GSCimbom
Üye Görüşü Önümüzdeki Sezon Sil Baştan Şart
Mehmet Mehmetoglu

Üye GörüşüÖnümüzdeki Sezon Sil Baştan Şart Sayfa 2

Mehmet Mehmetoglu ·

Cevap
48
Okunma
612
Sayfa
2/3
Eger hoca olaylarını iyi kurgullarsak okan ve arda dan biz Terim gibi epey ekmek yiyecez gibi hissediyorum ama yeterki arada nefes molaları olmali aynen bu yil gibi hoca bırakmalı 1 2 yıl dinlenmeli bugun mental olarak iflas ettiğini gosterdi keza 6 7 oyuncuda benzer durumda

şöyle ki halim renktaş 4 şampiyonluktan sonra 5. şampiyonluk rekorunu kırma hakkı net Okan hocaya ait. sev ya da sevme. bi de hep şunu söylüyorum, gelecek hocaya başarsıızlık hakkı tanımıyoruz.. Bence hoca'nın başarısız olduğu bi sezon sonrası hemen Arda-Montella tarzı bi hamle en doğrusu olacaktır.

Bjk dan 5 fb den 2 totalde 7 gol yiyip atamadan iki kupa kaybettik. Finallerde ölmeyen Galatasaray’ı finallerde can çekiştiren bir takım haline getirdi. Playoff saçmalığında son maç kadıköye giderken daha az stresliydim. İlk değişiklik hoca değişikliği olmalı

Teknik ekip önemli ekip genişletilmesi. Hücum organizasyonu bilen yardımcı hocalar gelmeli. Gozlukluyle gitmez bu is

şöyle ki halim renktaş 4 şampiyonluktan sonra 5. şampiyonluk rekorunu kırma hakkı net Okan hocaya ait. sev ya da sevme. bi de hep şunu söylüyorum, gelecek hocaya başarsıızlık hakkı tanımıyoruz.. Bence hoca'nın başarısız olduğu bi sezon sonrası hemen Arda-Montella tarzı bi hamle en doğrusu olacaktır.
Hocayı severim millet eleştirirken bile yıllardır savundum ama 4 yil boyunca adam cok yıprandı ki normal 4 yil boyunca saha ici saha disi herseyle tek basina mücadele etti ,Terim filan olsa basar istifayı giderdi
Senenin ortasından beri söylüyorum hoca mental olarak bitik halde yani devam etmesi ona kötülük olur ,dinlenmesi lazim 1 sene enaz
Eger yönetim ve başkan değişse 1 umut belki kalmalı derdim ama su durumda kendisi istifa etmeli aynen icardi gibi guzel ayrilmaliyiz ki guclu geri donsun

Bjk dan 5 fb den 2 totalde 7 gol yiyip atamadan iki kupa kaybettik. Finallerde ölmeyen Galatasaray’ı finallerde can çekiştiren bir takım haline getirdi. Playoff saçmalığında son maç kadıköye giderken daha az stresliydim. İlk değişiklik hoca değişikliği olmalı
Barbaros abi gitmeyecek onu unutalım. Yanındakiler değişmeli. Yok ben bu gizlukluden memnununm diyorsa zaten seneye bir halt olmaz bizden

Barbaros abi gitmeyecek onu unutalım. Yanındakiler değişmeli. Yok ben bu gizlukluden memnununm diyorsa zaten seneye bir halt olmaz bizden

İrfan'ı falan geç Barışım. Bizi ZikerSokarSaray yapacak olan şey bu takıma hem yetenekli hem atlet hem de başarıya aç 3-4 oyuncunun transferidir. Bu kadar da net söylüyorum sana.

Ne revizyonu ya keramet hocada değil miydi şampiyon hoca şampiyon kadro devam transfer mransfer yok para cepte kalsın bundan iyisi olmaz zaten

nie heis sallai sezon ortasında takımı diri tutan herif idi

akgün evet kötüyüdü sezon genelinde ama topa basabilen 2 heriften biri takımda, kritik maçlar da alıyor
Mücadeleye lafım yok ama sallai bek değil, yani bekin hücuma katkısını veremiyor. Kanatta ise çok yetersiz kabul edelim.
Yunus... Bu çocukta karar mekanizması hiç gelişmedi gelişmiyor. OLur olmadık yerlerde/zamanlarda şutlar, kafayı kaldırmadan ezbere paslar. Oyun okuma yok. Anadoluya da yurtdışına da göndersen kafa gelişmediği sürece olmuyor. İşin kötüsü ne biliyor musun hocam, egolu. Kerem gibi.

