Okan Buruk | Teknik Direktör

İyi hiçbir şeyin sebebi kendisi değil. Hatta iyi olan her şey kendisine rağmen oluyor. O kadarına inanıyorum. Kötü olan her şeyin ise sorumlusu kendisi. Kariyerini Icardi, Gomis ve Osi'ye borçlu birisi. GS'imiz o kadar büyük ki Hamzaoğlu'na bile triple bir yaptırabiliyor. Bizim en büyük şanssızlığımız tarihimizin ekonomik olarak en rahat dönemine denk gelmiş olması. Bakalım, zahmet olmazsa burdan şampiyon oluruz herhalde.

İyi hiçbir şeyin sebebi kendisi değil. Hatta iyi olan her şey kendisine rağmen oluyor. O kadarına inanıyorum. Kötü olan her şeyin ise sorumlusu kendisi. Kariyerini Icardi, Gomis ve Osi'ye borçlu birisi. GS'imiz o kadar büyük ki Hamzaoğlu'na bile triple bir yaptırabiliyor. Bizim en büyük şanssızlığımız tarihimizin ekonomik olarak en rahat dönemine denk gelmiş olması. Bakalım, zahmet olmazsa burdan şampiyon oluruz herhalde.
Onur abi böyle yazınca da çok afaki oluyor işte

GS'miz niye Skibbe'ye Reykart'a Mancini'ye Prandelli'ye falan triple'ı geçtim 1 tane lig şampiyonluğu bile kazandıramıyor peki de,Hamzaoğlu geliyor şampiyon oluyor mesela

Niye gitti mesela Prandelli o sezon,GS büyüklüğü şampiyon yapardı zaten.Veya Tudor da kalsaydı zaten büyük değil miyiz olurduk bir şekilde şampiyon

Ona da bir şey diyemiyorum

Okan Buruk oyuncularına çok fazla alan açmayı seven bir teknik direktör,başarının öyle geleceğine inanıyor

Bir de oyuncuları 3-4 senedir iyice alıştırdı bu rahat ortama,bir anda otoriter bir tavır takınırsa ters de tepebilir

Kendisi takımda olduğu sürece böyle mağlubiyetler olacak bence,lig sonunda yüzümüz gülüyorsa idare edeceğiz 4 senedir değişen bir şey yok çünkü bu konuda çok fazla
Bu oyunculara fazla alan açması da sanırım Başak ile 2. sezonunda bu oğlunun rahatsızlık yaşadığı dönemden sonra gelen bir durum sanırım. Başak 2. döneminde hoca- oyuncular arasında sorun olduğu ve oyuncuların Okan hocayı yediği haberleri çıkmıştı o dönem. Oradan gelen bir durum olabilir belki o yüzden. Bunun dengesini iyi kurması lazım hoca, o konuda biraz fazla rahat.

Onur abi böyle yazınca da çok afaki oluyor işte

GS'miz niye Skibbe'ye Reykart'a Mancini'ye Prandelli'ye falan triple'ı geçtim 1 tane lig şampiyonluğu bile kazandıramıyor peki de,Hamzaoğlu geliyor şampiyon oluyor mesela

Niye gitti mesela Prandelli o sezon,GS büyüklüğü şampiyon yapardı zaten.Veya Tudor da kalsaydı zaten büyük değil miyiz olurduk bir şekilde şampiyon
Reisim adamın eline prime Osi
29 yaşında İcardi
Mertens
30 milyona sağ bek
20 milyona orta saha
30 milyona kaleci verdik
Daha da sayarım da gerek yok. 4 sene boyunca rakiplerde all star karması yapsak yine bizim kadro ağır basar. Bırak daha iyi kadroyu denk kadrolarla bile yarıştırmadık kendisini
Sence bu takımın şampiyon olması başarı mı şimdi
Bu yılki derbi performansı başarı mı şimdi
Ya da çok basit bir şey soracağım
Osi'nin olmadığı her maçta takım amatör küme futboluna dönüyorsa kendisinin sözüm ona başarılarda ne kadar etkisi var acaba.
Neyse 11. defa ders aldık açıklaması yapıp takıma 5 gün izin versin

