Okan Buruk | Teknik Direktör

Dejavu oldu artık. Her defasında döndürdü gerçekten de ama bu hep böyle olacak diye bir kaide yok. Ateşle oynuyor, bu defa döndüremezse toptan şarampole gideriz. Bence en iyisi hiç bu durumlara düşmeden önceden önlem almak, çekirge gibi her defasında sıçrayamayız
Döndüremezsede gider ve herkes rahatlar
Hem ne bekliyorsunuz, her maci kazanacagimizi falanmi?
Her sene böyle patladigimiz maclar oluyor

Yokları oynayan Sara ve 10 no ile alakası olmayan Yunus ile taa en başından orta sahayı vererek başladık maça
İlk 11 hatalarını hadi geçtim diyelim, oyunun başlangıcından yenen gol zaten tam bir Okan Buruk özetiydi
Hurraaapress tuttuğu kadar
tutmazsa bireysel çaba
Allah aşkına zorluk derecesi yüksek maçlarda sahanda beklemek ayıp mı ? Dünkü 11 ile bile topu rakibe verip başlasaydık rahat yenebilirdik.

Çünkü oyun planı yanlış kardeşim ve ısrarla bunu düzeltmiyor

Takımda bloklar arası darmadağın pas alışverişi yapabileceğin doğru düzgün bir bağlantı noktası yok

Herkes kafasına göre takılıyor sahada sanki sahaya 11 kişi öylesine çıkmış gibiyiz

Kompakt oyun yok herşey bireysel gidiyor

yunus topu alır çalımla götürmeye çalışır

Sane topu alır keza aynı öyle

Leao desen yine öyle

topu alan kanatta kim varsa topu ona iletiyor ve öyle bekliyor

Kanattaki kişide şapkadan tavşan çıkarırsa bir şeyler oluyor işte

İleride Osimhen olunca topun bizde kalma süresi artıyor

O da olmayınca top duvar tenisindeki gibi bize gerisin geriye dönüyor

rakipler çoktan çözdü zaten bizi

Adamlar kanadı kapatıyor ve olay bitiyor

orta saha desen zaten yok

Böyle bir oyun anlayışı olamaz yaa

Trabzon deplasmanında sadece tek önlibero Torreria ile baslamak zaten riskti Sara da bu kadar ısrar takımı yavaslatiyor savunmayı bu kadar orta sahaya cekmek ayrı bir hata.Sane olmayacak artık sans verilmez.Deniz varken ze Deniz de ısrar edilmeli

Bireysel performansların kazandırdığı maçların etkisinde fazla kaldığından kritik oyuncular eksik olduğunda bunun önlemini alarak oynamıyor nedense. Liverpool ile oynarken dengeli oynamamıza sebep olan şey Liverpool'un büyüklüğüne ve gücüne duyduğu saygıydı. Osimhen ve Lemina'nın olmadığı derbi gibi kritik maçlarda da ciddi bir güç kaybı yaşadığımızdan maçın mevcut şartlarına göre oynayabiliriz mesela.

Dün taç atışında tüm takımın ileride konumlanması ve arkayı bomboş bırakması fikren doğru olabilir ama pratikte cezası kesildi işte. Biz Icardi ve Osimhen'le kötü de oynasak çoğu rakibi cezalandırabiliyorduk, şu an aynı silaha rakiplerin de sahip. Salah'a alan verdik ve gördük sonucunu. Bu sebeple daha dikkatli olunmalı. Rakipler de ciddiye alınmalı.

Ama 4. sene sonunda "Okan Buruk şuna dikkat etmeli, buna dikkat etmeli" gibi şeyleri yazmak da garip geliyor. Yapan yapardı şimdiye.

Bence kendisi döneminde izlediğimiz en iyi Galatasaray 3. sezondaki son çeyreğine girmiş olan takımdı.

