Üye Görüşü Okan Buruk Terazisi

Okan Buruk Terazisi

• Olumlu - Pozitif Düşüncelerim veya Çıkarımlarım Ağır Basıyor

• Olumsuz - Negatif Düşüncelerim veya Çıkarımlarım Ağır Basıyor

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Ali Rıza DEMİR

10 Numara!
Merhaba renkdaşlar. Napıyonuz?

Uzunca bir süredir Okan Buruk hakkında negatif, hatta hakarete varan yorumlar düşünceler mevcut, biliyor görüyorsunuz ki.

Bu başlık OB hakkında pozitif ve negatif yorumların birlikte toplandığı bir başlık olması için açıldı. Bu zamana kadar Galatasaray'a verdikleri neler, başarıları neler, başarısız olduğu yerler nereler, kazandırdıkları kaybettikleri neler? Kimlerle nelerle kıyaslanması gerekiyor, bundan bir çıkarım yapmak mı gerekiyor? Gerçekten bu kadar eleştiriyi hakediyor mu yoksa az bile mi övülüyor? Hakettiği şeyler gerçekte neler olmalı?

Nefret unsuru olmadan, hakaret aşağılama olmadan, göklere çıkarmadan. Okan Buruk'u tüm yönleri ile ele alıp pozitif ve negatif tüm yönleri ile değerlendirmek için bu konu açıldı.

Bu sayede belki daha realist daha objektif olmayı başarabilecek miyiz onu görmek istiyorum açıkçası

Çünkü Okan Buruk'u sevmeyen bütünüyle sevmiyor, seven de toz kondurmuyor. Ortası yok mu yahu bunun.

LÜTFEN HERKES ELEŞTİRİRKEN POZİTİF, ÖVERKEN DE NEGATİF BULDUĞU YÖNLERİ YAZSIN. VE SONUNDA KENDİ KENDİNİZE AKLISELİM BİR ÇIKARIM YAPARSANIZ MEMNUN OLURUM

10 sene takımın başında kalsa 7-8 şampiyonluk garanti gözüyle bakıyorum.

Ben geri kalan şeyleri çok önemsemiyorum.

Bana 10 senede 7-8 şampiyonluk garanti edebilecek başka bir hoca bulursanız ona da ok olurum.

Futbolun sadece şampiyonluktan ibaret olmadığının da, genç oyuncu yetiştirmek ekol yaratma vb şeylerin çok önemli olduğunu da biliyorum, ama umurumda değil. Ben hayatımda bin tane şeyle uğraşırken bir de takımda acaba bu oyuncu iyi bi oyuncuya dönüşür mü, of sistem oturtuyoruz 1 sene sonra çatır çatır döşeyecez gibi beklentiler içerisine girmekten nefret ediyorum.

Ben İngiltere’de mis gibi sosyoekonomik koşullarda yaşayan bir taraftar değilim.

Benim en büyük derdim şampiyon oluyor muyuz?

okan buruğu kritik edeceksek ilk soru şu, osimenin olmadığı maçlarda takım napıyor?

ilk iki sene icardi, sonraki iki sene osimenin kazandığı şeyleri okana mal etmek için sebepleri sıralayın biz de okuyalım

adam dört sezonda hangi defansif formasyonu oluşturmuş? takım hangi oyun bilinciyle sahaya çıkıyor? trabzonda yerle yeksan olan kurgunun teknik altyapısı nedir? takım lizbonda niçin hiçbir direnç ortaya koyamamıştır? geçen sezonlardaki apır sapır döküldüğümüz AL ve CL maçlarını da göz önünde bulundurmak gerekmekte. ki osimen olmasa juventusa da elendiğimizi varsayıyoruz ve muhtemelen içerdeki bodo maçını da alamayacaktık. hatırlayabildiğim kadarıyla geçen sezon da ligde berbat oynuyorduk ve yine osimen denen makineyle öyle böyle şampiyon olundu

tekniği taktiği bi kenara koyalım, en çok takıldığım, takımın fiziği kondisyonu niçin gelişmemektedir?

5 sene once gelen Okan Buruk ile simdi takimin basindaki Okan Buruk bence ayni TDler degil. Hirs ve motivasyon bana gore basta olmak uzere fark var.

Geldiginde Baris'i defans arkasi kosu kullanarak kadikoyde feneri mat eden-elindekine gore taktik belirleyen- adam trabzonda 3 pas yaptiramadi takimina.

Olumlu olarak sadece kulubu bilen, taraftarin tepkilerini ongorebilen-bazen bunlari duymazdan gelebilen,onemli bence - bir profil. Olumlu kisim burada bitiyor bence gecen sezondan beri acikcasi.

