GSC Haber Okan Buruk: "Transfer dönemi kadro yapısı konusunda önemli bir ders aldık"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
Okan Buruk: "Çok iyi bir takıma karşı, formda bir takıma karşı oynadık. Oyuncu değişikliklerimizi önceden planladığımız gibi yaptık. Gökdeniz ve Ahmed Kutucu'ya giren kramplar sonrasında onları değiştirmek zorunda kaldık."

Okan Buruk: "Ahmed Kutucu'yu kutlamak istiyorum. Çok çalışıyor. Hep o çalışma isteğini gösteriyor. Günay önemli kurtarışlar yaptı. Gökdeniz çabaladı. Arda - Kazımcan gibi oyuncularımız da iyi bir sınav verdiler."

Okan Buruk: "Başakşehir maçından Kasımpaşa maçına kadar olan aramız kısa tabii ki, üç günlük. Bu maçta rotasyon nedenlerimizden biri de buydu. Dinlendireceğiz oyuncularımızı, son maça hazırlayacağız. Kazanıp puan farkını arttırmak istiyoruz."

Okan Buruk: "Transfer dönemi kadro yapısı konusunda önemli bir ders aldık. Üst üste yaklaşık 8-9 oyuncumuzun eksilmesi, bizim için ders oldu. Bunu daha önceki yıllarda zaman zaman yaşamıştık. Bu olabiliyor."

Okan Buruk: "Herkesin sağlam olduğunda kim oynayacak şeyi var, çok elit oyuncular kadroda bulunuyor. Orada zorlandığınız yerde bazen de herkes aynı anda olmayabiliyor. Dünyada birçok takımın başına geliyor. Sadece biz değiliz. Doğru ve yanlış eleştirildğimiz yerler var, kadro yapısıyla ilgili 'Neyi daha iyi yapabilirdik?' dediğimiz yerler var."

Okan Buruk: "Şampiyonlar Ligi yeni formatında 28 Ocak'a kadar kadromuzu korumak zorundayız. Bu kadro yapısını koruyarak oraya çıkmamız lazım. Transfer dönemi başladıktan sonra transferleri yapmayı düşüneceğiz ama orada oynatamadığımız için transferleri, bir bakımdan Şampiyonlar Ligi kadrosunda kim olacak, onunla ilgili karar vermemiz gerekiyor. Oyuncularla ilgili vereceğimiz kararlar 28 Ocak'ı bulması gerekiyor. Birçok takım da bunu söylüyor bu transfer döneminde sorduğunuz oyuncular... Bazen oyuncularla görüşüyorsunuz. Takımlar, 'Biz 28 Ocak'ı beklemek zorundayız' diyor. Yeni formatın en sıkıntılı yeri burası"

Soru: "Geçen yıl sakatlık sonrası Gabriel Sara'da düşüş gözlemliyor musunuz?"

Okan Buruk: "Sakatlık sonrası dönüşler bazen zor oluyor, o süreçte bunu yaşamıştı ama sonrasında sezonu iyi bitirdiğini düşünüyorum. Lemina - Torreira -Sara pozisyonunda. O zaman elimizde Morata da olduğu için ona da süre vermiştik. Ama Sara'nın çalışmasından, profesyonelliğinden, insani kalitesinden ve oyunculuğundan memnunuz."

Okan Buruk: "İnsanların beklentisi, gol ve asist anlamında Sara'nın önceki takımına yaklaşması ama farklı oyunlar oynanıyor. Potansiyeli olan bir oyuncu. Genel olarak kendisinden memnunum."

Okan Buruk: "Bazen sosyal medyada oyuncularımızın üzerine çok fazla gidildiğini görüyorum. Hepsi iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Gökdeniz ve Ahmed’e giren kramplar sonrası çıkartmak zorunda kaldık. Ahmed’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ahmed Kutucu için özellikle çok sevindim. İnşallah bundan sonra da aynı devam eder. Süre verdiğim oyuncular güzel maç geçirdi genel anlamda.”

Okan Buruk: "Genç oyuncuların oynama, geçişteki problemlerinin nedeni belli. Tüm dünya ikinci takımları kullanıyor. Biz kiraya verdiğimiz oyunculardan faydalanamadık. Belki tek tük, 2-3 tane güçlü dönen oyuncu söyleyebiliriz. Yüzde 90 giden oyuncu, daha da kötü şekilde geri dönüyor. Çünkü sizin kontrolünüzde değil, süre bulamıyorlar, şartlar ve her şey farklı. Acilen ben TFF'ye sesleneyim, ikinci takımların 3. Lig'den mi olur, başlaması. Bunu yapmak isteyen olursa Galatasaray olarak sistemin içerisinde olmak isteriz. Almanya, Portekiz, İspanya böyle. Oyuncu yetiştiren liglerde bu var. Buna bir an önce başlamalıyız. Bunu başlatan TFF başkanı, 10 sene sonra bile hatırlanır.

kaç tane dönem geçirdin hocam anca mı öğrendin

özel ders aldı ama yine sınavı geçemez.

3 sene 3 şampiyonluk almış biri olarak bu kadar alçak gönüllü olma hocam. eğer transferlerin kötü olsaydı aslaa şampiyon olamazdıkk

Kafaları karıştıran bir açıklama

Umarım aldığın ders ilk 24e mal olmaz hocam

Soru: "Geçen yıl sakatlık sonrası Gabriel Sara'da düşüş gözlemliyor musunuz?"

Okan Buruk: "Sakatlık sonrası dönüşler bazen zor oluyor, o süreçte bunu yaşamıştı ama sonrasında sezonu iyi bitirdiğini düşünüyorum. Lemina - Torreira -Sara pozisyonunda. O zaman elimizde Morata da olduğu için ona da süre vermiştik. Ama Sara'nın çalışmasından, profesyonelliğinden, insani kalitesinden ve oyunculuğundan memnunuz."

Okan Buruk: "Bazen sosyal medyada oyuncularımızın üzerine çok fazla gidildiğini görüyorum. Hepsi iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ahmed Kutucu için özellikle çok sevindim. İnşallah bundan sonra da aynı devam eder."

28 ocaktan önce transfer olmaz, sonrası ise meçhul.

Ucuz topçu al ve oynat hocam. Mesela maestroyu al işlet kazandır takıma rahatlatmaz mi bizi bi nebze.

Geri
Üst Alt