Okan Buruk | Teknik Direktör

Kontrolü kaybetti ustam. Deniz Gül'ü çıkarınca bitti gözümde, Yunus'u da oyunda tuttuğu an maçı kapattım.
Bu duyguyu kaç maç yaşadın mesela, yada oyuncu değiştir be adam gol yiyecez, dediğin ve ardından golü yediğimiz kaç maç? Ben bir sürü maç yaşadım maalesef.. ayrıca yunus on noda yok, sağda iyi oynuyor, kaç defa dendi. Dün onbir açıklanır açıklanmaz eyvah dedim. Oysa tek bir yanlış vardı ve tüm takımı etkiliyordu: sane yerine yunus ve on noya rus çocuk oynayacaktı. Tek hata buydu ve bu hata ölümcül bir hataydı.. Aydır barış ve sane kötü, her maç oynatır ama… oyuna müdahalesi ise denizi çakar barışı koy. Ve gole ihtiyacın var. İşte bu td iyi td oluyor, bunun için ağlıyorlar, nasıl eleştirirsiniz diye; bunları söylediğimizde de Okan’dan nefretimizden diyormuşuz oluyor..

Bu duyguyu kaç maç yaşadın mesela, yada oyuncu değiştir be adam gol yiyecez, dediğin ve ardından golü yediğimiz kaç maç? Ben bir sürü maç yaşadım maalesef.. ayrıca yunus on noda yok, sağda iyi oynuyor, kaç defa dendi. Dün onbir açıklanır açıklanmaz eyvah dedim. Oysa tek bir yanlış vardı ve tüm takımı etkiliyordu: sane yerine yunus ve on noya rus çocuk oynayacaktı. Tek hata buydu ve bu hata ölümcül bir hataydı.. Aydır barış ve sane kötü, her maç oynatır ama… oyuna müdahalesi ise denizi çakar barışı koy. Ve gole ihtiyacın var. İşte bu td iyi td oluyor, bunun için ağlıyorlar, nasıl eleştirirsiniz diye; bunları söylediğimizde de Okan’dan nefretimizden diyormuşuz oluyor..
Ustam yine bir nefretim yok kendisine. Ama Batrakov'u oynatmaması ve Deniz Gül'ü çıkartması yüzünden kendisine olan güvenim bitti. Hiçbir Galatasaray hocası forvet çıkarıp, yerine forvet olmayan adam koyamaz. Hele de gole ihtiyacın varken.

Bana göre sezon bu kafayla devam edilirse kötü biter, acil önlem alınmalı.

Leao Sane ile sığırpress oynamayı hayal etmesi bile nasıl 1 psikoz yaşadığını ortaya koyuyor. Rakip paslaşıyor geride Yunus nefessiz koşuyor. Leao Sane sabit duruyor ve izliyor. Hayatımda izlediğim en rezil Gs maçlarından biriydi.
Yunusun tek başına yaptığı baskı tam anlamıyla rezillikti.Kenardan bizim gibi izliyor maçı..Sadece bu maçla sınırlı değil bu durum.Çoğunlukla böyle..Ama rezil kepaze şekilde o ilk golü yiyen takımın teknik adamından hiçbirşey beklemeyeceksin..
Yahu nasıl arkadaş sahadaki takımı rezalet takım savunmaısı yaparken saha yerleşimi yaparken kenarda hiçbirşey yapmadan sessiz sedasız nasıl beklersin arkadaş nasıl.
Senelercir eleştirileri hiçmi dikkate almazsın..
Git istifa et Allah aşkına biraz seviyorsan şu takımı git istifa et.
Olmayalım şampiyon falan arkadaş bu başımızdaki hain utanmaz arlanmaz dursun denen adam ve çapsız yöneticileri gitmeyecekse olmayalım şampiyon falan.
Nefret ettim ulan sizden nefret..

Ustam yine bir nefretim yok kendisine. Ama Batrakov'u oynatmaması ve Deniz Gül'ü çıkartması yüzünden kendisine olan güvenim bitti. Hiçbir Galatasaray hocası forvet çıkarıp, yerine forvet olmayan adam koyamaz. Hele de gole ihtiyacın varken.

Mithat renktaşım bile artık güvenim bitti dediyse okan buruk için tehlike çanları çalıyor demektir.

Ustam yine bir nefretim yok kendisine. Ama Batrakov'u oynatmaması ve Deniz Gül'ü çıkartması yüzünden kendisine olan güvenim bitti. Hiçbir Galatasaray hocası forvet çıkarıp, yerine forvet olmayan adam koyamaz.

