Oktay Mahmuti'den Mustafa Cengiz'e Yanıt!

Cüneyt Tarçın

Moderator
Yönetici
Moderatör
oktay-mamuti.jpg

Galatasaray Erkek Basketbol takımının başantrenörlüğü görevinden ayrılan Oktay Mahmuti, Başkan Mustafa Cengiz'in basın toplantısında kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

İşte Oktay Mahmuti'nin açıklaması:

Sevgili Galatasaray taraftarı, Galatasaray camiası ve basketbol kamuoyu,

Sizin de bildiğiniz gibi, geçtiğimiz günlerde Galatasaray Spor Kulübü ile olan sözleşmemi tek taraflı fesih ettim. Bilmenizi isterim ki benim için kolay bir karar değildi.

Geçtiğimiz sezon görevi devraldığım esnadaki durum ve sonrasında yaşanan sıkıntılı sürecin ardından her şeyi geride bırakarak büyük heyecan ve ümitle Galatasaray Basketbol Takımı geleneklerine yakışan bir takım kurmak için çıktığım yoldaki çabam ise sezon bittikten sonra geçen 50 günlük süreçte en ufak bir gelişme olmadığı için sonuçsuz kaldı.

Büyük hedeflere, bütçeden bağımsız iyi organizasyonlar ve iyi bir planlamayla ulaşılabileceğine inanan bir kişi olarak sadece benim ve taraftarların paylaştığına inandığım bu heyecanın hedefe ulaşmakta yeterli olmayacağına kanaat getirdiğim için bu kararı aldım ve Galatasaray Spor Kulübü’nün geleneklerine uygun olarak bu konu hakkında ne bir açıklama yapmak ne de konuşmak niyetindeydim.

Ancak Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’in bugünkü basın toplantısındaki açıklamaları sonrasında sadece şunu söylemek isterim: Bugüne kadar sadece bir maaş ödemesi almış olmama rağmen bu kararı sezon devam ederken almadım. Play-off şansı kovalarken almadım. Sezon bittikten sonra geçen 50 günlük sürede büyük bir heyecanla yeni sezon hazırlıkları yaparken de almadım. Bu kararı, hayal ettiğim hiçbir projeyi hayata geçiremeyeceğime emin olduğum gün aldım. Ertesi gün başkanla görüşmeye davet edildiğimde, şubenin içinde olduğu tüm sıkıntıları tekrar dile getirdim, iyi bir projeyle ve sorunlar çözüldüğü takdirde görevime dönebileceğimi söyledim. Başkandan indirim isteği ve ödemem yapılandırıldığı takdirde devam edip etmeyeceğim sorusu geldi. Bu konu şubenin sıkıntıları arasında en önemsiz ve en son sırada yer alacak madde. Bunu ifade ederek oradan ayrıldım. Aleyhimde ne söylenebileceğini az çok tahmin ederek ve bunu da göze alarak ayrıldım.

Galatasaraylı olup olmama meselesine gelince, inandığım hedefler uğruna hiçbir şeyden vazgeçmediğimi en iyi Galatasaray taraftarı bilir, beni en iyi onlar tanır. Bu konuda ayrıca bir açıklama yapmaya gerek bile duymuyorum.

Saygılarımla,
Oktay Mahmuti

Yani diyor ki siz bana gerekli ortamı sağlayın yeterli bütçeyi verin maaş benim için son şey hatta yönetim transferlere başlasaydı indirim dahi yapardı oktay hoca ama yönetim parayı ilk planda tuttuğu zaman benim burda işim olmaz diyor ki haklı da piyasa da basketbolcu da kalmadı ne yapacağız biz bilmiyorum yönetim çok geç kaldı yerlilerin hepsi başka takımlara gitti...

Başkanın açıklaması çok amatörceydi , Oktay mahmuti seversiniz sevmezsiniz adam gibi çıkıp açıklama yapmış gayet profesyonelce.

Bakkal gibi kulüp yönetiliyor şu an , ceremesini sezon içerisinde hissetmeye başlayacaksınız ama çok geç olacak.

Oktay mahmudi amator , cengiz daha amatorce konusmus

En luzumsuz futbolcu dahil , indirim istemek , kontratinda fedakarlik gibi sacma isler ne zaman karsilik bulmus

Mahmudinin indirim aciklamasi da ayni sekilde .

Imza attigim kontrattaki ucret bu ,yonetimlerde devamlilik esastir de bitti

Her farkli branj kendi sponsoru ile yasamali isterse bütce 1 milyon Dollar olsun yapacak baska birsey yok. Amatör branjlara para yatirdimiz süre borcumuz hic bitmez. Nezaman tekrar borcuz bir külüp oluruz gelirimiz giderimizden fazla olur ozaman ancak buralara fazla bütce ayirirsin.

SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

E fesh etmişse buna ödeme yapacağız mı ?

Oktay Mahmuti hakli. Bunu dün baskan konuşurken de söyledim.

Baskanin aciklamalari son derece hersiz ve haksiz idi. Tamamiyla Oktay Mahmuti'yi itibarsizlastirmak ve taraftarın önüne atmak üzereydi.

Galatasaray için basketbol çok önemli bir branştır. Bu ülkeye basketbol kültürünü getiren en baştaki kulüptür. Son zamanlarda bazı iş adamlarının destek verdiği şubelerin diğer kulüplerle birleşerek ortaya koydukları başarılarla yeni yeni bizim başaralırımızı geçmeye başladılar.

