okan hoca‘ya, "okan“ diye hitap edilmesi

Okan da deriz ,Okan hoca da, Okan Buruk ta. Zaten gelmesini istemedik. Yonetim takimin basina getirdi diye destekliyoruz.

ob.svg

Yaşı genç olduğu için. Abartılacak birşey yok. Avrupada herkes birbirine ismi ile hitap ediyo. Guardiolaya herkes Pep diyo. Bizim milletteki egonun ve kendinden usttekini ilah görme ve biat kültürü sebebi ile (halen padişahlık yönetiminden tam menatalitesini sıyıramamis bir millet) dilimizede maalesef geçmiş siz gibi takılar sözüm ona saygı olarak algilaniyo. Sen diyince adama küfr etmiş gibi oluyosun. Oysaki sen daha samimi bir kelime. Siz normalde çoğul olmayı anlatır. Pep Guardilo ya pep hocam de sana tuhaf tuhaf bakar. Bizde suda var birine "Sayın" dediğimizde çok büyük bir insan olduğunu anlatiyomus gibi birsey oluyor. Demediginde senden bunu bekliyor siyasetçi sanatçı vs. Oysa onlar herkese sayın diye hitap ediyolar çünkü saygıyı hak eden sadece belli kesim değil tüm insanlardır. Bu mantelite var. Bizde de anlattığım gibi maalesef ayrımcılığın tepesi. Ben şahsen Galatasaray teknik direktörü olsam bana ismimle hitap edene kızmazdim. Çünkü bu benim ismim her hangi bir takıya ihtiyacım yok. Tabi dasak gecme babında olan ayrı onu kast etmiyorum. O saygısızlık

Son düzenleme:
Özellikle yakın zamanda eski futbolcu olduğu için futbolculuğundan beri tanıyanların Okan demesi bence garip değil.

Mesela ben genel olarak Türkiye'de yerli topçulara isimleri ile hitap edilmesini hep garip bulmuşumdur çocukluğumdan beri. Tüm dünyada bütün sporculara soy isimleriyle hitap edilir, bir bizim ülkede bir de diğer Türk devletlerde var bu isimle hitap edilme durumu sanırım. Diğer Müslüman ülkelerde ve Araplarda falan durum nasıl bilmiyorum tabi.

Sonuçta yabancıları soy ismi ile anıyoruz yine de. Ilginç bir durum.

Altyapıdan çıkışını hatırlayanlar ne yapsın? Şuan için hocalık yapan zilyon tane adamın altyapıda saçlarının kazindigini hatırlıyoruz. Volkan Demirel mesela, Selçuk İnan, servet Cetin, İbrahim uzulmez.. daha dünkü bebeler, saçına jöle sürerken hatırladığımiz arkadaşlar. Hos, ben okuduğum üniversiteden dilime pelesenk olmuş herkese hocam diye hitap ederim o ayrı, ama daha çok gençler.

sen kim oluyosun da kırılmadık rekor bırakmamış şampiyon Gs hocası hakkında hoca değil falan diyebiliyosun?

Saçma sapan kişisel takıntılarınızı kendinize saklayın
Sen kim oluyorsun da benim fikrime karışıyorsun saçma sapan fikrini kendine sakla

Anlamadigim bir durum. Futbolculuk döneminden kalma bir alışkanlık olabilir diye düşünüyorum yanlız twitter‘de olsun forum‘da olsun dikkatimi çekti.

Dedelerimiz Fatih Hoca‘ya „Fatih“ diye hitap eder miydi mesela emin değilim.

Bana pek doğru gelmiyor gibi sizin düşüncelerinizi merak ettim
Babamın kızdığı zamanki hitaplarını mı söyleyelim normal zamankileri mi?

İcardiyede icardi demiyelim. İcardi futbolcu İcardi saplayici falan diyelim

Geri
Üst Alt