- 16 Haziran 2010
- 190.868
- 133.579
- 6.478
Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, Trencin ile oynadığımız hazırlık maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
Okan Buruk: "İkinci kampa bu kadar kalabalık bir oyuncu grubuyla gelmeyeceğiz."
Okan Buruk: "Mertens'e Benjamin Button diyebiliriz. Ben yaşa çok inanmıyorum. Dries Mertens, hem antrenmanda hem de çok fazla çalışıp çaba gösteriyor. Bazen 35 yaşındaki oyuncunun idman katkısı 20 yaşındaki oyuncudan fazla olabiliyor."
Okan Buruk: "İlk etapta hangi taktikle oynayacağımıza değil; oyuncu grubumuzu hazırlamak istiyoruz."
Okan Buruk: "Bir sonraki maçta Icardi'ye şans vereceğiz. Fiziksel olarak durumuna bakacağız ve ona göre süre almaya devam edecek."
Okan Buruk: "Transferin biraz daha gizli kalması gerekiyor ama Türkiye'de bakıyorsunuz çok açık ilerliyor. Bazen biz sizden okuyoruz çıkan haberleri. Bakıyoruz, sosyal medyada çıkmış, ondan sonra gerçek oluyor."
Okan Buruk: "Sağ bekte 3-4 tane adayımız var ama Guela Doué ön planda olan bir isim."
-TFF başkanlık seçim sonucu?
Okan Buruk: "Türk futbolundaki kaosu ortadan kaldırmak için yeni bir şans."
Okan Buruk: "Sosyal medya üzerinden EURO 2024'de mücadele eden Türk Milli Takımı'na bile 'kulüpçülük' üzerinden neler yapıldı. Kaos ortamından kurtulmak lazım."
Okan Buruk: "Her zaman özgürlükten yanayım. İyi oyuncular zaten oynuyor. Türk oyuncu zaten iyiyse oynar. Yabancı iyiyse o oynar. Ben yabancı sınırının serbest olmasından yanayım. Temelden yapacağımız yapılanma Türk futbolu için daha sağlıklı olacaktır. Ana sorunumuz kaç yabancı olduğu değil; biz nerede yetiştireceğiz ve nerede oynatacağızdır."
Okan Buruk: "Sorunumuz yerli-yabancı oyuncu değil. Sorunumuz; biz oyuncu yetiştiremiyoruz. Oyunculara oynama alanı, sahası veremiyoruz. Bir düzenin olmadığı yerde doğaçlama şekilde oyuncu yetiştiriyoruz. Ana sorunumuz kaç yabancı değil. Kaç tane akademiden oyuncum var benim, şu an benim onları oynatabileceğim bir lig yok. Böyle bir lig yok mesela."
Okan Buruk: "Orta sahaya bir tane daha kalitemizi arttıracak nokta atışı oyuncu almak istiyoruz. Bütçemiz çok önemli. Önemli bir bütçe ayrıldı. Yönetimin en büyük fedakarlığı yapacaklarını biliyoruz. Piyasa çok yüksek. Genel olarak bu sene Arabistan daha başlamadı ama fiyatlar daha önceye göre iki katına ulaştı. Bu dönemde transferler daha zor oluyor. İnşallah iki oyuncu da biter."