Üye Görüşü Okan Hoca'nın Altyapı Oyuncularına Şans Vermemesi

Melih Peker

Şef Gümüş Kıvrım
Valla bu ucuncu senesi hocanin artik bu konuda birkac kelam edebiliriz diye dusunuyorum.
16-17 yasindaki oyunculara hatiri sayilir sans verilmesi lazim rakiplerimiz veriyor biz ise asiri garanticiyiz hep ezbere degisiklikler
hazirlik maclarinda bile acikcasi yeterince sure verildigini dusunmuyorum.

ekstra hazirlik maci ayarlayalim sadece genclerin oynayacagi ne olur gerekirse yardimci yonetsin sen mac raporlarina bak.
elimizde gercekten yetenekli isimler var ama 21 yasina gelene kadar tursusunu kuruyoruz sonra elimizde kayip gidiyorlar.

@Sergen Zeren konus cocugum icini dok :D

İlk geldiğinde en iyileri Yunus'a bayağı süre verdi. Şansı iyi kullandığı söylenemez.

Ilk kamp dönemi sözde yedek agirlikli ve gencleri degerlendirecek dendi. Hani baba? Gecen macin aynisi, yedekten veya genclerden sivrilecek olan varsa bile sivrilemiyor ikinci yari takimi corba yaptigi icin

Gecen elimizde yeterince orta saha var deyip eyupu efeyi saydi. Koysana onlari toreyra ile veya mertens ile

Gidip halil ile falan koyuyor sonra topcunun kendini göstermesini bekliyor🤦‍♂️

Ilk kamp dönemi sözde yedek agirlikli ve gencleri degerlendirecek dendi. Hani baba? Gecen macin aynisi, yedekten veya genclerden sivrilecek olan varsa bile sivrilemiyor ikinci yari takimi corba yaptigi icin

Gecen elimizde yeterince orta saha var deyip eyupu efeyi saydi. Koysana onlari toreyra ile veya mertens ile

Gidip halil ile falan koyuyor sonra topcunun kendini göstermesini bekliyor🤦‍♂️
ikinci yari tum bebeleri sokar oyuna sonra o karmasa da analiz yap

1- Altyapı topçularımız kendisine yeterli seviyede bakmaz. büyük takımlarındaki 16 yaşına baktığın zaman bile fiziksel farkı görürsün. Sadece kulüp antrenmanıyla olmaz o iş. Üniversite sınavında dereceye girmek için sadece dersi dinlemek ödev yapmak nasıl yetmiyorsa, alt yapıdaki oyuncuların da aynı şekilde it gibi bireysel çalışmalar yapmaları gerekiyor

2- Çok yetenekli bir oyuncu kendisini belli eder. Kaybolup giden yetenekler var mıdır? Evet. Ama onlardan zaten bir yol olmazdı. Mesela benim kara kalemim iyidir, fakat benden ressam olmaz. Bu yüzden benim kara kalem yeteneğimin boşa gitmesi bir kayıp değil.

3- İyi olacak oyuncu kendini 5 dakikada belli eder. Bir hareketliye hem de. Alt yapımızda Emre Belözoğlu’nun 18 yaşındaki hali var da Okan hoca oynatmıyor değil.

4- Alt yapı işi bir kültür işidir. Yurtdışında takımları örnek veriyoruz ama genelde bizim gibi sadece kendi milletlerinden oluşmuyor. Sömürgeci ülkelerinin ve Brezilya falan gibi dnasında futbol olan ülkelerde alt yapılar cevher kaynıyor. Acı gerçek şu ki biz futbolda yetenekli bir millet değiliz.

5- Planlama. Bizde 14-15 yaşında Arjantin’den getirtilen ve burada yetişen bir oyuncu hiç oldu mu bugüne kadar? Yeni Messi’yi bulsak bile 14 yaşındaki bir çocuk için 300-500 bin Euro para ödemeyiz.

Adamın başında bin tane dert var
Her türlü operasyon çekiliyor fikstür sıkıntı topçular gerekeni vermiyor
Normal
Ajax değiliz unutmayın

Şuna niye şans vermiyor dediğim bütün oyuncular şans verildiği an sıçıp sıvadığı için Okan hocama bu konuda laf etmeme kararı aldım.

Nerede izledin de süre vermesi lazım diyorsun Kerem'i yiyen adam !?!?!
Geçen sene kupada izledim hazirlik maçlarında izledim. O çocukta yetenek çok iyi güçlü olması lazım sadece barışın yanıma verelim kendisini

Ben keremin oyun Stilini begenmiyom kötü topcu demiyom. Basit oynadığında gözüme iyi geliyor. Durmadan zor pas deneyip topu kapatırirsa tabi begenmem

bizim bebeler tıfıl tıfıl gezeceklerine vücut çalışsınlar

Hocanın işine karışmak gibi olmasın da eyüple yusuf 11 başlayabilirdi bu maç

Herif hazırci,bi genç kendini gösterecek diye ödü kopuyor.ali turap,berk kizildemir ve berat lusun üzerinde durması gerekiyo.daha furkan ve ada var,onlarda tepkim 100 katı olacak

Geri
Üst Alt