Okan Buruk | Teknik Direktör

Başarı konusunda zaten fatih hocayı ayrı yere koyuyorum niye ona laf atmışım gibi düşündün ki. Hocanın şansızlığı Erden Timur gibi biriyle denk gelmemesi ona diyeceğim bir şey yok.

Ekstra konusu zaten Erden Timur sayesinde oldu o olmasa nerde görecektik 50m üstü harcamayı. Adamın yarattığı devrim sadece bize değil diğerlerinede yaradı kimse o kadar harcayamazdı. Enflasyonun zirve olduğu ortamda adam doğru olanı yaptı ama onuda yediler. O ekonomi tarafı zaten senin daha iyi bildiğin durumlar bildiğini yazmak olur.

Harcama rekoru osimheni aldığımız sezon başladı diyebilirim (öncesi için harcananı her zaman olmasada geçmişlerde de harcadık) ondan sonra gerçekten 30m üstü oyuncuları rahat konuşur hale geldik. Bunun sebepleride 2 sezondur şampiyon olan takımın özgüveni ve gelirlerin yükselmesiydi o takım sürdürebilirliği 4 sezona çıkardı burda hocanın payı yok dememek de inkar etmektir inkar edenler için söylüyorum.
Mesele FT değil, Gerets’e gitmeyeyim diye FT dedim, üst üste başarılı da olsan her zaman daha iyisi olmuyor bizde.

30 milyon euroları daha rahat konuşur hale gelmenin temel sebebi de başarı değil ucuz döviz ve konut projeleri, yarın olası bir döviz atağında tribün ve store gelirlerinin döviz karşılığı düşecek. Önceden 10k maaş alındığı yerde forma 3k idi, şimdi çok daha ödenebilir durumda, keza tribün geliri de böyle.

Senden sonra Fener de Tjk de Trabzon da girdi konut projelerine, bunun kimin sayesinde olduğu zaten belli.

Diğer yandan 10 sene önce de aynı sayılara oynuyordun zira statta, store gelirinde de esas pay Icardi ve Osimhen gibi ikonik figürlerin gelmesi, başarılı da olsan bunlar gelmese o kadar da yukarı çıkamazdın.

Okan’ın yaptıkları küçümsenmemeli ama abartılmamalı da. Bu kadrolar verilmese kesin şampiyon olurdu diyemez kimse ya da tam tersini de söyleyemez. Şanslı bir döneme denk geldi ve bunu çok iyi kullandı, herkes onun yaptığını yapamazdı ama şanslı dönem olmasa o da bu yaptıklarını yapamazdı muhtemelen.

Eğer OB sayesinde 20lik adamı 50lik yapıp satsaydın o zaman finansal etkisinden direkt söz edebilirsin ya da geçen seneki gibi ŞL üzerinden 55 m euro bandına çıkarsan. Onun dışında da etkisi yok demiyorum ama yarın ucuz döviz devri bittiğinde yine gidip 10 m euroluk adam kovalayacaksın, bu maaşları da kimseye veremeyeceksin.

Geri
Üst Alt