Genç Galatasaray taraftarları belki bu markanın sadece futbol ile yanyana gelmesini diğer şubelerin gereksiz olduğunu düşünmesi acı verici. Ne olursa olsun Galatasaray gibi bir markanın en kötü ezeli rakibinin sağlamış olduğu bütçeye yakın bir kaynağı yaratması gerekiyor. Başkan dürüst bir görüntü çiziyor, olayları şeffaf bir şekilde bizlere yansıtmaya çalışıyor ama yine fakir edebiyatı yapmaktan vazgeçmiyorlar. Şubede küçülmeye gitmiyoruz diyorsun ama ayırdığın bütçe ile başarılı olmak hayal ötesidir. Kaldıki elindeki değerleri de bir bir kaçırıyorsun.

Basketbol şubesi için gerçekten güzel planlama yapsalar, salon ve transfer bütçesi oluştursalar, sadece ufak bir kıpırdanma ile bu taraftar bu şubeyi şahlandırır.

Galatasaray için basketbol çok önemli bir branştır. Bu ülkeye basketbol kültürünü getiren en baştaki kulüptür. Son zamanlarda bazı iş adamlarının destek verdiği şubelerin diğer kulüplerle birleşerek ortaya koydukları başarılarla yeni yeni bizim başaralırımızı geçmeye başladılar.

Genç Galatasaray taraftarları belki bu markanın sadece futbol ile yanyana gelmesini diğer şubelerin gereksiz olduğunu düşünmesi acı verici. Ne olursa olsun Galatasaray gibi bir markanın en kötü ezeli rakibinin sağlamış olduğu bütçeye yakın bir kaynağı yaratması gerekiyor. Başkan dürüst bir görüntü çiziyor, olayları şeffaf bir şekilde bizlere yansıtmaya çalışıyor ama yine fakir edebiyatı yapmaktan vazgeçmiyorlar. Şubede küçülmeye gitmiyoruz diyorsun ama ayırdığın bütçe ile başarılı olmak hayal ötesidir. Kaldıki elindeki değerleri de bir bir kaçırıyorsun.

Basketbol şubesi için gerçekten güzel planlama yapsalar, salon ve transfer bütçesi oluştursalar, sadece ufak bir kıpırdanma ile bu taraftar bu şubeyi şahlandırır.
Zaten ne geliyorsa bu düşünceden dolayı başımıza geliyor.
Neymiş; basketbolu GALATASARAY ülkeye getirmiş.
Yok efendim ; olimpik sporlarda şampiyonluğa oynayacağız.
Yok efendim; spor kulubüyuz tabiki her branş olmalı vs.

Bu düşünceler eskilerde kaldı.
Amatör branşlara şirketler girdiğinden beri bizim onlarla yarışma şansımız kalmadı.
Her sene 30 milyon dolar zarar yazan amatör branşlar bir an evvel kapanmali veya tüm bütçesini karşılaşalayacaklari firmalar ile birleşmeye gidilmeli.

Aksi halde 10 sene sonra fazilerle birlikte 500 Milyon dolar borcumuz daha olur.

Birileri zengin olurken GALATASARAY fakirleşiyor!

Lanet gelsin, transferde emeği geçip pay alanlara!

oktay mahmudi haklı falan değil kendisine verilen maaş basketbol şubesi için fazla ve mustafa cengiz maaşını düşürmesini istemiş o da kabul etmemiş ve de galatasaraylı olmadığını zaten herkes biliyordu, bu fedakarlığı yapmayacağı da belliydi. mesele ayan beyan ortada oktay mahmudi neyin ispatının derdinde boş bi açıklama

Ama mahmudi de bir calisan , neden aylarca para alamadigi bir kuluple hakki olan sozlesmeyi anlasarak fesh etsin

Tabi ki hem fesheder hem de parasini alir . Bunun dursunu cengizi aysali yok . Calisanlardan maas fedakarligi ya da "git , kulup bul" gibi alaturka tekliflere itibar etmesini bekleyemeyiz

Bu sacmaliktan ote bir sey degil . Kimse de yapmaz , ya da yapan 1 kisi ise reddeden 100 kisidir . Bu yuzden hamit, tarik , mahmudi ya da sabri .. bu sacma teklifler yerine odemeleri yaparak ayni hatayi tekrarlamamaktir onemli olan

Bunlar Ataman'ı yollamanın bedeli.

Tarihte başka kimse yoktur para almayayım bu sezonluk diyen, Can Topsakal diye bir herife koca camiada sorumluluk verirsen böyle olur işte.

Bu durum kelebek etkisi de yaratır artık, basketbol 3 yıl toparlanamaz bu saatten sonra.

Basketbolda dusuk butceyi destekliyorum , kume dusmesinler bana yeter

Sebebi cok basit . Basketboldaki uleb sacmaligi bitmedikce hic bir cazibesi yok . Tek hedef eurocup , turkiye liginin hic bir anlami yok cunku sampiyon da olsan seni avrupaya acmiyor

Basari durumu yerine bu A lisansi sacmaligi surdukce basketbol hic bir ivme yakalamaz fb ve efes harici

Şeffaf olmak iyidir, güzeldir ama herşey de herkesin önünde konuşulmaz. Kol kırılır yen içinde kalır derler. Maalesef Başkan dün yanlış davrandı.

Mesela hepimiz az çok biliriz Fatih Terim herşeyi herkesin önünde konuşmaz, bunu sevmez. Bugün Oktay Mahmuti ile böyle olan durum yarın bir gün Fatih Terim ile olursa yine kulüp içi huzursuzluk başlar.

herkesin hemfikir olacağı husus : Dursun Özbek'in bir başka kazığı.

Geri
Üst Alt