Okan Buruk | Teknik Direktör

4 senedir Manchester United deplasmani haric butun deplasmanlarını asagi yukarı ayni kotu oyunla kaybettik. Coluk cocukla oynayan Ajax'i saymıyorum.
Apo 4 senedir kendisinden beklenilenin belkide 10 katini yaptı ama su anda fiziken bitik durumda, fiziki hali gecen seneki Icardi gibi.
icardi ile alakası yok abdülün burada abartıyorsun biraz. O ajax günün sonunda CL takımı. Neyse jacobs u koymuş sol stopere

Yav hocam alınan adamlardan memnun değilsen çıkıp fatih hoca gibi açık açık konuşacan, alınan adamları oynatacan sıçsada oynatacan bu sadece senin sorumluluğunda olan bir şey değil. Çıkardığın kadro kazanır kazanmaz tüm sorumluluğu üstüne alıyorsun oynamayacak adam alındıysa çıkıp açıklamasını yönetim yapacak sen oynat. Olduda yenildik yönetim tereyağ gibi çıkar bu işin içinden aldık oynatmıyor diye.

İşte olaya öyle bakınca morutan cicaldao oğulcan Çağlayan Tarık çamdal gibi isimler de diğer hocaya yazar diyorum bende...

Diğer taraftan da osimhen torreira lemina mertens leao gibi isimlerin de hocaya yazması gerekmez mi? Kötüler hocaya iyiler başkasına yazılmamalı...

Bak mesela erden timur a bayılıyorum ben ama ıskaları görelim... zaha ziyech köhn tete demirbay Angelinho seferoviç midtjö ndombele vinicius bakambu batshuai falan aklıma gelenler... bunu da sadece yönetime atamam... erden timur a da atamam... aga bu kollektif bir başarı ya da başarısızlık... söylediğim gibi bundan bu sorumludur bundan şu sorumludur diyemeyiz... bilşyorum mesela singo kinini ama geçen de söyledim böylesine bir sakat oyuncuya onay veren sağlık ekibine küfür etmek lazım ilk başta... Hoca oyuncuyu ne kadar isterse istesin sağlık sorunları var deyip veto edeceksin. Bak bu yaz kaç tane oyuncu ile anlaşılıp sağlık sorunları yüzünden transfer kapıdan döndü... yoksa izliyorum adamın bize gelmeden önceki videolarını allah ne verdiyse alın gelin diyeceğim bir sağ bek adam...
Bak olayı çok farklı yerlere çekiyorsun ve altı dolu değil.

65-70 m euro bonservis harcayabildiğin yerde gelenlere bak bir de 330 m euro harcadığın yerde gelenlere bak.

Erden Timur alınacak ismi belirlemez, isim gelir gider hocaya sorar alalım derse almaya çalışır, ikna ve maliyettir onun rolü.

Kafasına gidip Zaha da almaz Mertens de almaz ama ikisini de Galatasaray’a gelmeye ikna eder ve doğru maliyetle bunu yapmaya çalışır.

Birinin Icardi, Osimhen alabildiği durumda diğerine alınabilen Oğulcan çünkü para yok, bu durumda da kıyaslayamazsın, Morutan’ı da kıyaslayamazsın istenen Ghezzal çünkü, keza Cicaldau yerine istenen de Stanciuydu. Şu saydığım adamların alayı da 3 kuruşluktu, toplasan bugün Batrakov’a verdiğin para etmiyordu.

Maliyet yönüne bakmayıp isimlere bakarsan ben de niye Leao yerine Mbappe istemedi diyeyim o zaman, Morutan, Cicaldau falan demen bunun kadar absürt.

Singo’nun da geçmişte bizde yaşadığı gibi bir sorunu yok, sağlam adeleye çürük diyemezler. Eforlu oyun oynayan adamları her maç öyle oynatırsan kronikleşir, Singo sakatlanmasa da fahiş bir transfer hatasıdır, bok gibi bir stoper, tekniği kötü bir sağ bek hem de Leao parasına. 35 m euroya adam alıp 5 m euro maaş vericez, hoca 1 numaralı istediğimdi diyecek sonra da sağlık ekibine suç atıcaz, geçelim.

Böyle giderse sen çok korkak bir teknik direktör olarak kalacaksın. Transfer ettirdiğin oyuncular ilk 11 olması için kaç hafta hasta veya yedek beklemesi lazım? Adamlarım üzelmesin diyorsan onlar zaten kendi elleriyle forma verecek duruma gelecekler.

Maç sonu bakalım neler bekliyor bu süper zekayı.

Forvet aliyoz barisi oynatiyoesun stoper aliyoz jakpbsu oynatiyorsun aga bizimle dalgami geviyorsun???????

oynatmayı aklının ucundan bile geçirmediğin adamları takıma aldırıp durma hocam. sırf taraftar sussun veya yedek kalabalık gözüksün diye adam akdırma.

Bak olayı çok farklı yerlere çekiyorsun ve altı dolu değil.

65-70 m euro bonservis harcayabildiğin yerde gelenlere bak bir de 330 m euro harcadığın yerde gelenlere bak.

Erden Timur alınacak ismi belirlemez, isim gelir gider hocaya sorar alalım derse almaya çalışır, ikna ve maliyettir onun rolü.

Kafasına gidip Zaha da almaz Mertens de almaz ama ikisini de Galatasaray’a gelmeye ikna eder ve doğru maliyetle bunu yapmaya çalışır.

Birinin Icardi, Osimhen alabildiği durumda diğerine alınabilen Oğulcan çünkü para yok, bu durumda da kıyaslayamazsın, Morutan’ı da kıyaslayamazsın istenen Ghezzal çünkü, keza Cicaldau yerine istenen de Stanciuydu. Şu saydığım adamların alayı da 3 kuruşluktu, toplasan bugün Batrakov’a verdiğin para etmiyordu.

Maliyet yönüne bakmayıp isimlere bakarsan ben de niye Leao yerine Mbappe istemedi diyeyim o zaman, Morutan, Cicaldau falan demen bunun kadar absürt.

Singo’nun da geçmişte bizde yaşadığı gibi bir sorunu yok, sağlam adeleye çürük diyemezler. Eforlu oyun oynayan adamları her maç öyle oynatırsan kronikleşir, Singo sakatlanmasa da fahiş bir transfer hatasıdır, bok gibi bir stoper, tekniği kötü bir sağ bek hem de Leao parasına. 35 m euroya adam alıp 5 m euro maaş vericez, hoca 1 numaralı istediğimdi diyecek sonra da sağlık ekibine suç atıcaz, geçelim.
Olayı farklı yere çekmiyorum farklı açılardan farklı isimler üzerinden ve herkesin sevdiği isimler üzerinden örneklendirmeler yapıyorum.

Rakamlara baktığında ise dönemsel rakamları güncel piyasa değerleri ile karşılaştırıyorsun... Dünya piyasasının da bu kadar yukarılarda olmadığı dönemin total tutarı ile piyasanın şu halinin total tutarını bir tutuyorsun. Bu yanlış öncelikle...

Örneklendireyim istersen osi ye 75 milyon çıkış bedeli belirlemiş napoli zamanında. Şu 2 sene içerisinde transfer etmiş olsaydı o bedeli 75 milyon mu yapardı sence? Alelade sıradan topçuların 20 25 milyonlar ettiği bir dönemdeyiz şu anda... cicaldao denen herif o dönem mesela 6.5 milyon euro idi. Biraz araştırma yaptım AI da 6-8 milyon arası transfer yapan oyuncuların bazılar şunlarmış.

Şakiri 6 milyon, todibo 8 milyon, angussia 7 milyon vs...
Şimdinin meblağları ile aynı türdeki oyuncuların ortalama piyasa değerleri 20-30 milyon bandında...

Leao mbappe benzetmesi de aynı değil... reputation olarak alabileceğin maksimum oyuncular zaten o yaş diliminde leao osimhen sane dir... mesela şakir yi istedik biz alamadık lyon a gitti... niye? O dönem vizyon koyamıyorduk ortaya... şimdi bir vizyon koyabiliyor ve oyuncu ikna edebiliyoruz... para da koyabiliyoruz... bu gelişim sürecinde de hoca nın payı yok demek bence boş bir argüman... erden timur un payı yok demek boş bir argüman... gardi nin payı yok demek boş bir argüman...

Daha yüksek meblağlarla bizi geçemeyen şikecileri falan da işin içerisine katarsak totalde sportif anlamda ve marka değeri anlamında bir sürü yol kattettiğimizi de görebilirsiniz...

Olayı farklı yere çekmiyorum farklı açılardan farklı isimler üzerinden ve herkesin sevdiği isimler üzerinden örneklendirmeler yapıyorum.

Rakamlara baktığında ise dönemsel rakamları güncel piyasa değerleri ile karşılaştırıyorsun... Dünya piyasasının da bu kadar yukarılarda olmadığı dönemin total tutarı ile piyasanın şu halinin total tutarını bir tutuyorsun. Bu yanlış öncelikle...

Örneklendireyim istersen osi ye 75 milyon çıkış bedeli belirlemiş napoli zamanında. Şu 2 sene içerisinde transfer etmiş olsaydı o bedeli 75 milyon mu yapardı sence? Alelade sıradan topçuların 20 25 milyonlar ettiği bir dönemdeyiz şu anda... cicaldao denen herif o dönem mesela 6.5 milyon euro idi. Biraz araştırma yaptım AI da 6-8 milyon arası transfer yapan oyuncuların bazılar şunlarmış.

Şakiri 6 milyon, todibo 8 milyon, angussia 7 milyon vs...
Şimdinin meblağları ile aynı türdeki oyuncuların ortalama piyasa değerleri 20-30 milyon bandında...

Leao mbappe benzetmesi de aynı değil... reputation olarak alabileceğin maksimum oyuncular zaten o yaş diliminde leao osimhen sane dir... mesela şakir yi istedik biz alamadık lyon a gitti... niye? O dönem vizyon koyamıyorduk ortaya... şimdi bir vizyon koyabiliyor ve oyuncu ikna edebiliyoruz... para da koyabiliyoruz... bu gelişim sürecinde de hoca nın payı yok demek bence boş bir argüman... erden timur un payı yok demek boş bir argüman... gardi nin payı yok demek boş bir argüman...

Daha yüksek meblağlarla bizi geçemeyen şikecileri falan da işin içerisine katarsak totalde sportif anlamda ve marka değeri anlamında bir sürü yol kattettiğimizi de görebilirsiniz...
Verdiğin piyasa örnekleri yanlış çünkü işin her zaman maaş boyutu vardır. Öyle bir enflasyon geçişi yok, tek tek o zaman forma, maç bileti ne kadardı yazarım gelir kıyaslaması da yaparım ama gerek yok.

Shaqiri o dönem rezil durumdaydı ve Amerika’ya gitti, orada da sıradan bir kariyer geçirdi. Anguissa kariyer dönemini Napoli’de geçirdi, sen geçirtebilecek miydin?

Okan’ı aklamak için mevzuyu Cicaldau’ya götürdün ya, ondan 1 sene sonra beleşe Mertens almışsın bir de piyasa diyorsun.

Osimhen’in çıkış bedeli yoktu 150-200 istiyordu zaten Napoli, Chelsea alsa 120ye falan alacaktı, sözleşmesinin son senesinde geçerli eklenen bir bedeldi bize de 1 yıl sözleşme uzatıp saldılar.

70e aldılar zaten 75 fesih bedeli mi koyacaklar, sonra verdiğin örnekler yanlış deyince de değil diyorsun, neyse cidden uzatmayalım.

Okay FT Oğulcan aldırdı, Okan Icardi aldırdı Okan büyük hoca, buna inanmaya devam et, daha fazla birşey demeyeceğim.

Sporting deplasmanında max bu kadar oynanır zaten de 2.yarı tempo bize fazla gelmez umarım maç çok yüksek tempoda.

bu kadar topa hakim olacaksan bay yerine deniz'i oynataydın ya canım hocam. barış'ta ne gördün de kapalı savunmaya pivotu 10 yılın 9 numarasından daha iyi oynayacağına kanaat getirdin.

Geri
Üst Alt