak sonuca gidilemeyeceğini düşünmesi gerekirdi ileri uçta zaten osi yerine icardi var, senin sürekli topa sahip olup atak üzerine atak yapman lazım ki etkili olabilsin.

Maç planı ve rakip hazırlığı özelinde ciddi eksiklikleri var bence. Topun hep bizde kalacağı düşük tempolu bir oyun ve ona göre bir kadro tercih etse sıkıntı yaşamadan rakibi uyutarak kazanırdık gibi geliyor. Şl dönüşü yorgun takımla sürekli top kaybı yaparak gittili geldili bir oyun oynayarak sonuca gidilemeyeceğini düşünmesi gerekirdi ileri uçta zaten osi yerine icardi var, senin sürekli topa sahip olup atak üzerine atak yapman lazım ki etkili olabilsin.
Yani maci karşı sahada oynayacaksın hele icardi ile oynuyorsan. Sağlıklı Spor yapıp maci kaybettiler. Konya bile galip geleceğine inanmıyordu biz inandirdik

Hocam icardi'yi küstürmeyek diye Kocaeli'ye ve fenere aptalca puanlar verdiğin için pişman mısın acaba?

galatasaray'ın etrafını düşmanlar sarmışken kendisi de bu heriflerin ekmeğine yağ sürüyor adeta! geçen senelerde şampiyon olmamızı sağlayan en büyük etken olan derbi maçlarını bu sene hiç kazanamadı ve kazanacakmış gibi de görünmüyor.

Çatır çatır oynatsın 2-3 topun direkten döner, kimisi kalecinin sırtına, kimisi stoperin başına çarpar girmez deriz helal olsun aslanlar gibi oynadık. Ama nerede fanboyları zannediyor ki millet skor beğenmiyor. Olur da ayrılırsa ligde ilk üçe giremezmişiz. Taktiği başlangıç seviyesinden öteye gidemeyen (bam bam pres) adam gitse daha kötü ne olur ki ?

Yüzü eskidi, genel olarak TD değişikliğinin de bu nedenle istendiğini düşünüyorum. Yoksa gelecek herhangi bir TD'nin de "sonuç bakımından" kendisinin verdiği performanstan öteye vermesini mümkün görmüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt