Okan Buruk | Teknik Direktör

Sene sonu ne olursa olsun git hocam. Görmüş oluruz sadece kadro mu başarılı yoksa senin payın var mı.
Bu kadar nefret kusulan biri olman bizi de yordu, senin için daha yıpratıcı olmuştur. O yüzden gitmeni diliyorum.

Günaydın Okan hocam .
Günay’dın son 7 maçında gol atamayan takımdan iki maçta 3 gol yiyip 2 gol atabilen takımımızın taraftarları
Son 3 gün kaldı bakalım alınan dersler sahaya yansıyacak mi yoksa gene suçlu benim dedikten sonra aynı hatalara devam edecek mi hocamız.
Sezon sonu geldi sağ bek belli değil orta saha oturmadı 10 numarada sürekli değişik arayışlar oyuncuların kondısyonu 65 e kadar ve önümüzde hakemler tarafından korunan ve korunacak hainler sürüsü
Bu maç önemli hocam adaleti sağlamak açısından önemli gerçeği göstermek açısından önemli Tff bein sport malum takım ve yönetimine atılacak bir tokat gerekiyor biz bu ligin en iyisi isek ne olursa olsun bu hain rakip arena dan tokatı yemeden çıkmamalı
Ha yenilirsek de bu taraftar hem teknik heyete hemde yönetime gerekli reaksiyonu verecektir

Final ve kırılma maçı şudur : maç sonunda kupa aldığın, tur atladığın veya rakibine karşı kazanarak şampiyonluk yarışından tamamen kopardığın maçlar.

Okan buruk'un final ve kırılma maçları tablosu (aklıma gelenler):

Kötü futbol ve kötü sonuçlar :
- y.boys 2.maç
- alkmaar 2.maç
- prag 2.maç
- juve 2.maç
- liverpool 2.maç
- bjk süper kupa finali
- fb süper kupa finali
- 2024 fb şampiyonluk maçı

Galibiyetler :
- ts türkiye kupası finali

Bu tablo gs'nin okan öncesinde olan winner karakterine çok ters ve büyük zarar veren bir tablo
2022-23

Başakşehir 0-7 GS (FB'nin kaybettiği hafta farkı 2 puana indirdik.)
GS 2-1 İstanbulspor (İlk kez lider olduk)
FB 0-3 GS (Fark 4 puana çıktı)
GS 2-1 TS
GS 1-0 Başakşehir (FB'nin puan kaybettiği hafta farkı 5'e çıkardık)

2023-24

TS 1-5 GS (FB'nin puan kaybettiği haftada puanları eşitledik)
GS 2-0 Başakşehir (FB puan kaybetti biz lider olduk)
BJK 0-1 GS (Puan kaybı beklenen virajı hasarsız atlattık)

2024-25

FB 1-3 GS (Fark 5 puan oldu)
Sivas 2-3 GS (FB BJK'ye yenildi,fark 6 puan oldu)
Kayseri 1-5 GS (Fark 8 puan oldu)

Daha hatırlamadığım bir sürü maç vardır

FB'nin puan kaybettiği ve kendiliğinden kırılma maçı olan her maçı kazanmış neredeyse bu adam

Beyler Okan hoca yaklaşık 2-3 aydır zaten en sert şekilde eleştirilmeyi hak ediyor. Yaptığı hatalar da gün gibi ortada...

Ama eleştirirken de insanların hakkını vermelisiniz bence. Veya yaptığı şeyleri bile yapmamış gibi söylememelisiniz.

Yarın OB gidecek, Arda gelecek ve Arda için de aynısı olacak. Mesela Barış gelmiş diyor ki gördüğüm en kötü Galatasaray hocası. E şimdi Arda Arda diyorsunuz, yarın ona da yapacaksınız bunları.

Her mevzuda aynı haltı yiyorsunuz, takım bok gibi oynuyor, Osimhensiz koca bir hiçiz zaten, laf edince de ya gitsin de şöyle böyle

Icardi için de aynı haltı yediniz geçmişte geçmiş.

Gençlerin yedeklerini bile yenemeyen adamı utanmasanız eleştirmeyin de diyeceksiniz.

Dua edin de pazar yenilmesin o şampiyonluk da giderse geçen senelerde başarılıydı diye savunursunuz anca.

