Okunası Bir Prandelli Analizi

Ben okudum oruç gitti beyler :D

Şaka bir yana Prandelli'nin gelişinden sonra okuduğum en iyi yazı olmuş yazanın ve buraya taşıyanın ellerine sağlık.

Prendelli'de yeni bir devrim yapacak potansiyel var yeter ki bu adamı anlayalım sabredelim. 3 maç kaybedince istifa istifa diye bağırmayalım ve en önemlisi 4. yıldız sevdası uğruna 40 yıllık bir gelecek devriminden olmayalım.

Başarılar Sinyor!

Yazıyı sonuna kadar okuyanlardanım sanırım. :)

Bu arada Prandelli hakkında çok fazla bir bilgim yoktu ve ilk etapta hata yapıldığını da düşünüyordum. Ancak tanımadığım bir insan hakkında ön yargı sahibi olmamak gerektiğini hatırlatan bir yazı olmuş. Ne demişler ön yargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur.

Ayrıca Derwall hakkında ve Prandelli hakkında bilmediğim bir çok olayı anlatması da daha çok ilgimi çekti. Yazanın ve @Alpay Asma kardeşimin ellerine sağlık.

Ancak yazıdaki Melo bölümüne katılmıyorum. Melo'nun 90 dakika boyunca dinlenmeden aynı tempoyla oynamasını beklemek hata olur. Tabi ki maç içerisinde yüksek tempolu düşük tempolu anları olacaktır. Bunu da yorum olarak eklemek istedim.

Yazıyı sonuna kadar okuyanlardanım sanırım. :)

Bu arada Prandelli hakkında çok fazla bir bilgim yoktu ve ilk etapta hata yapıldığını da düşünüyordum. Ancak tanımadığım bir insan hakkında ön yargı sahibi olmamak gerektiğini hatırlatan bir yazı olmuş. Ne demişler ön yargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur.

Ayrıca Derwall hakkında ve Prandelli hakkında bilmediğim bir çok olayı anlatması da daha çok ilgimi çekti. Yazanın ve @Alpay Asma kardeşimin ellerine sağlık.

Ancak yazıdaki Melo bölümüne katılmıyorum. Melo'nun 90 dakika boyunca dinlenmeden aynı tempoyla oynamasını beklemek hata olur. Tabi ki maç içerisinde yüksek tempolu düşük tempolu anları olacaktır. Bunu da yorum olarak eklemek istedim.

Benim de katılmadığım bölümlerden biri zaten o.

Ancak Derwall, Prandelli ve yakın dönem Türk futbol tarihi ile ilgili kısımlar çok dopru tespitler içermekte ki ondan paylaştım zaten bende. :)

Yazıyı okudum.

Melo konusu saçma sneijder konusu saçma.

Fatih Terime göndermede bulunmuş.

Yeni teknik direktör gelince niye hep Fatih Terimin ismi geçiyor ben anlamıyorum.

Özet: Prandelli Derwall etkisi yapar demiş arkadaş.

Bence bugünün konjonktüründe yapamaz hatta nah yapar.

Prandelli iyidir hoştur beyefendidir italyandır ama bir Derwall hiç değildir.

Başarılı olur yada olmaz ama yeni bir nesil yetiştiremez.

Bugünün şartları birkere buna izin vermez.

Şu sorunu çözer:

Kopuk kopuk oynatmaz.

60 metrede futbol oynarız rakip takıma göre bazen ofansif çoğu zaman defansif.

Neyse fazla eleştirmeden başarılar dileyelim olsun bitsin.

BlueTapa

Güzel yazı yazaninda buraya koyaninda emeğine sağlık.

Ancak bende Prandelli'nin Derwall etkisi yapacağını düşünmüyorum ayrıca Galatasaray'ın ve Türk futbolunun şu anda böyle bir yeniliğe ihtiyacı olduğunuda sanmıyorum o zamanla bu zaman arasında büyük fark var. Türk futbolunun bazı değişikliklere ihtiyacı var tabi ama bu herkesin bildiği gibi hocaların değil Türk futbolunu ve klupleri yönetenlerin elinde olan şeyler o yüzden pek ümitli baglamamak lazım özellikle TFF kuklalarin elindeyken. Geri Prandelli ye dönecek olursak iyi hocadir umarım başarılı olur fakat Derwall le karşılaştırmak gereksiz insanları farklı beklentilere sokar.

Sent from my SM-G900T using Tapatalk

Güzel bir yazı fakat eleştirdiğim noktalar var.Mesela yazının son kısmı.Derwall zamanın da ki Türk futbolunun eksikleri teknik sorunlardı; çim saha, antrenman yöntemleri gibi... Ama şu an sorun saha dışında ve bu sorunları hiçbir td çözemez.