Aşırı dengeli, 4-3-3'e yakın ve topa sahip olan, gereksiz acele işler çevirmeyen, mental olarak da aşırı güçlü bir haldeydik. Baya vura vura ilerliyorduk.

Lemina-Torreira-Sara üçlüsü o dönem bu takımın ihtiyacı olan orta sahayı en iyi şekilde göstermişti.

Bu üçü ilk 11 oynasın demiyorum, "profil" olarak. Alan kaplayan çok iyi bir 6 numara, ayağı temiz oyunu çift yönlü oynayabilen bir dinamo, 8-10 oynayabilen ve diğer orta sahalar gibi çok koşabilen teknik bir oyun kurucu.

Şu orta saha mantığını bozduğumuzdan beri de sürekli başımız ağrıyor.

Onda da Lemina’yı istemiyordu, herkes bas bas bağırıyordu önliberolu oynanmalı diye, taraftar baskısıyla geldi
İlk geldiğinde yine hazır değil dedi oynatmadı, iyi giderken oyundan aldı falan
Sonra mecbur kaldı kendi ucube oyununu değiştirmeye ve şampiyonluk geldi
Vazgeçmiyor o ucube oyundan ve hiç vazgeçmeyecek
Hemen kovulmalı

Bence en can sıkıcı olan şey hicbirsey olmamış gibi davranılması, eskiden kulup başkanları boyle durumlarda hesap sorardı hocadan

Çağırır savunma isterlerdi, hatta bazen görüşme ters gider hoca değişiverirdi
Basiretsiz bir yönetim, taktik bilmeyen bir hoca

Okan hoca bu zihniyetini değiştirmediği sürece dünkü oyun ve skorlar hep olacak. Yani rahat maç yok. Harcanan paraya göre daha baskın oyun bekleniyor ama sahada beklenen oyun bir türlü görülmüyor.

Katılıyorum, bunu sezon başında söyledik. Dünyada bir takım var mıdır 4 sene şampiyon olup aşağı yukarı aynı oyuncularla bunu 8 seneye çıkarsın. Bardakçı’dan tut Sallaiye kadar değişmeliydi ama yapmadı. Ekibin yetersiz gelen topçu geri gidiyor ekleme çıkarma yap dendi yapmadı. Bir de futbolculara fazla yumuşak davranıyor gibi. Böyle yapınca topçular sallamıyor kendisini. Fatih Terim otoritesinin çeyreği yok kendisinde ama futbolda otorite ve disiplin gerekiyor, iyi antrenman gerekiyor. Taraftar milyonlarca Euro akıtırken Akhisarspor ayarında antrenman yapamazsın çünkü Gs yerel değil uluslararası bir takım
Kontrolü kaybetti ustam. Deniz Gül'ü çıkarınca bitti gözümde, Yunus'u da oyunda tuttuğu an maçı kapattım.

yahu bunlar ile utanıyorsanız Gs ı tutmayın gerçekten. Gs tarihi boyunca bunlar hep söylendi böyle durumlar hep yaşandı.
Günün sonunda şampiyon olamadıysak ya da Avrupa da kötüysek o zaman utanın. Yapı deyip durdular günün sonunda kendi taraftarları bile daşak geçti adamlar ile.
Senin derdin saf OB nefretinden. kötü oyun şu bu değil çünkü 4 senedir önümüzdeki bütün verilerde öndeyiz.
OB nin futbolunun bugün 2 tane sorunu var
1 i Boey den sonra daha belirgin; önde bastığımızda bugünkü ilk gol gibi arkada konya ovası gibi açık veriyoruz ve bunu kapatacak oyuncumuz allan adamı Singo yatalak çıktı.
Diğeri de girdiğimiz posizyonları deli gibi harcıyoruz; bugünden örnek vereyim Leao nun kaçırdığı pozisyon. Sporting maçından Sane ve Sara nın pozisyonlar. Kocaeli maçından 2x Leao pozisyonu.
Galatasaray şampiyon olmadı diye utanmam, yada herhangi bir takıma yenildiği için de… ancak hoca olmadığı, başkanların kukla olarak kullandığı ve her mikrofon bulduğunda senin değerlerine saldıran, seni zan altında bırakmak için yapı diyerek algı yapan bir adamın 10 kişi kalmış takımına yenilmek utandırmıyorsa seni, bence burda bir sorun var. O da senin sorunun benim değil.
Hiçbir zaman birşey geçmedi fb taraftarı. Hala 99 puanlı hoca diyorlar.