Geri düşünüp kazandığımız maç yok, her seferinde takımı çorba yapıyor ortasahayı boşaltıp ama eleştirmeyecekmişiz hadi ya. Taktiksel ne kattı da eleştirilmeyecek acaba.

Giderse görelim bakalım bu seviyede çılgın imkanları başka yerde verecekler mi

Her mevzuda aynı haltı yiyorsunuz, takım bok gibi oynuyor, Osimhensiz koca bir hiçiz zaten, laf edince de ya gitsin de şöyle böyle

Gençlerin yedeklerini bile yenemeyen adamı utanmasanız eleştirmeyin de diyeceksiniz.

Dua edin de pazar yenilmesin o şampiyonluk da giderse geçen senelerde başarılıydı diye savunursunuz anca.

Geri düşünüp kazandığımız maç yok, her seferinde takımı çorba yapıyor ortasahayı boşaltıp ama eleştirmeyecekmişiz hadi ya. Taktiksel ne kattı da eleştirilmeyecek acaba.

Diyorlar zaten. Eleştirdiğimiz zaman sanki çok yakınlarını eleştirmişiz falan gibi davrananlar mevcut. Şurada vakit geçirme sebebimiz kavga gürültü değil Galatasaray hakkında konuşmak arada da goygoy yapmak. Ama bir kere savundular ya mesela Okan’ı sonsuza kadar savunurlar çünkü bu ülke insanı “evet yanıldım” cümlesini sevmiyor. Yarın Osimhen salsın ona da eleştiri yaparız, hiçbiri babamızın oğlu değil. Okan’ın eleştirilecek bin tane yönü var en başta da eleştirileri ciddiye almak yerine alay etmesi ve ekibini geliştirmemesi gelir. Takım dökülüyor bir sene Icardi 2 senedir Osiensen ile yürüyor takım. Taktik nerede teknik direktör dokunuşu nerede. Fbden çok daha iyi kadron var ama teknik direktör ve pasif yönetim sebebiyle parçalarız diyemiyoruz. Maç saati yaklaştıkça bari berabere kalalım diyorsa insanlar Okan da Dursun da aynaya baksın niye insanlar negatifliğe itiliyor diye

Üstad Okan hocadan ben de soğudum.Şampiyon olunsa dahi gitmesi gerekiyor.Nasıl olur bilmiyorum. Bu sene taraftarı mental olarak fazla yoran bir sene oldu.Liverpool deplasman maçından beri berbat bir oyun var.hoca ve takım kontak kapatmış gibi.Reaksiyon yok asıl üzen bu. Okan hoca ile de artık ileri gidemeyeceğiz gibi.O yüzden gitmesini istiyorum.Ama Eleştirme konusunda burada bence eleştiriden öte biraz itibar linçlemesi oluyor bence.Alınan şampiyonluklara Okana a rağmen denmesine katılmıyorum.Daha çok kendisine duyulan nefretten ötürü ölçü kaçıyor..Gerçi Fatih hocaya da aynısı yapıldı çok da şaşırmıyorum. Buradaki kutuplaşma olayının asıl sebebi övgünün ve sövgünün aşırı uçlarda olması .

Şampiyon yap ve git hoca. Artık sende ciddi bir yorgunluk, tükenmişlik belirtileri var. Çözüm üretmekte zorlanıyorsun. Kontrolü de kaybetmek üzeresin. 4. sene üst üste şampiyon yapmış bir teknik adam olarak ayrılsan, sonrasında her zaman güzel hatırlanacaksın ve birkaç sene sonra daha güçlü bir şekilde 2. dönemine başlayacaksın.

Beni daha cok endiselendiren detay su.

Hoca ozelinde zaten 40 tane mesaj atmisimdir son 3 4 ayda elestiri kapsaminda.

Forumda da ,sosyal medyada da(zaten orasi soytarilik limitini geciyor-hakaret falan filan) "kazansa bile degismeli" fikri baskin. Yani hoca somut sekilde taraftarla baginin koptugunu biliyor. Bunu duzeltmeye mi calisir yoksa gemileri salar mi gorecegiz.