100 M butceli kadrodan tek oyun plani- o da at osimhene, stoperler atin ileri , herkes atsin ileri- belli sure is yapti ligde cunku osimhen var. Osimhen yok , plan var mi? Taktiksel birebir oyunculara verilen saha ici isler var mi?

- taclara jakobs iyi atiyor diye korner muhamelesi yapmak, stoperleri ceza sahasina atip -zaten hizli degiller o kadar- 70 80 metre geri adam kovalamacalar
- ortasahada bostaki toplari almasi gereken torreira(ki gayet iyi performansi olmasina ragmen bireysel olarak) neden asla donecek toplari beklemez yayda ve kafa topuna girer kornerlerde(zaten diger ortasaha korner kullaniyor, yayda 0 adam, her seken gecis) sonra arkadan kovaliyor adamini...o acigida sara kapatamayinca ona da torba laf.
- 36-38 yas arasi mertens baglanti yapti gucunyettigi surece, sezonlari aldin. Gecen sene bu yoktu. Eksikligi hissedildi. Hatta Saranin bireysel performansi yerelre dustu o bosluk yuzunden. E adam alindi genc olmasina ragmen olgun ve istekli. Neden kesildi? Neden o isi yapamayan Yunus zorlaniyor merkezde. Dan dun yuzunden ortasahasi guclu olmayan trabzon 4 atti yahu.
- 20+ M euro verdigin kanatlarin neden hic isleyemiyor, neden takimin geneli ile bu adamlar hep uzak.

Benim en onemli buldugum: neden takim gol yediginde 10 15 dakika offline oluyor sahada. Maglubiyet hissi gelince iyice sacmaliyor ortalik. Ustune karsi takima kirmizi cikacak pozisyonda kendisi kart gorup atiliyor. Anlamsiz agresif haller falan...

Bu liste boyle gider gitmesine ama usttekiler en aklimda kalan seyler. Artik bile bile lades nerdeyse. Oynanmadan macta gozumuzun onune gelen seyleri izler olduk.

Baslica yonetimin karsisindayim tabii ki ama saha ici olunca hocanin da 2 sezondur elestirdigim kisimlarda hic duzelme goremedim. Pozitif bir beklenti icine giremiyorum.

O nedenle yonetim degismeli, yeni yonetim adam akilli bir sportif duzen oturtmali, insanlar kicini kaldirip is yapmali ve ilgilenmeli yani. O duzende de hoca yapamazsa hoca da degismeli dogru zamanlamada.

Goz gore gore yine yeniden makasi acmayi birak, makasi kirabilecek durumdayken geri gidisat hissi var.

Su kadro, cl yi birak kenara , ligde ilk 6 macta 6 galibiyet en kotu trabzon dep berabere bitirir 16-18 puanla tepede takilirdi. Onun yerine ligi sifirdan baslattik sayilir.

Güzel başlık.
Hocaya uzun vadede güveniyorum, işin kötü kısmı şu biz edebimizle lig kaybetmeyi bilmiyoruz misal 2. de olabilmeli bazen bir takım. Ş.ligine kendini attığın süre boyunca 1. ile aranda sportif gelir farkı 3 milyon euro falan. Doğru bir pazarlamayla diğer gelirlerin düşmesini engellersen sadece 3 bilemedin 5 milyon kaybın olur.
Bunu yapabilecek bir hoca kendisi.

İnatlarından kurtulmalı.
Benim için önem sırası ekibi kusursuz olmalı, oyuncularına doğru antrenman uygulatması. Takım şut çekemiyor abi. Duran topta bir ara 10. haftada mı ne 12ye yakın gol çıkardık. Şuan penaltı olsa acaba diyoruz.

Takım bu şekilde duran toptan gol attıkça özgüven kazanırız en kötü bir silahımız var deriz.
Batrakovu bu konuda daha çok kullanmalı.
20 yaşındaki çocuklara da velet muamelesi yapmamalı. Bu oyuncular her türlü yer edinebilir takımda.
Sağ bek yap, sol bek yap, fw yedeği olarak al. 1 tanesi zaten 10 numarada.

Benim burdaki gorusum net kadro yabanci hoca istiyor.Osimhen bugun dunyanin her takiminda oynar.Leao desen halen buyuk piyasasi olan bir oyuncu.Sane den verim alamiyor bu adam Bayern Munih ten geldi duzenli oynarken.Hatta gecen sene uyum saglamaya basladi dedigimiz Lang dan bile tam anlamiyla verim alamadi.Kanatlarimiz islemiyor bende bunun nedenenin oyuncular degil sistemsizlik oldugundan dolayi oldugunu dusunuyorum.Conte Mancini tarzi hoca cekmemiz lazim.

Simdilik olumlu cok ama cok az farkla önde. TS macindan sonra nasil bir tepki verecek merak ediyorum. Milli ara iyi mi oldu kötü mü oldu bilemedim. Kasimpasa macinda etkili oyunla galibiyet sart yoksa her an olumsuza döner. Benim icin cok ortada kaldi Okan Buruk.