Galatasaray’a hizmet etmiş birine neden nefret duyalım ki.. sevip sevmemek ayrı ve bu yine Galatasaray ile ilgili bir durum.. durum ortada… dikkat edin hep aynı hatalar… değişmiyor hatalar… orta sahayı güçlü tut dendiğinde 12 kişi mi oynayacaz diyor.. işte sonuçları… yıllardır böyle..

Konyaspor, Trabzon’u yenerken nasıl yenmiş bir baksın öyle önde oynayayım sürekli büyük takımım algısında çıkarsan bazen 1 puan değerini bilmezsen kaybedersin yeri gelir set oynarsın yeri gelir geçiş yeri gelir ortaya karışık

Leao + Sane ile doğru geçiş oynayıp merkezden delici ara paslarla Deniz’in sırtı dönük oyununu kullansan 4-0 değil 0-3 alıp giderdin maçın başında 1-0 geriye düşününce ne planın kalır ne bir şeyin çünkü topyekün saldırıya gidiyorsun arkan komple boş 70 metre bomboş gidip gol atıyor

Ama ezbere Yunus 10 yaparsan, Sara 8 yapıp rakibe merkezi üstünlüğü verirsen oyunu bunlarla önde oynarsan günün sonunda kaptırdığın toplarda arka taraftaki defoların ön plana çıkar 4 de yersin 6 da yersin

Galatasaray’a hizmet etmiş birine neden nefret duyalım ki.. sevip sevmemek ayrı ve bu yine Galatasaray ile ilgili bir durum.. durum ortada… dikkat edin hep aynı hatalar… değişmiyor hatalar… orta sahayı güçlü tut dendiğinde 12 kişi mi oynayacaz diyor.. işte sonuçları… yıllardır böyle..
Adamın adını epstein dosyasıyla birlikte anıp şimdi niye nefret edeyim ki falan demen de baya komik olmuş ya ;D

Aynen abi aynen,

Butun oyuncular kotu, Leao kotu, Deniz kotu, Sane kotu, Sara kotu hersey kotu.

Adamin 4 senedir bir tane cizilmis hucum seti yok, ben gormuyorum sahada. Eger bir takimda bu kadar cok fazla oyuncu kotuyse, sistem de buyuk bir sikinti vardir.

Gecen sezon cop diye bakilan Olaitan, dogru sistem ve hocanin elinde neler yapiyor iyi bakin, ve adam bunun ustune oyunu insa ediyor Salihle birlikte.

Ilhan topu alip, iceri kat edip Olaitana pas veriyor sonra geri aliyor ve koseyi birakiyor, bunu en az 4 kere denedi ve 2 tanesinde basarili oldu. Bu cizilmis ve tahtada ogretilmis bir hucum setidir. Italiano, Marsilya macinda surekli ortadan delmeye denedi ve basarili oldu.

Bizim ne defansta kafa yoruyor ne hucumde birsey goruyoruz. Ucgenler yok, diyagonal pas yok, ara pasi yok, ver kac yok, uzaktan sut yok.

Ne yapiyor abi bu adam?

Itfb, Roma karsisinda bile kompakt bir oyun oynayip galibiyete kaciran taraf oldu, cunku hurrrraaaa saldirin diye bir oyun oynatmadi kaloferci, bari bunu yap.

Teknik adam oyunculari gelistirmek zorunda, biz Madrid degiliz her oyuncuya 50m para verecek.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Senin sıkılan başkanını ve yöneticilerini Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın utanmaz arlanmaz..
Ne olacak bunların duayen yazar yorumcu olduğu futbol ortamından ne beklersin ki..
sen ilk önce çalıştığın kurumdaa Galatasaray düşmanlığı yapan şerefsizlere tepki göster..

Merak ediyorum mesela denizi çıkarıp barışı sokarak ne hayal etti o hayal dünyasında?

Ya da dese ya, yunusu 50 kere 10 numarada denedim bi numarasını göremedim, 51 de inşallah falan mi?

Aynı şeyleri sürekli yapıp her seferinde farklı bir sonuç beklemek aptallık değildir de nedir?

