Galatasaray şampiyon olmadı diye utanmam, yada herhangi bir takıma yenildiği için de… ancak hoca olmadığı, başkanların kukla olarak kullandığı ve her mikrofon bulduğunda senin değerlerine saldıran, seni zan altında bırakmak için yapı diyerek algı yapan bir adamın 10 kişi kalmış takımına yenilmek utandırmıyorsa seni, bence burda bir sorun var. O da senin sorunun benim değil.
Hiçbir zaman birşey geçmedi fb taraftarı. Hala 99 puanlı hoca diyorlar.
Derdim Okan buruk nefreti filan değil, Okan’ın Galatasaray’ı artık ileri taşıyacak kapasitesinin olmaması. Bu gerçeği görmemeniz, gerçeğin olmadığı anlamına gelmez. Ayrıca nefret ettiğim adam olsa açıkça yazarım nefret ediyorum diye..
Okan buruk, iki değil en az on sorununu sayarım saha içi saha dışı: savunma yaptırmayı bilmiyor. Bir oyun şablonu dışında alternatifi yok. Oyunu okuyamiyor ve her defasında ya geç kalıyor yada otuna müdahalesi yanlış oluyor. Topçu geliştirmiyor ve genç topçu düşmanı. Hakemlerle çok uğraşıyor. Transferden anlamıyor. İstediği lesley istemediği lemina (3 yıl önceki lemina). Takım geriye düşse panik başlıyor ve dağılıyor, dün olduğu gibi; hem müdahalede yetersiz olduğu için hem de sahadaki futbolcuya etki edemediği için. Kapanan ve geçişi ortalama yapan takıma karşı hiçbirşey yapamıyor. Takım 60 dan sonra bitiyor çünkü tekdüze bir oyun anlayışı var ve yeterli bir çalışma yok. Beş yıldır bir gram geliştiremedi kendini ve takımı.. sürekli aynı hatalar ve ders çıkartmıyor.. Yardımcıları deden felaket (Fatih hoca da böyleydi maalesef), yönetime karşı pısırık.
Bu kadroyu kime verdiler Türkiye’de? 2011 yılının kadrosundan bile bir kadro var elinde ve buna rağmen zar zor tr şampiyonluğu.
Bence savunma yerine nerde hata yapıyoruz diye sorgulamak; her eleştiriyi nefret olarak okumak yerine, Galatasaray’ı bir adım daha ileri götürme sevgisi olarak okusak Galatasaray’a daha faydamız dokunur. Okan normal bir kadro ile bu başarıyı yakalarsa başarılı addederdim, ancak iso gibi bir adam ile rakip, çeko tadiç dedeler ile okanı zorladı. Bu kadro ortalama bir kadro değil. Sadece osimhen üç kişilik oynuyor. O olmadığı zaman nerdeyse galibiyet yok. Olan galibiyetler de zar zor…
Uzattım biraz, emin ol amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek..
Son söz: dursun Okan ilişkisi = tencere kapak ilişkisidir ve ikisi birlikte gitmeli; Mustafa Cengiz gibi Galatasaray’ı düşünen ve Erden Timur gibi Galatasaray’a faydası dokunan, Fatih Terim gibi Galatasaray’a Avrupa’da şampiyon yapan insanlar gelmeli..