Fakat daha buyuk problem gordugum kisim su: degissin demek cozum odakli bir demec degil. Yonetimin beceriksizligi hafife aliniyor. Taraftarin dedigini yapalim diye gider, yanlis tercih yapar, yanlis ismi getirir, daha yanlis planlama yaparsa 4 senelik surecte bir cuval inciri berbat eder(daha once cok yasadigimiz gibi).

Madalyonun boyle de bir yuzu var. Hoca beni inandirmiyor gidisatta , ben kulubune maddi destegi elinden geldigi kadar yapan, divanini vs takip eden standart bir taraftarim. Benim fikrim dusuncem hic bir seyi degistirmeyecek.o yzuden benim dusuncem dogru-yanlis onemli degil. Yonetim yok basimizda - saha ici derdimiz var, saha disinda daha buyuk derdimiz var.

Hatirlayan hatirlar benim yorumlardan, bu sezon basari olsa dahi iki ucu boklu degnek noktasindayiz dusuncem artarak devam etti aylardir.

Üstad Okan hocadan ben de soğudum.Şampiyon olunsa dahi gitmesi gerekiyor.Nasıl olur bilmiyorum. Bu sene taraftarı mental olarak fazla yoran bir sene oldu.Liverpool deplasman maçından beri berbat bir oyun var.hoca ve takım kontak kapatmış gibi.Reaksiyon yok asıl üzen bu. Okan hoca ile de artık ileri gidemeyeceğiz gibi.O yüzden gitmesini istiyorum.Ama Eleştirme konusunda burada bence eleştiriden öte biraz itibar linçlemesi oluyor bence.Alınan şampiyonluklara Okana a rağmen denmesine katılmıyorum.Daha çok kendisine duyulan nefretten ötürü ölçü kaçıyor..Gerçi Fatih hocaya da aynısı yapıldı çok da şaşırmıyorum. Buradaki kutuplaşma olayının asıl sebebi övgünün ve sövgünün aşırı uçlarda olması .
Şampiyonluklar Okan’a rağmen söylemi bence de yanlış ama çok iyi oyuncu gruplarıyla çalıştığı da bir gerçek.

Bir daha Türk futboluna Osimhen seviyesinde adam gelir mi mesela muamma, Icardi gibi etki bırakanı gelir mi muamma. Bu paraları harcamaya devam eder miyiz muamma

Ben tarihte böyle bir bolluk dönemi görmedim ve hep rakiplerimizden çok daha iyi kadrolarımız oldu.

En basiti rakipte santrafor yok senin Osimhen ve Icardin var. Rakibin orta sahası Genduzi övülüyor da sen aynı para seviyesine Sara almıştın 1 sene önce.

Bu sene özelinde düşülen durumu ise kabul edilir görmüyorum ha şampiyon olursa devam eder ama bu mevcuttaki sorunları çözebileceğini düşünmüyorum. 4 senedir set oyunu diyoruz, Volkan D diye bir adam yedek kadrosuyla bile seni kilitliyor, 40 dk gol atamıyorsun gol yedikten sonra. Neyse

Şampiyonluklar Okan’a rağmen söylemi bence de yanlış ama çok iyi oyuncu gruplarıyla çalıştığı da bir gerçek.

Bir daha Türk futboluna Osimhen seviyesinde adam gelir mi mesela muamma, Icardi gibi etki bırakanı gelir mi muamma. Bu paraları harcamaya devam eder miyiz muamma

Ben tarihte böyle bir bolluk dönemi görmedim ve hep rakiplerimizden çok daha iyi kadrolarımız oldu.

En basiti rakipte santrafor yok senin Osimhen ve Icardin var. Rakibin orta sahası Genduzi övülüyor da sen aynı para seviyesine Sara almıştın 1 sene önce.

