ölü internet teorisi

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
sosyal medyanın artık bu evreye girdiğini düşünüyorum.
gscimbom dışında doğal içerikler okuduğumu hissettiğim pek alan kalmadı. Her sitede botlar ve içerikleri yapay zekalar oluşturuyor.

ne gibi yani rentkaş
Hocam 9gag çok takılırdım mesela ama içeriklerinin çoğunu botlar oluşturuyor artık.

Bildiğin gibi sitenin tüm olayı meme ama içerik üreticileri artık bunu boşa bir çaba olarak gördüğünden ilgileri azaldı. Yapay zekada eski içerikleri düzenli aralıklarla siteye tekrar tekrar yükleyip duruyor.

mesela gscimbom içinde bir bot yaratilsa ve son dk haberleri gelip burada paylaşa bu evet büyük kolaylik olurdu ama taraftara has duygu yüklü yorumlar okumadığımız an kimse sitede durmak istemezdi.

Yüzde yüz doğru. Özellikle global twitterdaki trend olan taglere bakın, aynı (yapay zeka) kaleminden çıkmış donuk robotumsu yazılar kullanan bir çok profil var. Hatta öyle ki yapay zeka ile kurulan bir sürü facebook profili var daha da korkutucu olanı bu profiller birbiriyle arkadaş ve birbirilerine etkileşim veriyorlar, fotoğraflarına yorum falan yapıyorlar.
İnternet kültürü öldü. En basidinden forumlar bloglar kalmadı(Türkiye’de ayakta kalan nadir forumlardan biri olmamız gurur verici)
2010lu yıllara kadar hem ülkemiz hem global internette forumlar aşırı yaygındı. Her şey için bir site bulabilirdiniz. Şimdi hiçbiri kalmadı. Ne blog ne forum ne haber ne video hiçbir site yok. Her şey sosyal medya üzerine kurulu artık. Facebook, Twitter, Instagram, Youtube. Beşincisi yok. Bütün veriler buralardan çıkıyor. Buraları yani internetin neredeyse tamamını da botlar işgal etmiş durumda. En korkuncunu da söyleyeyim, internetin ilk icat edildiği tarihten bugüne kadar toplam elde edilmiş verilerin %90’ı son 5 yılda elde edildi. Son 5 yılda dünyada nüfus patlaması ya da internet kullanıcılarının sayılarının bir anda dramatik bir şekilde artmasından da bahsedemeyeceğimiz için basitçe şunu söyleyebiliriz. Bu verileri yapay zekalar ve botlar üretiyor.

Biz yine internetin keyifli zamanlarını yaşadık forumlarda çevrilen goygoylar, ilk zamanki absürd youtube vs.. İnsanların ego tatmin fetişliğine değil eğlenmeye ve bilgilerden faydalanmaya geldiği yerdi özellikle eski forumlar. facebook sonrası zaten bir çöplük başlamıştı ardından instagram toplumdaki alçaklık kompleksini süpürge gibi çekerek kirli gergin ve sahte bir yarışma dünyası yarattı. Ruhsuz, gergin, memnuniyetsiz, anksiyetik, saniyelik keyif depolarıyla yaşadığından film izlemeye bile odaklanamayan, uzun vadeli neyden keyif alacağını bilmediği için depresyondan çıkamayan tahammülsüz bir insan kalabalığı var artık. Bizim atari kuşağı biraz kurtarıyor da şimdiki nesil gerçeklikten çok daha kopuk bir dünyada büyüyor acısı çok çıkacak ilerde.

kendime bir kripto haber sitesi yaptım, yapay zeka ile günde 20-25 tane detaylı haber yazılıyor otomatik olarak sitede. yazıya uygun görsel üretiliyor ve ekleniyor. facebook, instagram, x, telegram, linkedin, blogger gibi sosyal mecralarda otomatik olarak onlara özel üretilmiş açıklamalarla paylaşım yapılıyor. bunun bana aylık maliyeti 2000tl gibi bir şey, kurdum ve arkama bile bakmıyorum sistem kendi kendine çalışıyor. Şimdi ben bunu hobi olarak yaptım, bu işe ciddi ciddi kafa yoran birileri herhangi bir sektörün lideri olurlar dijital dünyada. yüzlerce, binlerce bot hesap oluşturarak dünyanın gündemini bile değiştirebilirler rahatlıkla.

kendime bir kripto haber sitesi yaptım, yapay zeka ile günde 20-25 tane detaylı haber yazılıyor otomatik olarak sitede. yazıya uygun görsel üretiliyor ve ekleniyor. facebook, instagram, x, telegram, linkedin, blogger gibi sosyal mecralarda otomatik olarak onlara özel üretilmiş açıklamalarla paylaşım yapılıyor. bunun bana aylık maliyeti 2000tl gibi bir şey, kurdum ve arkama bile bakmıyorum sistem kendi kendine çalışıyor. Şimdi ben bunu hobi olarak yaptım, bu işe ciddi ciddi kafa yoran birileri herhangi bir sektörün lideri olurlar dijital dünyada. yüzlerce, binlerce bot hesap oluşturarak dünyanın gündemini bile değiştirebilirler rahatlıkla.
Siteni kaça satarsın hocam ?

Geri
Üst Alt