Ligdeki rakiplerimize ve kadromuza bakılınca şu ligi en fazla 9 puan kaybıyla bitirmemiz gerekiyordur
Senelerdir futbol izleyip şunu nasıl yazabiliyosunuz aklım almıyor yaw

Sadece favorilerin kazandığı 2-3 maçta puan kaybı yaptığı sezon tarihte hangi ligde ne zaman görülmüş? City ligin dibine demirleyen ekimde küme düşen takıma yenildi daha birkaç hafta önce, futbolun güzelliği de bu

Özellikle bu yıl ligde saçma kayıplar yaptığımızı kabul etmekle beraber öyle bi gerçeklik yok

Her mağlup olunan maç sonrası eleştiri ve tepki olması normal. Lakin kazanılan başarılara da çamur atılmaya çalışılması anlaşılmaz bir durum.
Taktik seviyesi çok üst düzey olan bir hoca gelince makine gibi oynayacağız yine başarılar üst üste gelinecek sanılıyorsa bu öyle kolay değil. Teknik direktörlük öyle sadece teknik taktik ten ibaret değil. Teknik taktiğin yanında oyuncu grubu ile olan kimya, oyuncuların hocaya güveni, oyuncu grubunu idare edebilme yeteneği bunlar öyle basit parametreler değil. Hele bir de bu ülke futbol dinamiklerine adapte olmak.
Okan hoca sene sonunda ayrılmalı noktasında ayrılmasına daha yakınım artık. Ama gelecek teknik direktör ile de uçup kaçacağımız konusunda pozitif olamıyorum geçmiş tecrübeleri yaşayınca.

kaybettiğimiz tüm maçlarda sahada dünyanın en kötü takımı gibi gözükmeyi algılayamıyorum açıkçası

Valla ben de bunu Fifa'da yaşıyorum sdadsadsa

Baktım rakip 1-0 öne geçiyor, dayanamayıp full attack moduna geçiyorum ve genelde 1-5 falan yeniliyorum shajdgsasads

Dünyanın en kötü takımı gibi gözüküyoruz çünkü bizim ana oyun planımız baskıyla topu kazanıp ati ataklar yapmak.

Ve bunu yapamıyorsak bu ne demek? Rakipten topu kapamıyoruz yani rakip bizi koşturuyor demek

Haliyle kaybettiğimiz tüm maçlarda maalesef sahada aslında pek bir şey yapamamış oluyoruz.

benim görüşüm belli

klopp pep emery filan bugün geliyorsa bugün gönderirim hocayı

ama bunlar olmuyorsa kendisiyle başarısız olana kadar devam

başarısız olur veya kendi isteğiyle ayrılırsa şu an alternatif adayım bizim takıma çok uyacağım düşündüğüm montella

ha orta uzun vadede arda filan kendini kanıtlar gelir o ayrı
Yav reis sende bıkmadın olmayacagini bildigin adamlari istemekten. Sendeki olay da icardinin başka benzerini goruyorum icardi den 22/23 halini bekleyen editci tayfadasın şu adamlar gelmiyorsa derken.

Klopp gelecekse hoca gitsin demek de biraz garip kaçıyor kulağa, olm Klopp gelecekse Arsenal yarın Arteta'yı dehler :asd:

Bu arada Emery'i falan asla istemem. Burada başarılı olamaması için her türlü özelliğe sahip.

Yav reis sende bıkmadın olmayacagini bildigin adamlari istemekten. Sendeki olay da icardinin başka benzerini goruyorum icardi den 22/23 halini bekleyen editci tayfadasın şu adamlar gelmiyorsa derken.

yav orada derdim onlar gelsin değil

anlatmak istediğim o seviye hoca gelmiyorsa ne diye işleyen düzeni bozalım

Valla hoca seçerken bakılması gereken çok fazla parametre vardır. Bilmiyorum o kadar. Şu hocanın ismi var bu hocanın kariyeri var deyip adam getirmek tam kumar işi.