Defansın göbeği ve orta saha komple değişmeli. Bir de Osiyi yedekleyecek kaliteli bir forvet elzem olan bölgeler. Geri kalan bölgelerde giden futbolculara bağlı alınır.

Ama kiralıkların hepsi, Sane, Icardi, Yunus, İlkay, Eren, Kaan ve Sanchez ile kesin yollar ayrılmalı. Sara satılabilir, Barış satılabilir. Toreira istiyorsa gidebilir. Bu sil baştan senaryosu için tabi.

Ama bence de bu sene ciddi bir revizyon şart. Okan 5. yıldızı denesin baktık ligin ortasına kadar onda da mental yorgunluk var, takımda da ışık yok; devre arası orada da değişim yaparız.

Okan'a hiç bir transferde imtiyaz sunulmamalı.

Özellikle bek konusunda Okan ne diyorsa tam tersi yapılmalı.

Aşağı yukarı şöyle birşey lazım

1000055125.webp

Linç için gelenler hele bir soluklanın…

Takımın tamamen yenilenmesini pompalıyor bazı sözüm ona iyi niyetli yorumcular, bu gaz tehlikeli bir gaz. Takım zaten 4 senedir peyderpey yenileniyor. Ama sanki 4 yıldır aynı oyuncular oynuyormuş gibi bir algı yaratılıyor. Oysa dün 11’e baktığımızda 4 yıldır düzenli olarak oynayan oyuncu sayısı sadece 2. Abdülkerim ve Torreira… Barış ilk sezon çoğunlukla yedekti, 2. Sezon başı ana plan oyuncusu değildi. Yunus Leicester’dan döndükten sonra oynamaya başladı. Öyle bir algı var ki sanki takım 4 yıldır aynı kadro ile mücadele ediyor ve çoğu 35 yaşına gelmiş oyunculardan oluşuyor. Bu algı bilinçli yaratılıyor ve ne yazık ki taraftarımız da buna kanıyor.

Şöyle bir bakalım
Uğurcan 30 yaşında 1 sezondur takımda
Sallai 28 yaşında 2 sezondur takımda
Sanchez 29 yaşında ve 3 sezondur takımda
Apokerim 31 yaşında 4 sezondur takımda
Jakobs 26 yaşında 2 sezondur takımda
Torreira 30 yaşında 4 sezondur takımda
Lemina 32 yaşında 1.5 sezondur takımda
Sane 30 yaşında 1 sezon
Yunus 25 yaşında altyapıdan ama son 2 sezonu kesintisiz takımda
Barış 25 yaşında 5 sezondur takımda
Osimhen 27 yaşında ve 2 sezondur takımda
Diğerleri
Günay 34 yaşında 3 sezondur takımda
Eren 25 yaşında ve 1.5 sezondur takımda
Kaan Ayhan 31 yaşında ve 3.5 sezondur takımda
Singo 25 yaşında ve 1 sezondur takımda
Boey 25 yaşında, kiralık
Sara 26 yaşında 2 sezondur takımda
İlkay 35 yaşında 1 sezondur takımda
Asprilla 22 yaşında kiralık
Nhaga 19 yaşında yarım sezondur takımda
Icardi 33 yaşında ve 4 sezondur takımda
Lang 26 yaşında kiralık
Ahmet Kutucu 26 yaşında 1.5 sezondur takımda

Gördüğünüz gibi As takıma baktığımızda 4. Sezonunu tamamlayan oyuncu sayısı 4. 30+ oyuncu sayısı 5.

Komple takımı kurmak gibi algılar bilinçli yapılıyor. Özellikle lider karakterli oyuncuların gitmesi isteniyor gibi geliyor bana. Mertens, Icardi, Abdülkerim, Sanchez, Torreira, Lemina, Osimhen gibi oyuncular psikolojik üstünlüktür. Mertens’in maçın en kritik anında rakibi madara etmesidir, Sanchez’in Kerem ile dalga geçmesidir, Lemina’nın tüm FBli oyuncuları tır gibi ezmesidir, Icardi’nin aşkın olayım şarkısıdır, Osimhen’in Caner’in üstünden topu aşırtması, 4 oyuncunun arasında kafasıyla topu sektire sektire gitmesidir.

Dolayısıyla takımın çehresi değişmemelidir. Evet bazı oyuncular ile yol ayrımı zamanı geldi. Icardi, Kaan, Günay, İlkay, Ahmet Kutucu ile yollar ayrılacak, ayrılmalı da yedek kaleci Jankat güzel bir sezon geçiriyor Eyüp’te o alabilir yedek kaleciliği dolayısıyla transfere ihtiyaç olmayan bir bölge kale.