2. eleştirim ise Mancini konusunda.Bence Ali Ece'nin Mancini hakkında ki sistem fetişi yorumu doğru fakat yazar bunu haksız bulmuş.Sebebini ise maç içinde bile yaptığı değişiklikleri söylemiş.Fakat Mancini sadece dizlişini değiştiriyordu.Kendi sistemi uygulanana kadar bütün dizilişleri denedi, oyunculara göre sistem belirlemedi.Bu nokta da tam bir sistem fetişi diyebiliriz.

bu hocalar tutmuyor abi tutmuyor. Türk futbolu nun gelismesi icin futbolun icinden cikan adamlar söz sahibi olmasi lazim abi ahbab iliskileri devam ettikce bu düzen degismez. Rijkard, Mancini, Skibbe, löw ,ve daha isimleri sayamadigim bunlar kötü teknik adamlar mi? Bu kirli düzeni cözecek adamlarla sampiyon olunuyor türkiye de olay bu. 80 Milyonluk ülke den dogru dürüst topcu cikmiyor ise bu yeteneksizlik degil is bilmezliktir, yanlis adamlarin yanlis yerde olmalari dir. Bozuk saat bile günde iki defa dogru yu gösterir. Siyasetten tut yargiya yargidan spora herseyi ile kötü ve adaletten yoksunuz.

Ben bu yorumculari pek ciddiye almiyorum. Ne demirkol, ne ugur meleke. Ozellikle prandelli ile ilgili yaptiklari yorumlardan sonra ikisi de bitmistir benim icin.

Biraz futbol bilgisi olan ve italya milli takiminin dk'da oynadigi futbolu izleyen birisi boyle olacagini tahmin edebilirdi. En gec hazirlik maclarinda belliydi. Amator takimlari bile yenemiyorduk. Birak yenmeyi pozisyona giremiyorduk.

1 cümlede Prandelli analizi yapabiliriz.Basiretsiz,cesaretsiz,korkak ve anca Türkiye'de küme düşmemeye oynayan takımı çalıştırabilecek kapasitedeki teknik direktör (!)

"G.Saray’ın kadro kalitesi, kadro yapısı gerçekten tartışılmalı. ”Bu kadro ortalama 100 değil; 130 km koşsa da; yeni hoca en doğru işleri yapsa da ‘Zafer’e ulaşmak çok ama çok zor. Bir kere bu takımın bek oyuncusu yok. Telles de Tarık da Veysel de Sabri de A ya da B sınıfı değil. Bana göre sadece 1 adet B sınıfı stoperi var. Orta saha ise Melo dışında değişmeli. Artık ‘pas oyuncusu’ devri bitti. Driplingçi- top taşıyabilen, box to box orta saha oyuncusu da yok takımın. Emre Çolak, ocak transferine kadar ‘idare edebilir.’ Ayrıca Bruma ne olursa olsun sabit 11 oyuncusu olmalı. Sadece sağa-sola pas atan Selçuk ile sadece savunma arkasında top bekleyen Burak ile, topla auta çıkan Olcan ile C sınıfı Yasin ile G.Saray çok zor maç kazanır. Evet, hoca değişmeli ama takımın ciddi kalite ve sınıf oyuncu sorunu da var. Her iki konu da Sayın Duygun Yarsuvat’ın yeni yönetiminin konusu. Allah yardımcıları olsun.

SÜKSELİ GALİBİYET

Büyükşehir’i çalıştırdığı dönemde F.Bahçe ve Beşiktaş’ı sürekli yenen ama G.Saray’a sadece 1 galibiyeti bulunduğu için eleştirilen Abdullah Avcı sükseli bir galibiyete imza attı.

DRİPLİNGÇİ KANAT FARKI

Visca ve Doka kanatlardan aktılar, hep doğru yere topu çıkarttılar ve orta alanda sadece pas yapmayan, golü arayan, boş koşularla ceza alanına akan Mossoro’ya 2 gol attırdılar. Pas oyunu bitti, pas oyuncusu da. Top taşıyabilen, çabuk, driplingçi oyuncu zamanı. G.Saray’ın yok, Başakşehir’in vardı."
serdar ali çeliker yazmış.
sorunumuzu net ortaya koyan süper yazı bence

Ben okudum oruç gitti beyler :D

Şaka bir yana Prandelli'nin gelişinden sonra okuduğum en iyi yazı olmuş yazanın ve buraya taşıyanın ellerine sağlık.

Prendelli'de yeni bir devrim yapacak potansiyel var yeter ki bu adamı anlayalım sabredelim. 3 maç kaybedince istifa istifa diye bağırmayalım ve en önemlisi 4. yıldız sevdası uğruna 40 yıllık bir gelecek devriminden olmayalım.

Başarılar Sinyor!

nerede potansiyel varmis Turkiyeye gelmis en rezil TD.

Geri
Üst Alt