+ oyuncularla arasi cok iyi (özellikle Osimhen)
+ hücum futbolu oynatiyor (bizim ligde etkili)
+ gecmisteki basarilari ona bir agirlik veriyor
+ baskiya karsi dayanikli

- taktik konusunda kisitli veya inatci
- fiziksel antremanlar eksik kaliyor (ikinci yarilar takim düsüyor)
- yeni transferleri takima adapte edemiyor
- genclere neredeyse hic sans vermiyor
- hatalarindan ders cikarmiyor

Okan Buruk'la ilgili en büyük soru isaretim su: bu adam bizi bir yukari seviyeye cikarabilecek kabiliyete sahip mi? Yoksa üst siniri bu mu?

OB ayrılırsa da ben yerine Conte falan gibi gelip 1.5 senede takımın içinden geçip gidecek bir hoca yerine yine gelecek vaad eden başka bir yerli hocayı tercih ederim.

Bebek'te oturunca kendinizi Miami'de yaşıyor gibi hissedebilirsiniz ama gerçek o değil. Hala Kuştepe'yle aranızda sadece 6-7 km var. Aynı şekilde takımında Osimhen veya Leao var diye sen bir PL takımı olmuyorsun.

Tarihimizdeki en büyük başarıları yakalamış 4 hocanın 3'ü yerli, 1 tanesi de Lucescu. Romanya yani, biz ne kadar Avrupalıysak kendisi de o kadar Avrupalı.

Geçmişe bakıp ders çıkartmak her zaman faydalıdır, aha geçmiş ortada. Bu takımın en başarılı dönemlerinde de gerek kadro yapısı gerek teknik heyetinin ne kadar ortak özellikler taşıdığı da ortada.

Benim için gelsin bir hollandalı hoca, tiki takayla 3. senemizde ŞL'de yarı final yapalım gibi şeyler tamamen ıslak rüya konusu.

ana sorun hoca degil yonetim bu yonetim guardiola da getirse sorun cozulmez dursun gidene kadar kalsin ama daha kotu yonetim de tolere edemeyiz
erden timur gelmeyecekse isimiz yas

Terazi kelimesini duyunca yazmaktan kendimi alamadim kusura bakmayin, terazi lastik jimnastik

Okana gelince yukarda gayet guzel özetlenmis bir kac post var uzerine pek de yazmaǧa gerek yok

okan buruğu kritik edeceksek ilk soru şu, osimenin olmadığı maçlarda takım napıyor?

ilk iki sene icardi, sonraki iki sene osimenin kazandığı şeyleri okana mal etmek için sebepleri sıralayın biz de okuyalım

adam dört sezonda hangi defansif formasyonu oluşturmuş? takım hangi oyun bilinciyle sahaya çıkıyor? trabzonda yerle yeksan olan kurgunun teknik altyapısı nedir? takım lizbonda niçin hiçbir direnç ortaya koyamamıştır? geçen sezonlardaki apır sapır döküldüğümüz AL ve CL maçlarını da göz önünde bulundurmak gerekmekte. ki osimen olmasa juventusa da elendiğimizi varsayıyoruz ve muhtemelen içerdeki bodo maçını da alamayacaktık. hatırlayabildiğim kadarıyla geçen sezon da ligde berbat oynuyorduk ve yine osimen denen makineyle öyle böyle şampiyon olundu

tekniği taktiği bi kenara koyalım, en çok takıldığım, takımın fiziği kondisyonu niçin gelişmemektedir?
Olumlu pozitif hiç bir düşüncen yok mu kendisi ile alakalı, geçmiş dönemleri ile ilgili vs?

1790061454819.webp

Hoca ilk sene sonrası tembellesti çalışmayı saldı biraz daha kadroya güvenir oldu ,ayrıca çok inat tabularını yıkmak istemiyor ,başka bir şey denemek istemiyor biz de yerimizde sayıyoruz

Ayrıca su yeğenim tayyip gitse nolacak yerine gılıcdar mı gelecek yauv kafasından da çıkın

Hakkında yazılacak çok şey var başlığında defalarca yazdık aynı şeyleri tekrar etmeye gerek yok.

Fakat ilk 2 sezon teknik taktik denemeler yapıyordu çoğunda da başarılıydı özellikle Osimhen geldikten sonra at Osimhen'e gibi bir oyuna döndük.

Haliyle Osimhen'in olmadığı maçlarda da leş atıyoruz. Hoca kenarda oyunu okuyamayan, vasıfsız bir elamanmış gibi bir hale bürünüyor.

İlk geldiğinde asla böyle bir adam değildi.

Geri
Üst Alt