Defansta sağ bek Sallai, Singo bence bizim standartlarda bir takım için yeterli, daha iyisini bulmak çok mümkün değil. Singo’dan çıkılırda zorlanabilir. Ya da Sallai’ye iyi bir teklif gelirse Boey’in kalması zorlanabilir ama eski formuna kavuşur mu soru işareti.

Stoper net 2 oyuncu lazım. Biri 11’e Apo ile yarışabilecek biri, diğeri ise Sağ stopere Sanchez’in bazen saçmalama dönemleri geliyor. O dönemlerde yerine koyulabilecek 2 en az biri 11’i zorlayacak stoper şart.

Sol bek Jakobs ve Eren yeterli görüyorum ben. Eren yerine daha iyi yerli biri yok bence. Ferdi olmadığı dünyada Jakobs yerine biri zorlanabilir ama Jakobs gibi hem fiziken, hem savunma olarak Buruk futboluna uygun bir bek bulmak zor, Angelino bile tutunamadı. Ferdi gelirse mesela Jakobs’tan çıkılıp Eren-Ferdi yapılabilir. Diğer türlü burada risk alınmaması taraftarıyım.

Orta saha Sara, Torreira, Lemina, Nhaga var, İlkay gider. Bence en kritik bölge burası Torreira, Lemina’yı tutmak da bir risk, göndermek de.. İkisini aynı anda göndermezdim kesinlikle. Ben olsam Lemina’yı tutar, Torreira’yı gönderirdim. Torreira tipi daha dinamik bir orta saha alınabilir. Lemina kalır, Sara iyi bir teklif çıkmazsa kalır +1 as oyuncu Lemina’nın önüne alınabilir.

10 numara içinse Yunus aslında orayı iyi kotarıyor diyorum, sonraki maç çıkıyor çuvallıyor. Onunla rekabet edebilecek biri lazım. Ama o bölgede presçi birini bulmak gerçekten zor. Ama +1 as oyuncu şart.

Kanat Barış, Sane, Yunus var şu an Lang zorlanmalı. İndirim yapılırsa gelebilir ama ben Buruk’un oyun tarzına çok uygun biri olduğunu düşünmüyorum. Sane arabistan’a gönderilebilir. Barış da gidebilir. Burası en belirsiz bölge kimsenin satılmadığı senaryoda Lang’ı alıp kanatları aynı tutmak bana en mantıklı senaryo geliyor. Herkesin ayrıldığı senaryo ise çok karışık. Hem fizikli, hem preste iyi kanatlar bulmak gerekecek.

Forvette Osimhen kalır, Icardi gider. Hoca ben Barış’ı forvet oynatırım demeden buraya bir forvet almalı. Ama burası da çok tehlikeli sular. Alınacak oyuncu Osimhen sağlıklıysa forma süresi bulamayacak. Hem kendini hazır tutacak, hem yetenekli olacak, hem de bu durumu kabullenecek. İmkansız bence. Osimhen bu sezon çok maç kaçırdı. Seneye de aynısı olur mu? Bilinmez. Hadi oldu 1 ay yeni forvet oynadı. İyi de oynadı. Osimhem geldi, çat diye kesilecek adam, bir daha aynı motivasyonu yakalatamazsın. Fizikli 19-20 yaşlarında bir santrafor almak dışında bir seçenek gelmiyor aklıma.

Tabii bu yazdıklarım Buruk’un olduğu senaryoda, Buruk giderse oyun planı değişeceği için farklı revizyonlar gerekli. Ama mevcut hoca ile devam edilecekse ben öyle büyük revizyonlar yapmaya karşıyım.

Biri yedek 2 tane stoper
Biri yedek 2 tane orta saha
Bir as 10 numara
Bir yedek santrafor
Duruma göre kanat oyuncu transferi hedeflenmeli.

Ama bence asıl transfer teknik heyete şart. Asıl orada köklü değişiklikler gerekiyor. Hoca kalsa bile kenarda işler kötü gittiğinde müdahale etmesini öğretecek, kadro genişliğini kullanmasını öğretecek tecrübeli antrenörler şart. Bu sezon takım en çok bu iki konudan çekti.

Ne zaman işler kötü gider, takım çorba edilir ve işler daha kötü gitmeye başlar. Ya da geniş kadro kurulur ama maç maç kendini göstermek isteyen, başarıya aç isimler yerine hep aynı isimler oynar.

Geri