Bu sene özelinde düşülen durumu ise kabul edilir görmüyorum ha şampiyon olursa devam eder ama bu mevcuttaki sorunları çözebileceğini düşünmüyorum. 4 senedir set oyunu diyoruz, Volkan D diye bir adam yedek kadrosuyla bile seni kilitliyor, 40 dk gol atamıyorsun gol yedikten sonra. Neyse
Bu sene özelinde avrupa da başarılı bir sezon olmasına rağmen lig için başarılı diyemem ben de. Okan hoca da bence bir tembellik var..yani taktiksel olarak kafa yormuyor.Sırtını Osimhene vermiş onla çözerim kafasında hep.Osimhen de sakatlıklardan ötürü çok faydalanamayınca çözüm üretemedi.ilk sezonlardaki derbilerde takıma dokunuşları oluyordu özellikle kadıköy deplasmanlarında. Bu sene hiç özel bir taktiksel dokunuşu olmadı.Son 3 senedir en azından nisan ayında alıp götürüyorduk bu sene aksine dip yaptık.Set oyunu konusunda asla kafa yormuyor.Rakip kapanırsa ileri hatta ki oyunculardan bireysel beceri bekliyor rakibi açmak için.
Şampiyon olursak mevcut yönetim gödermez asla.Ama belki kendi bırakır..Mental olarak kendisi de bitik bence..Bu hikayenin uzaması faydadan çok zarar getirecek.Şu an ki görüntü bu.

okan hoca giderse bu güçteki kadronun ligde 5.inci 6.ıncı falan olacağını düşünen bir gürüh var, ''siz 13.lük müstehak'' vb falan tarzı konuşmalar... hiçbir mantıklı,teknik,taktik açıklaması yok bu söylemlerin, direkt olarak rakibimize bakalım kaç yıldır yabancı hoca ile oynuyorlar tarihi fark mı attık,geçen senelerde bile kaç maçı kötü oynayarak ittire kaktıra kazandık biz, şuan bile aramızda 4 puan var, rizede son saniye golü yemeseler 2 fark var, demek ki başka hoca ile de olabilirmiş,tabi bu her hoca ile olur demek de değil ama okan hoca olmazsa biteriz 13.üncü oluruz falan neye dayanarak söyleniyor bunlar anlamak güç, 5,6,13üncü olduğumuz yıllar bazı insanlarda baya travma etkisi yapmış herhalde.

İnşallah bu sefer kendini SADECE maça ve oyuna verirsin de maç sonu yine ders çıkarmak zorunda kalmazsın.

Kalan maçlarda skoru alacak oyunu oynatmalı. İyi futbol beklentimiz zaten yokta bazen öyle hissediyorum ki gol atmak dünyanın en zor şeyiymiş gibi geliyor. Bari bunu hissettirme.

kaç yıldır yabancı hoca ile oynuyorlar tarihi fark mı attık,geçen senelerde bile kaç maçı kötü oynayarak ittire kaktıra kazandık biz, şuan bile aramızda 4 puan var, rizede son saniye golü yemeseler 2 fark var,
bu yıl özelinde OB ligde hiç fark yaratmıyor, açık ara en kötü lig performansımız burası çok net.

Ama böyle konuşarak fenerin aldığı rezalet galibiyetleri meşrulaştırıyorsunuz bu çok yanlış, bizim şu an minimum 14-15 puan fazla olmamız lazımdı bunlardan kötü performansımıza rağmen. Rize golü atamadı tamam 2 puana düştü bjk penaltısını ne yapacağız? Bizim ilk fb maçını napacağız mesela?

Aynı şekilde ismail kartal 99 puan geyiği de benzer muhabbet, 80 puan alamayacak takıma nasıl kazandırıldığını unutuyorsunuz hep.

bu yıl özelinde OB ligde hiç fark yaratmıyor, açık ara en kötü lig performansımız burası çok net.

Ama böyle konuşarak fenerin aldığı rezalet galibiyetleri meşrulaştırıyorsunuz bu çok yanlış, bizim şu an minimum 14-15 puan fazla olmamız lazımdı bunlardan kötü performansımıza rağmen. Rize golü atamadı tamam 2 puana düştü bjk penaltısını ne yapacağız? Bizim ilk fb maçını napacağız mesela?

Aynı şekilde ismail kartal 99 puan geyiği de benzer muhabbet, 80 puan alamayacak takıma nasıl kazandırıldığını unutuyorsunuz hep.
Dostum hocama güveniyor musun

Meşhur Çorbacı Okan Usta'mın önümüzdeki senelerde çorbasını içemeyecek olmak beni biraz üzmüyor değil. Senin mercimeğin bir başkaydı Okan Usta'm.

Geri
Üst Alt