Keza yabancı TD yerine ben yerli TD'den devamke diyorum yarın öbürsü gün Okan hoca ayrılınca

Yabancı hoca gelecekse de Lucescu gibi yani doğu avrupalı olmalı, bize yakın olmalı. Gerçi Lucescu falan bu tarz kurt hocalar da pek kalmadı zaten artık.

Senelerdir futbol izleyip şunu nasıl yazabiliyosunuz aklım almıyor yaw

Sadece favorilerin kazandığı 2-3 maçta puan kaybı yaptığı sezon tarihte hangi ligde ne zaman görülmüş? City ligin dibine demirleyen ekimde küme düşen takıma yenildi daha birkaç hafta önce, futbolun güzelliği de bu

Özellikle bu yıl ligde saçma kayıplar yaptığımızı kabul etmekle beraber öyle bi gerçeklik yok

İşte o ligin dibindeki dediğin takım bizim ligde Şampiyonluğa oynar. Şikebahçe bizim kadar para harcıyor ama Asensio ve Skirinar dışında takımızda kesin oynabilir dediğin kaç futbolcuları var? Tinerciler zaten yıllardır düzgün takım kuramıyorlar. Hamsiler Onaucho ve Oulai ile ayakta kalıyorlar ve kadroları çok kısıtlı. Diğer Anadolu takımları da zaten gelirleri her sezon daha da geriye gittiği için bizimle olan kadro kaliteleri arasındaki fark artmaya devam ediyor. Sadece Osimhen’in değeri bir çoğu kulüpten fazladır. Evimizdeki taraftar desteğiyle zaten bütün maçlarımızı kazanmalıyız. Her maça favori olarak çıkıyoruz zaten bizim ligde. Kadıköy deplasmanı hariç hep iddia oranlarında ikinin altındaydık. Tabiki hep favoriler kazanmıyor ve o yüzden halen futbol bu kadar takip ediliyor ama demek istediğim özellikle bu sezon çok maçta gereksiz puanlar kaybettik ve bunun baş sorumlusu hocamızdır takımı gereken gibi hazırlayamadı için.

Bay otoritesiz. Bu takim ne pas yapabiliyor ne son dk larda mecali kalıyor. Statik bi takım. Tüm oyun mentalitesi bireysel yetenekler üzerine daha doğrusu osimhen üzerine kurulu. İzin ver izin ver bildiğin çiftliğe döndük. Bazen anadolu takımlarının bile maç içinde yaptığı pas varyasyonlarini asla ama asla yapamıyoruz.

Reisim adamın eline prime Osi
29 yaşında İcardi
Mertens
30 milyona sağ bek
20 milyona orta saha
30 milyona kaleci verdik
Daha da sayarım da gerek yok. 4 sene boyunca rakiplerde all star karması yapsak yine bizim kadro ağır basar. Bırak daha iyi kadroyu denk kadrolarla bile yarıştırmadık kendisini
Sence bu takımın şampiyon olması başarı mı şimdi
Bu yılki derbi performansı başarı mı şimdi
Ya da çok basit bir şey soracağım
Osi'nin olmadığı her maçta takım amatör küme futboluna dönüyorsa kendisinin sözüm ona başarılarda ne kadar etkisi var acaba.
Neyse 11. defa ders aldık açıklaması yapıp takıma 5 gün izin versin
Osimhen varken de kaybettik Kocaelispor'a benzer şekilde,Osimhen'le alakası yok söylediğin konunun.Keza geçen yılda da Osimhen'in varlığına rağmen kötü oynadığımız 2 aylık bir dönem oldu,ama aldık maçları bir şekilde.