Derdim Okan buruk nefreti filan değil, Okan’ın Galatasaray’ı artık ileri taşıyacak kapasitesinin olmaması. Bu gerçeği görmemeniz, gerçeğin olmadığı anlamına gelmez. Ayrıca nefret ettiğim adam olsa açıkça yazarım nefret ediyorum diye..

Okan buruk, iki değil en az on sorununu sayarım saha içi saha dışı: savunma yaptırmayı bilmiyor. Bir oyun şablonu dışında alternatifi yok. Oyunu okuyamiyor ve her defasında ya geç kalıyor yada otuna müdahalesi yanlış oluyor. Topçu geliştirmiyor ve genç topçu düşmanı. Hakemlerle çok uğraşıyor. Transferden anlamıyor. İstediği lesley istemediği lemina (3 yıl önceki lemina). Takım geriye düşse panik başlıyor ve dağılıyor, dün olduğu gibi; hem müdahalede yetersiz olduğu için hem de sahadaki futbolcuya etki edemediği için. Kapanan ve geçişi ortalama yapan takıma karşı hiçbirşey yapamıyor. Takım 60 dan sonra bitiyor çünkü tekdüze bir oyun anlayışı var ve yeterli bir çalışma yok. Beş yıldır bir gram geliştiremedi kendini ve takımı.. sürekli aynı hatalar ve ders çıkartmıyor.. Yardımcıları deden felaket (Fatih hoca da böyleydi maalesef), yönetime karşı pısırık.

Bu kadroyu kime verdiler Türkiye’de? 2011 yılının kadrosundan bile bir kadro var elinde ve buna rağmen zar zor tr şampiyonluğu.

Bence savunma yerine nerde hata yapıyoruz diye sorgulamak; her eleştiriyi nefret olarak okumak yerine, Galatasaray’ı bir adım daha ileri götürme sevgisi olarak okusak Galatasaray’a daha faydamız dokunur. Okan normal bir kadro ile bu başarıyı yakalarsa başarılı addederdim, ancak iso gibi bir adam ile rakip, çeko tadiç dedeler ile okanı zorladı. Bu kadro ortalama bir kadro değil. Sadece osimhen üç kişilik oynuyor. O olmadığı zaman nerdeyse galibiyet yok. Olan galibiyetler de zar zor…
Uzattım biraz, emin ol amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek..
Son söz: dursun Okan ilişkisi = tencere kapak ilişkisidir ve ikisi birlikte gitmeli; Mustafa Cengiz gibi Galatasaray’ı düşünen ve Erden Timur gibi Galatasaray’a faydası dokunan, Fatih Terim gibi Galatasaray’a Avrupa’da şampiyon yapan insanlar gelmeli..

Son düzenleme:
Tek bildiği oyun önde basmak. Başka hiçbir oyun planı yok. Her maça her rakibe aynı oyunu oynayamayacağı ne zaman idrak edecek merak ediyorum. Ligde kendinden güçsüz 5 para etmeyecek takımları İcardi ve Osimhen sayesinde yenip şampiyon oldu ama iş zorluk derecesi yüksek maçlara geldimi dış sahada batırıyoruz. Bir değil iki değil artık bu kaçıncı rezillik ama yine aynı kafa devam. O yüzden domestik başarılara doyduk sağol hocam ama artık seninle daha büyük başarılar elde etme şansımız kalmadı. Zaten motivasyonumuz da düşük

Geri
Üst Alt