Okan Buruk | Teknik Direktör

ben hala aynı noktadayım, muhtemelen üst üste 5. şampiyonluk için ayrılmayacaktır ama çok yorgun olduğu belli kafa olarak. kalacaksa yükünü hafifletecek 1-2 adam lazım en az

4-5 tane net transfer gerekiyor, kendisinde de maalesef bu planlamayı yapabilecek mahiriyet mevcut değil.

s.direktör falan da getirmiyoruz napacaz allah kerim
Sportif direktör gelmez abi Okan Hoca varken. Bu ona bir nevi git demek gibi bir şey. Bu sezon Avrupa'yı fena merkez hedef belirledik. Osimhen de ligde sadece 16 maç ilk 11, toplam 17 adet 90 dakikaya tekabül edecek kadar forma şansı bulabildi. Bu sebeplerle (Cl etkisi ve Osimhensizlik) iniş çıkışlar yaşadık. 4 senenin başarı yükü de olunca, doymuşluk ve mental yorgunluk da oldu. Buna rağmen lig 2 kere 7 puan ile kopma noktasına geldi, dün akşam da 3. kere 7 puan ile kopardık artık.

Seneye 5 için kalacak bence de. Hakkıdır da zaten. Türk futbol tarihinde görülmüş şey değil 5 sene üst üste şampiyonluk. Bunu alan adam belki 50 yıl rekor sahibi olacak.

Yazın dozunda bir refresh işlemi yapmak lazım, ama dozunda. Okan hoca oyuncu seçimlerinde kesin olarak başarısız biri. Umarım eğrisi doğrusuna denk gelir de iyi bir transfer dönemi geçiririz.

Ben hocanın oyuncu seçimlerindeki bu başarısızlığının sebeplerinden birini, İcardi'nin varlığı ve ağırlığı olarak tanımlarım. Tek sebep bu değil tabiki ama sebeplerden biri. İcardi Gs için de hoca için de inanılmaz bir ağır figür. Sürünün alfası hala. Hoca oyuncu aldırırken hep OSİ-İcardi ikilisini aynı anda sahada tutacak formülü düşündü. İcardi'den sahada beklenen geri dönüşü alamadık ve 4'lüye dönüldü. Bu sebeple de alınan oyuncular malesef katkı veremedi 4lü sistemde. Bu mesela akıl alır şey değil.

İcardi'nin ayrılması ile artık 3'lü oynama opsiyonu tamamen rafa kalkar ve kanat beki gibi fantezilere girişmeyiz umarım bu sefer yapılanırken.

1777282067156.webp

iki Sene daha sözleşme yapılacakmış en kısa sürede kendisiyle..

Kendisi ile sözleşme uzatılacaksa, bir zahmet önce yardımcılarını ve ekibini yenilesin, kendini de Bebek turları atacağına işi ile ilgili güncellemeye vakit ayırsın. Yoksa önümüzdeki sezonlar eleştiri dozu olacak kendisi açısından çok daha sert ve yorucu olur.

Yeni stat açılışına kadar Fener hep bizden daha çok para harcıyordu, orada değişmeye başladı mevzu. Kadro kalitesi farkı açısından da en bariz dönem son 4 sene, bir de şike dönemindeki 2 sezondu. Tarihte ben böyle açık ara daha iyi olduğumuz bir dönem hatırlamıyorum 99-2000 eklenebilir belki.

Fenere karşı derbi üstünlüğümüz de o dönemle başlıyor zaten, son 15 yılda biz daha iyiyiz derbilerde, o tarihten bu yana Kadıköy’de bile çok az maç kaybettik.

Bu sene genel olarak kötüydü derbi performansı ama Okan’ın en büyük fark yarattığı alan bu geldiğinden beri.

Dipnot olarak tüm golleri duran toptan attığımızı belirteyim, akan oyunda üstünlük kurduk ama akan oyunda bitiremiyoruz, bunu yapabilsek farka giderdi.
Lig maçlarını baz alırsak 15 sezonluk dilim için dün ilk defa öne geçtik,10 galibiyete 9 galibiyet oldu durum

Kadro olarak hiçbir zaman FB'nin bize kurmuş olduğu 2004-2008 arası gibi bir üstünlük olmadı bence aramızda.Evet şu an FB'den daha iyiyiz ama öyle "açık ara" diyebileceğim bir üstünlük yok.