Galatasaray şampiyon olmadı diye utanmam, yada herhangi bir takıma yenildiği için de… ancak hoca olmadığı, başkanların kukla olarak kullandığı ve her mikrofon bulduğunda senin değerlerine saldıran, seni zan altında bırakmak için yapı diyerek algı yapan bir adamın 10 kişi kalmış takımına yenilmek utandırmıyorsa seni, bence burda bir sorun var. O da senin sorunun benim değil.
Hiçbir zaman birşey geçmedi fb taraftarı. Hala 99 puanlı hoca diyorlar.

Derdim Okan buruk nefreti filan değil, Okan’ın Galatasaray’ı artık ileri taşıyacak kapasitesinin olmaması. Bu gerçeği görmemeniz, gerçeğin olmadığı anlamına gelmez. Ayrıca nefret ettiğim adam olsa açıkça yazarım nefret ediyorum diye..

Okan buruk, iki değil en az on sorununu sayarım saha içi saha dışı: savunma yaptırmayı bilmiyor. Bir oyun şablonu dışında alternatifi yok. Oyunu okuyamiyor ve her defasında ya geç kalıyor yada otuna müdahalesi yanlış oluyor. Topçu geliştirmiyor ve genç topçu düşmanı. Hakemlerle çok uğraşıyor. Transferden anlamıyor. İstediği lesley istemediği lemina (3 yıl önceki lemina). Takım geriye düşse panik başlıyor ve dağılıyor, dün olduğu gibi; hem müdahalede yetersiz olduğu için hem de sahadaki futbolcuya etki edemediği için. Kapanan ve geçişi ortalama yapan takıma karşı hiçbirşey yapamıyor. Takım 60 dan sonra bitiyor çünkü tekdüze bir oyun anlayışı var ve yeterli bir çalışma yok. Beş yıldır bir gram geliştiremedi kendini ve takımı.. sürekli aynı hatalar ve ders çıkartmıyor.. Yardımcıları deden felaket (Fatih hoca da böyleydi maalesef), yönetime karşı pısırık.

Bu kadroyu kime verdiler Türkiye’de? 2011 yılının kadrosundan bile bir kadro var elinde ve buna rağmen zar zor tr şampiyonluğu.

Bence savunma yerine nerde hata yapıyoruz diye sorgulamak; her eleştiriyi nefret olarak okumak yerine, Galatasaray’ı bir adım daha ileri götürme sevgisi olarak okusak Galatasaray’a daha faydamız dokunur. Okan normal bir kadro ile bu başarıyı yakalarsa başarılı addederdim, ancak iso gibi bir adam ile rakip, çeko tadiç dedeler ile okanı zorladı. Bu kadro ortalama bir kadro değil. Sadece osimhen üç kişilik oynuyor. O olmadığı zaman nerdeyse galibiyet yok. Olan galibiyetler de zar zor…
Uzattım biraz, emin ol amaç bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek..
Son söz: dursun Okan ilişkisi = tencere kapak ilişkisidir ve ikisi birlikte gitmeli; Mustafa Cengiz gibi Galatasaray’ı düşünen ve Erden Timur gibi Galatasaray’a faydası dokunan, Fatih Terim gibi Galatasaray’a Avrupa’da şampiyon yapan insanlar gelmeli..
ya iso yu ne ciddiye almışsınız. Madem o kadar dert oldu, madem nefretin Okan a değil sahada da 11 tane oyuncu vardı niye hiç birine sesin çıkmıyor. Tek maça odaklanıp rakiplerin kovduğu onlarca hocayı görmezden gelmek bas baya nefret.
Osimhen olmasa ne olacak osimhen olmayınca düşüyoruz muhabbeti de baydı. 75m verdiğin adam elbette olmayınca düşecek gücün. Siz istiyorsunuz ki adamın eline 11 tane kalas verelim öyle şampiyon olsun; o zaman hoca sayarız. Kime verdiler maliyet olarak Mou ya verdiler, Jesus a verdiler. Fenerin açıkladığı bonservis senin harcadığından fazla. Osimhen i çıkar FB fersah fersah önde hatta. Ayrıca Okan normal kadro ile de şampiyon oldu; bu adam hoca olarak Gs a gökten zembille inmedi.
FT gibi adamlar gelmeli diyorsun OB avrupa da kupa harici Fatih hocanın bütün başarılarını tekrarladı.
Dursun a hiç girmeyeceğim yoksa o adama karşı hislerimi saygı çerçevesinde ifade edemem.
Mustafa Cengiz muazzam bir karakter, harika bir Gs li idi ama iyi bir başkan değildi.

Geri
Üst Alt