Konuyu açan arkadaşa saygım sonsuz ama bana göre gereksiz bir karşılaştırma. Bana göre Gs ile Fb arasındaki fark geri dörtlüdeki oyuncular arasındaki kalite farkından kaynaklanıyor. Bence geri dörtlü açısından Fb'nin ciddi anlamda gerisindeyiz. Birde hücumcu bekleri olması bizim kanatların bomboş olması da buna eklenince Fb'nin şampiyonluğu çok ama çok normal.
Telles - Semih - Chedjou - Sabri -------- Caner - Alves - Egemen - Gökhan
Fb'nin Lider bir defans oyuncusu var Alves. Biz hala Ujfalusi'den sonra öyle bir oyuncu arıyoruz. Chedjou hızlı atletik ama stoperlerde olması gereken diğer özellikler bakımından Alves ile kıyası dahi komik olur. Semih Türkiye'deki en iyi yerli stoper Allah'tan o çıktı yoksa Gs'nin defansı hepten Allah'a emanetti.
Telles Caner kadar hatta daha da iyi hücum bek olabilir olacaktır da fakat defansif anlamda Caner'den bile kötü ki Caner'den de sol bek olmaz bana göre..
Gökhan zaten Türkiye'nin en iyi beki. Biz ise sağ beksiz oynamaya hala daha devam. Eboue zaten bitik problem ise kafada bence. Sabri zaten Gs'nin sağ beki olamaz.
Defansif anlamda 100 üzerinden değerlendirme yapsam:
Telles (30) , Semih (75), Chedjou (55), Sabri (35)
Caner (40), Alves (80), Egemen (70), Gökhan (65)
Ofansif anlamda ise Telles (70), Sabri (45)
Caner (90), Gökhan (80)
Ofansif anlamda bekler arası bu denli fark olmasının - ki bana göre en iyi ofansif özellikler Telles'te - tek nedeni bizde kanat oyuncusu olmamasıdır. Bu sene Olcan ve Bruma beklerin performansını hem yardımlaşma hemde skor ve asist anlamında arttıracaktır.
Kısaca Galatasarayımıza iyi bir sağ bek kadar Uluslararası düzeyde Vidic, Alex gibi lider bir stoperde lazımdır. Aynı şekilde çok iyi bir sol bek alınması da bana göre şart oğlu şarttır. Telles'i hem ofansta hemde defansta zorlayabilecek birini kastediyorum. Umarım nokta atış transferler olur. Yoksa Türkiye'nin en iyi orta sahası Galatasaray'da..