Teknik kapasite olarak açık ara denebilir bir tek ama Asensio oynamadı mesela dün onlarda da

Tedesco dün oyunu fizik mücadeleye çevirmekten kaçınan bir 11 kurdu,en büyük hatayı da o noktada yaptı bence

4 sene üst üste şampiyon olduğumuz ilk dönem bile görmediğimiz bir derbi tablosu var,bu noktada Okan Buruk ve ekibine de yeterli payenin verilmesi gerektiğini düşünüyorum

belki biraz şımarıklık ama gs özelinde en sinir olduğum konulardan biri derbilerde şu fark atma olayını beceremiyoruz biz ya 3te kalıyor

rakip dk 10da 7 kişi kalsa maç 3-0ken öyle biter muhtemelen

Sırf OB dönemi de değil kendimi bildim bileli böyle fırsatlar geliyor ama 4-5-6ya bi türlü gidemiyoruz
Valla Okan Buruk dönemi dışında pek öyle bir fırsat da geldi denemez Cafer abi

Terim'li 2 tane 3-1'lik maç var sadece

Okan Hocam da biz gibi.

Onlardan nefret ediyor. FB’yi gezdire gezdire yendi kariyeri boyunca en başından beri.

Fenerbahçe’yi Anadolu’dan başlayarak içerde dışarıda 3’leyerek buralara geldi. Akhisar, Rize, Başakşehir nerede olsa yendi.

Ergin Hocam gibi nerede olsa farketmeden.

Bize geldi 4. Senesi ilk sene 0-3 deplasman, 3-0 içeride, üçüncü sene 1-3 deplasman, 1-2 deplasman (kupa), bu sene 3-0 içeride son saniyede deplasmanda yiyip galibiyeti kaçırdık ilk maçta.

8 lig derbisinin 4’ünde 3 gol atmış bir hocadan bahsediyoruz. Tarihte çok nadirdir.

Hagi’nin 5-1’lik kupa ve Feldkamp’ın 93 yılında 1-4’ü dışında zaten modern dönemde ben hiç bu kadar kısa sürede farklı galibiyetler aldığımız bir dönem hatırlamıyorum.

Onların top seviyede olduğu 2004-2008 yıllarında dahi

2004-2005

3 maçın 2’sini aldık.

2005-2006 da sadece iki maçta çok kötü rencide olduk

2006-2007 de yine 2 maçı tek farkla kaybettik.

2007-2008 dört derbinin 2’sini aldık. Kazanıp kupadan eledik, kazanıp şampiyon olduk.

Sportif direktör gelmez abi Okan Hoca varken. Bu ona bir nevi git demek gibi bir şey.
Ben böyle düşünmüyorum ya, niye git demek olsun ki?

Bi tane futboldan gelen bi profesyonel olsa beyin fırtınası yapabileceği, planlama konusunda destek olabilecek, yükünü hafifletecek neden karşı çıksın ki buna?

Kendisi 4. sampiyonluga kosmasina ragmen eger genel yonetim anlayisi/transfer ekibi degismeyecek ve yine kendisine ve Kavukcu'ya kalacaksa tum isler, sezon sonu yollar ayrilip daha profesyonel bir ekip getirilmeli.

Yaz donemi yine elinde 100+ milyon euro transfer parasi olmasina ragmen birsey beceremeyen bir transfer ekibi gormek istemiyorum. Bu kadar parayla daha dogru ve kaliteli bir kadro kurulmali bana kalirsa.

Okan Buruk kalacaksa eger, baskanla bu konuyu ciddi bir konusup ona gore bir ekip getirmesini saglamali. Hem kendisi icin de daha iyi olur bu sekilde daha cok takima kafa yorabilir, diger turlu sabahlara kadar internet uzerinden oyuncu izliyordu. Bu tur seyleri birakmali.

Zaten kadro planlamasi ve transfer konusunda zayif ve amatorce hareket ettiklerini yeterince deneyimledik.

Sportif direktör gelmez abi Okan Hoca varken. Bu ona bir nevi git demek gibi bir şey. Bu sezon Avrupa'yı fena merkez hedef belirledik. Osimhen de ligde sadece 16 maç ilk 11, toplam 17 adet 90 dakikaya tekabül edecek kadar forma şansı bulabildi. Bu sebeplerle (Cl etkisi ve Osimhensizlik) iniş çıkışlar yaşadık. 4 senenin başarı yükü de olunca, doymuşluk ve mental yorgunluk da oldu. Buna rağmen lig 2 kere 7 puan ile kopma noktasına geldi, dün akşam da 3. kere 7 puan ile kopardık artık.

Seneye 5 için kalacak bence de. Hakkıdır da zaten. Türk futbol tarihinde görülmüş şey değil 5 sene üst üste şampiyonluk. Bunu alan adam belki 50 yıl rekor sahibi olacak.

Yazın dozunda bir refresh işlemi yapmak lazım, ama dozunda. Okan hoca oyuncu seçimlerinde kesin olarak başarısız biri. Umarım eğrisi doğrusuna denk gelir de iyi bir transfer dönemi geçiririz.