"Daha da sayarım da gerek yok. 4 sene boyunca rakiplerde all star karması yapsak yine bizim kadro ağır basar. Bırak daha iyi kadroyu denk kadrolarla bile yarıştırmadık kendisini"

Bu söylediğin karma bizden iyi olur,FB de 2023-24'te özellikle gayet de bizle yarışabilecek bir kadrosu vardı.Bu yılda da kötü değiller o kadar keza

İlk 2 sezon Osimhen yoktu,hatta 2. şampiyonlukta önemli bir süre gayet dar bir rotasyonla,Icardi'nin de yokluğuyla geçirdik ama 17 maçlık seri de o dönemde geldi mesela

FB'nin 2000'lerin ortalarındaki kadrosu,rakiplerine kıyasla herkesten çok çok üstündü ama domine edemediler fire verdiler arada.O işler kağıt üzerindeki gibi olmuyor,her şampiyonluk her kupa değerlidir.

Ben GS'nin bu senede de şampiyon olacağını düşünüyorum,sen mesela şunu diyebiliyor musun başka bir TD olsaydı da yine 4'te 4 şampiyon olurduk diye.

Sürekli kazanan,sürekli şampiyon olan bir takımı bir sonraki maça,bir sonraki şampiyonluğa hazırlayabilmek o kadar kolay bir şey değil

Senin rakip analizini de başka bir adam yapar,futbolcu analizini de başka bir adam yapar,maç analizini de başka bir adam yapar.TD bunların hiçbirinden o kadar iyi anlamak zorunda değil,ama çok iyi bir hazırlayıcı ve motivatör olmak zorunda bence.Okan Buruk da bunu şu ana kadar çok iyi yapıyor,periyodik düşüşler ise futbolun içinde var maalesef

İşte o ligin dibindeki dediğin takım bizim ligde Şampiyonluğa oynar. Şikebahçe bizim kadar para harcıyor ama Asensio ve Skirinar dışında takımızda kesin oynabilir dediğin kaç futbolcuları var? Tinerciler zaten yıllardır düzgün takım kuramıyorlar. Hamsiler Onaucho ve Oulai ile ayakta kalıyorlar ve kadroları çok kısıtlı. Diğer Anadolu takımları da zaten gelirleri her sezon daha da geriye gittiği için bizimle olan kadro kaliteleri arasındaki fark artmaya devam ediyor. Sadece Osimhen’in değeri bir çoğu kulüpten fazladır. Evimizdeki taraftar desteğiyle zaten bütün maçlarımızı kazanmalıyız. Her maça favori olarak çıkıyoruz zaten bizim ligde. Kadıköy deplasmanı hariç hep iddia oranlarında ikinin altındaydık. Tabiki hep favoriler kazanmıyor ve o yüzden halen futbol bu kadar takip ediliyor ama demek istediğim özellikle bu sezon çok maçta gereksiz puanlar kaybettik ve bunun baş sorumlusu hocamızdır takımı gereken gibi hazırlayamadı için.

Onların liginin özelinde değerlendirmek gerekli işte. Citynin onlara yenilmesiyle senin konyaya yenilmen arasında fark yok. Liginde en fazla dominasyon kuran takım bayerndir, onlar da 7-8 maçta puan kaybediyordur her yıl.

Bizden daha mı az favoriler çıktıkları maçlarda mesela

Başka bi konuya değineyim kimse konuşmamış. Bu adamın kadro planlamasıda hocalığı gibi rezalet. Hani oynatamıyor evet ama kadroda planlamayamıyor

Şimdiye kadar dünya kadar oyuncu geldi gitti hep yanlış kadro planlamaları yapıldı bunların sonucunda ya Avrupadan elendik yada ligi zora soktuk bi kaç isim çıktı onlar sorumluluk aldı. Bu sene ne oldu ? Yine rezalet yaz transfer dönemi yanlış kadro derken lig başladı herşey iyi gidiyor kasım 15-Ocak 1 aralığı çöküş başladı. Bi şekilde attık kendimizi ara transfer dönemine ara transfer dönemi nedir eksiklerini gidermek.

