Ölümü Görüp Sıtmaya Razı Oluyoruz

Hüsnü Ayabakan

Berlin Panteri
Kabul ediyorum takımdan mutsuz taraftar profili bu ara çoğaldı can sıkıcı konular fazlalaştı lakin benim de dikkatimi çeken sizlerle paylaşmak istediğim bir husus var.. Kendimden yola çıkarak fark ettim bu durumu..

Sene başında son 2 yılın şampiyonu ligin favorisiydik.. Hoca değişti takım kötüydü ama nedense herkeste bir rahatlık vardı..Hatta fark 7 mi neydi Fenerlilere gelin lan iddaya girelim şampiyon biziz diyordum da birinin totosu yemiyordu..

Sonra 2 senedir üzerimizde olan aşırı özgüven yavaş yavaş azaldı ve bu sayede gerçekleri görmeye başladık ..Mesela Selçuk -Burak 2'lisi bu yıl itin .g.tüne sokuldu..Geçen yıl kimsenin doğru dürüst eleştirisi olmuyordu.. Fatih Terim ciddi eleştiri aldı Mancini yerden yere vuruldu..

Tabi tüm bu süreçte Gs taraftaının da beklentileri çok değişti..

Sene başı : Açık ara şampiyonuz rakibimiz yok daha da güçlendik..

5-6 hafta sonra : 2. yarı bunların balı biter rahat şampiyon oluruz

10-15 hafta sonra : Mancini takıma bir alışsın düzeliriz..Bu yıl zor olacak ama şampiyonuz..

İlk yarı bitince : İyi bari bir sürü adam aldık Türkiye Kupasında devam ediyoruz Şl'de gruptan çıktık(sezonun tek tesellisi )

2. yarı başında : Tek istisna zamandır heralde..Fark kapanmaya başladı ve gerçekten haklı olarak umutlandık..

2.yarı ortalarında : Neyse her yıl biz şampiyon olacak değiliz ya 2.'yiz zaten her türlü Şl'deyiz..

Fener maçı : Bari Feneri yenelim (Her sene onların tutunduğu tek dal)

Son Haftalara doğru : Yeni transferleri izleyelim(2.lik cepte sanıyoruz),Hajrovic ne ara pası attı be(başka bir nanesini göremedik), takım kalan haftalarda iyi oynasın yeter..

Son haftalar : 2.lik şansımız yarı yarıya hatta oynadığımız futbolu ve fikstürü düşünüce şansımız daha az..3.lük bile riske girmiş durumda..Her ne kadar bize yakışmasa da en azından 3. olup Şl ön elemesini kaçırmayalım zihniyeti oluşmaya başladı..

Gördüğünüz gibi 2. yarının ilk haftaları dışında beklentiler gitgide düşüyor.. Bizi bu hale getirenler utansın..

Son 2 senede çok kibirlenmiştik yalan yok.Yere inmemiz açısından iyi oldu aslında bu sezon.Fb'den intikam almayı geçti biraz çok abarttık.

Aynen öyle taraftar da inanç yerine kibir, istek yerine lay lay lom. Sonra da başarısızlık gelmeye başladığı andan itibaren de sürekli suçlu, komplocu arayışına girersen şımarık çocuklar gibi sonun en iyi ihtimalle bu olurdu.

Bu sezon sevinçten önce çıldırıp sonra ağladığım tek an Juventus'a gol attıktan sonra ki dakikalardı.

Seneye tekrar zirveye çıkmak istiyorsak mutlaka doğru yapılanmayı önce yönetim,sonra teknik heyette ve nihayet de doğru sinerjiyi taraftarlar arasında mutlaka yakalamamız şarttır.

İnanın maçları sırf Hajrovic-Telles-Ontivero falan birşey yapar umuduyla izliyorum ama onlar da bu pili bitik adamlara ayak uydurmak zorunda kalıyor.. Yoksa takımın izlenecek hali yok..Kalan maçlarda Umut G. , Oğzuhan , Berk gibi adamları izlemeyi ümit ediyorum ama imkansız..Son maç 2.liği garantilesek yine hiçbiri göremez forma yüzü..

Valla ben sene başında hiç de favori olduğumuzu düşünmemiştim, ha fenerin sezona kötü başlaması yine kötünün iyisi olur muyuz diye düşündürdü ama özellikle kadronun yenilenmemesi, gereken transferlerin yapılmaması, 4-3-1-2 saçmalıkları inançsızlığımdaki en büyük etkendi. Haftalar ilerledikçe de zaten yavaş yavaş dibe battık.

Bir ara çıkar gibi oluyorduk ki, bu sefer de Mancini'nin dengesizlikleri baş gösterdi. Hani bu sezon lig 2.liği ve Türkiye Kupası şampiyonluğuyla biterse hak ettiğimizin çok daha fazlasını alarak bitirmiş oluruz sezonu. Bu kadar rezilliğe rağmen yine de şanslı sayılırız.

Valla ben sene başında hiç de favori olduğumuzu düşünmemiştim, ha fenerin sezona kötü başlaması yine kötünün iyisi olur muyuz diye düşündürdü ama özellikle kadronun yenilenmemesi, gereken transferlerin yapılmaması, 4-3-1-2 saçmalıkları inançsızlığımdaki en büyük etkendi. Haftalar ilerledikçe de zaten yavaş yavaş dibe battık.

Bir ara çıkar gibi oluyorduk ki, bu sefer de Mancini'nin dengesizlikleri baş gösterdi. Hani bu sezon lig 2.liği ve Türkiye Kupası şampiyonluğuyla biterse hak ettiğimizin çok daha fazlasını alarak bitirmiş oluruz sezonu. Bu kadar rezilliğe rağmen yine de şanslı sayılırız.

tuhaf geldi böyle düşünmen..2 yıldır şampyonuz her sene de kadromuz güçlenerek genişliyordu... Bravo geleceği böyle görebildiysen çünkü işler yolundayken gerçekler ört bas ediliyor genelde

tuhaf geldi böyle düşünmen..2 yıldır şampyonuz her sene de kadromuz güçlenerek genişliyordu... Bravo geleceği böyle görebildiysen çünkü işler yolundayken gerçekler ört bas ediliyor genelde

Geleceği görmek değil de, görünen köy kılavuz istemez diyelim, çünkü geçen sene de kötü bir futbolla gelmişti şampiyonluk. Her sene bu kadar şanslı olamazdık.

Ya şöyle söyleyim, şampiyon olamayız demedim hiçbir zaman, ama açık ara favori olduğumuzu düşünmedim hiç. Eğer kadromuz genişlemekten ziyade kaliteli hale gelseydi o zaman favoriyiz derdim. Çünkü geçen senenin devre arasında en az 14-15 oyuncu gitmeli diyordum, kadro yenilenmek zorundaydı. Bu kanatsız, 4-3-1-2 formasyonu saçmalığıyla da bu sezon kolay olmaz demiştim. Ha Terim gitti Mancini geldi, o daha da fenasını yaptı. Sonuçta kaçınılmaz oldu maalesef.

Geri
Üst Alt