Ben hocanın oyuncu seçimlerindeki bu başarısızlığının sebeplerinden birini, İcardi'nin varlığı ve ağırlığı olarak tanımlarım. Tek sebep bu değil tabiki ama sebeplerden biri. İcardi Gs için de hoca için de inanılmaz bir ağır figür. Sürünün alfası hala. Hoca oyuncu aldırırken hep OSİ-İcardi ikilisini aynı anda sahada tutacak formülü düşündü. İcardi'den sahada beklenen geri dönüşü alamadık ve 4'lüye dönüldü. Bu sebeple de alınan oyuncular malesef katkı veremedi 4lü sistemde. Bu mesela akıl alır şey değil.

İcardi'nin ayrılması ile artık 3'lü oynama opsiyonu tamamen rafa kalkar ve kanat beki gibi fantezilere girişmeyiz umarım bu sefer yapılanırken.
hoca devre arası SD olması gerektiğini üstü kapalı söyledi aslında. Bunu bulmak yönetimin işi gibi bir şey demişti.

Ben böyle düşünmüyorum ya, niye git demek olsun ki?

Bi tane futboldan gelen bi profesyonel olsa beyin fırtınası yapabileceği, planlama konusunda destek olabilecek, yükünü hafifletecek neden karşı çıksın ki buna?
Yükünü hafifletir.Bende aynen öyle düşünüyorum. Ama bizde pek olmadı ondan hayıflanıyorum:Lütfü Arıboğan & Cüneyt Tanman vs. Bir Ali Dürüstü tanırım. menejer gibi menejer di .Yönetimden di ama sportif direktör gibi takılırdı.
yoksa Adnan Sezgin mehmet özbek gibi de asla olmamalı.Vizyon misyon ,üst düzey ilişkiler hepsi bir arada olmalı.

@Veli Baltacı
Sportif direktör ya da profesyonelle çalışma düşünceniz var mı?

Okan Buruk: "Ben bir teknik direktörüm. Bunun kararını veren ben değilim. Teknik direktör olarak kendimle alakalı kısmı yapıyorum. Tecrübelerimi takıma aktarmak istiyorum. Diğer iş benim karar verdiğim bir şey değil. 3,5 sene önemli tecrübeler yaşadım."

@Veli Baltacı

Okan Buruk: "Ben bir teknik direktörüm. Bunun kararını veren ben değilim. Teknik direktör olarak kendimle alakalı kısmı yapıyorum. Tecrübelerimi takıma aktarmak istiyorum. Diğer iş benim karar verdiğim bir şey değil. 3,5 sene önemli tecrübeler yaşadım."
3.5 sene önce tecrübeler yaşadım derken??

Kendisi 4. sampiyonluga kosmasina ragmen eger genel yonetim anlayisi/transfer ekibi degismeyecek ve yine kendisine ve Kavukcu'ya kalacaksa tum isler, sezon sonu yollar ayrilip daha profesyonel bir ekip getirilmeli.

Yaz donemi yine elinde 100+ milyon euro transfer parasi olmasina ragmen birsey beceremeyen bir transfer ekibi gormek istemiyorum. Bu kadar parayla daha dogru ve kaliteli bir kadro kurulmali bana kalirsa.

Okan Buruk kalacaksa eger, baskanla bu konuyu ciddi bir konusup ona gore bir ekip getirmesini saglamali. Hem kendisi icin de daha iyi olur bu sekilde daha cok takima kafa yorabilir, diger turlu sabahlara kadar internet uzerinden oyuncu izliyordu. Bu tur seyleri birakmali.

Zaten kadro planlamasi ve transfer konusunda zayif ve amatorce hareket ettiklerini yeterince deneyimledik.
Alper im gardi ile güzel bir ilişkileri var. Gardi sd olmak istemiyor ama iş çözücü. Sportif direktör diyoruz da fenerin bjk nin sportif direktörler ile çalıştığı zamanları da unutmamak gerekir. Yani bu istek de bizi raydan çıkarabilecek bir unsur olabilir. Genelde kendi portföyündeki oyuncuları kulübe yüksek meblağlarla aldırıp menajer tarzı çalışıyorlar. Ben olsam gardi ye domalıp minimum hasarla çalışmaya devam ederim. Aksi taktirde astarı yüzünden pahalıya gelir emin ol...

@Veli Baltacı

ben bu açıklamayı "istiyor" diye algılamadım. çok ilgilendiğini düşünmüyorum bu durumla. ayrıca türkiye'de de bu sistemin yürüyebileceğini düşünmüyorum (kişisel fikrim).

Transfer dönemlerinde takımın performansı ekstra kötü oluyor bu sürekli oyuncu izleme transfer süreçleri bilmemne çok fazla dahil oluyor bu süreçlere.

Ben elzem olarak görüyorum bu işi 250-300 milyon euroluk bi takım daha profesyonelce yönetilmeli

Geri
Üst Alt