Yaptığımız transferler
Lang (1 maç var 3 maç yok performans olarak)
Asprilla ( CL listesine yazıldı hiç oynamadı ligdede 85te giriyor veya girmiyor)
Nhaga (Kontenjan boş kalmasın diye Trabzonada Oulai paylaşımından dolayı alındı ana plan için bu sene düşünülmüyor)
Boey (Son gün sürprizi. Eski aşk her sene kapısını çaldığımız adam(ilginçtir ki oynatmıyoruzda)

Orta saha boş kaldı
İcardinin 6 aylık durumunu gördük Osimhene bişey olursa lig bitmez dedik forvet lazım dedik oda alınmadı

Ee sen ne yaptın ? Sağ beki 3ledin aldığın adamıda oynatmıyorsun. Galatasaray’a geldiğinden beri 9.transfer sezonun yine hatalı kadro planlaması yaptın.

Bu rahatlık bu bütçe Avrupa kupası alan hocalara bile verilmedi Okan efendi.

Osimhen varken de kaybettik Kocaelispor'a benzer şekilde,Osimhen'le alakası yok söylediğin konunun.Keza geçen yılda da Osimhen'in varlığına rağmen kötü oynadığımız 2 aylık bir dönem oldu,ama aldık maçları bir şekilde.

"Daha da sayarım da gerek yok. 4 sene boyunca rakiplerde all star karması yapsak yine bizim kadro ağır basar. Bırak daha iyi kadroyu denk kadrolarla bile yarıştırmadık kendisini"

Bu söylediğin karma bizden iyi olur,FB de 2023-24'te özellikle gayet de bizle yarışabilecek bir kadrosu vardı.Bu yılda da kötü değiller o kadar keza

İlk 2 sezon Osimhen yoktu,hatta 2. şampiyonlukta önemli bir süre gayet dar bir rotasyonla,Icardi'nin de yokluğuyla geçirdik ama 17 maçlık seri de o dönemde geldi mesela

FB'nin 2000'lerin ortalarındaki kadrosu,rakiplerine kıyasla herkesten çok çok üstündü ama domine edemediler fire verdiler arada.O işler kağıt üzerindeki gibi olmuyor,her şampiyonluk her kupa değerlidir.

Ben GS'nin bu senede de şampiyon olacağını düşünüyorum,sen mesela şunu diyebiliyor musun başka bir TD olsaydı da yine 4'te 4 şampiyon olurduk diye.

Sürekli kazanan,sürekli şampiyon olan bir takımı bir sonraki maça,bir sonraki şampiyonluğa hazırlayabilmek o kadar kolay bir şey değil

Senin rakip analizini de başka bir adam yapar,futbolcu analizini de başka bir adam yapar,maç analizini de başka bir adam yapar.TD bunların hiçbirinden o kadar iyi anlamak zorunda değil,ama çok iyi bir hazırlayıcı ve motivatör olmak zorunda bence.Okan Buruk da bunu şu ana kadar çok iyi yapıyor,periyodik düşüşler ise futbolun içinde var maalesef
Kocaeli maçında takıldım reis. Kocaeli maçında cift forvet oynadık. Tek forvet oynasak rahat yenerdik.

Kocaeli maçında takıldım reis. Kocaeli maçında cift forvet oynadık. Tek forvet oynasak rahat yenerdik.
Bence yine yenilirdik

Her maçı dizilişler veya kadro tercihleri üzerinden okumamak lazım,Avrupa dönüşü Ajax deplasmanı sonrası bildiğin kaybetmeye gittik o maça

Kazanabileceğimiz tek skor şansımızın da yardımıyla 0-1'di 2023-24'teki Rize deplasmanı gibi mesela,o da olmayınca yenildik

Geri
Üst Alt