Operasyon ve Mancini'ye Göre Başarısız Değiliz

Emre Saykal

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Her sene lig şampiyonu olunmayacağı bir gerçek diyerek lafa başlıyorum;

Ancak 3 sene üst üste şampiyon olacaktık, bunu herkes biliyordu. Fenerbahçe ve Beşiktaş şike yaptıkları için ceza almadıkları gibi, ödüllendirilip yarış içinde tutuldular 3 sezondur. Ve son ödül Fenerbahçe'nin ''iyi futbol'' kod adlı operasyon ile şampiyonluğu oldu.

Her neyse, bunların acısı ilerde ''ilahi adalet'' olarak çıkabilir göreceğiz.

Gelelim hemen konunun amacı ve Galatasaray'a.

Galatasaray ligin en az gol yiyen takımı olarak sezonu bitirdi. Bu bir başarıdır. Hatta yediğimiz 3-5 çok saçma ve şanssız gol de olduğunu düşününce...

En az mağlup olan takımız.

ZTK kupasını aldık.

Sadece 1 tane derbi maç kaybettik, onda da Sneijder ve Muslera yoktu.

Şampiyonlar Ligi'ne direk gidiyoruz, bu bir fırsat sezonuydu ve bu fırsatı değerlendirdik.

Konunun mantığına gelip; ''hajrovic vs... yanlış transfer'' yazacaklara cevap vermeye gerek olmayacak, çünkü konunun mantığı Galatasaray'ın hataları değildir.

Galatasaray'a karşı kurulan tezgaha rağmen, Galatasaray'ın bu savaştan ağır hasar almadan çıkmasıdır. Ağır hasar ZTK'yı alamayıp, ligi 3 veya 4. bitirdiğimizde olacaktı.

Kötünün iyisi bir sezon yaşadık.

Son olarak; MANCİNİ İSTİFA :)

Aynen katılıyorum zaten bu sene en kötü ikinci olup Şampiyonlar Ligi'ne gideriz düşüncesi vardı ama nasıl ikinci olduk ona bakmak lazım. Bazı maçlarda rezalet futbol , kendi sahamızda 4-0 yenilmemiz. Deplasman problemi , ikinciliği Beşiktaş'a ikram etmek ama sonunda ikinci olmak.

Genel olarak baktığımızda başarısız denemez ama ligi izleyenler Fenerbahçe'yi bizim şampiyon yaptığımızı görür. Sonuç olarak Mancini'yle en büyük sıkıntımız ne taraftar Mancini'yle ne de Mancini taraftar ve takımla bütünleşemediler. Fatih Hoca , Lucescu ,Gerets, Feldkamp zamanlarındaki gibi bir ruh hiç oluşmadı. Daha çok Rijkaard ile benzerlikleri oldu.

Bence bu sebeple karşılıklı oturup konuşarak Mancini'yle yollar ayrılmalı. Karakteriyle ve çalışkanlığıyla iyi olarak hatırlansın isterim. Gittiği takımı da takip ederim desteklerim ama seneye bizimle değil de daha kafasına uygun bir takımda olması her taraf için daha uygun.

Mancini'nin önümüzdeki sezon daha iyi bir takım yapacağına inanıyorum ayrıca cl maçlarında kaliteli bir hoca olduğunu gösterdi özellikle Juventus maçlarında bence bir şans daha hak ediyor böyle büyük isimleri çok çabuk harcıyoruz

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yazıya katılıyorum ve bende Manciniyi istifaya davet ediyorum kibarca.

Mancini'yi göndermeye gerek yok. Adam akıllı kadromuz olmalı artık. Yedekten girip iş yapacak tek oyuncumuz yok. Yabancılarımızın çoğu berbat.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Her futbolcudan tam verim alabilecek, takım oyunu oynatabilecek bir hoca lazım. Mancini yüksek bütceli takımların hocası, bizi basarıya tasıyabilecegini düsünmüyorum.

Fatih Hoca'yı Aysal döneminde tekrar alamayacagımız icin Lucescu'yu aldık aldık, yoksa bir sezon daha heba olacak..

CL 2. tur+TR Kupasi+2. Ligde >>>> sadece Super Lig sampiyonlugu

:encouragement:

la 2-1 olduktan sonra bile panik yaşadık bırakın manciniyi savunmayı artık

Faydalı olamayacağını gördük. Sürekli arayışlar içinde. Ne sistemini ne de aradığı özelikte futbolu ve futbolcuları buldu. Devam edilmesi halinde ne uzar ne de kısalırız. Bir an önce bizim gerçeklerimizi bilen ve bize uygun bir Teknik Direktör bulmalıyız. Şampiyon olamadık diye değil futbolun gerçeklerini gerçekleştiremediği için gitmeli.

Forvet hattı Burak-Umut-Drogba(36) siz hala Mancini.

Fenerbahçe tek kulvarda, biz 3 kulvarda giderken şampiyon falan olamazdık kimse hayal görmesin. Biz bir tek ligde giderken bile 77 puan aldık.

Yazının neredeyse tamamına katılıyorum.Neredeyse dememin sebebi de Mancini- İstifa cümlesi...

Bende Manciniyi istifaya davet etmiyorum kibarca ve kalıp GALATASARAY'a 4.yıldızı kazandıracağına olan inancım tam.

(Not:Arada saçmalasa da her teknik direktörün yapabileceği hataları yaptı.Alışma süreci,deplasmanlardaki BURAK-SELÇUK ikilisinin şampiyon şansımızı baltalaması vs...Buna rağmen ROBERTO MANCİNİ 2.şansı hakediyor bence):gs::gs::gs:

Tüm GALATASARAY ailesine hayırlı akşamlar diler,gelecek sene 4.yıldızı takmamızı temenni ederim:tiphat::tiphat::tiphat:

Seneye bu takım daha kötü olacak.

Hem kadro olarak erozyon sürer hem de Mancini ile arayışlar sürer.

Umarım daha fazla acı çekmeden yollar ayrılır.

Melo efsane bir performans sergilerken ve yorulmamışken stoper gibi oynatmaya başladığı an en az 1 gol yiyeceğimizi ben görürken Mancini görmeyi bırak bunu tedarik eden oluyorsa zorlamanın da gereği yok hocam.

Son olarak Semih'i yine beke çekti maç içinde ve isabetsiz ortalar sonrası kontra yedik. Kalır da buna devam edersek seneye daha da saldıracak yer arayacak taraftar.

Teşekkür edilmeli ve gereği yapılmalı!

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Feneri bu sene sampiyon yap-ti-lar.. Hatirlayin ilk yaridaki fenerin maclarini.. Hakem hatalarini hatirlayin.. Puan farki acilsin diye ellerinden geleni yaptilar. Bunun bir tek aciklamasi olabilir; o da fenere hicbir ceza verilmeyip, uefa'ya katilmamalarini gostererek cezasi verildi zaten denilip, sadece 2011 sampiyonlugu ellerinden alinarak trabzona vericeklerdir. Ben bu ulkede buna da raziyim..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yazının neredeyse tamamına katılıyorum.Neredeyse dememin sebebi de Mancini- İstifa cümlesi...

Bende Manciniyi istifaya davet etmiyorum kibarca ve kalıp GALATASARAY'a 4.yıldızı kazandıracağına olan inancım tam.

(Not:Arada saçmalasa da her teknik direktörün yapabileceği hataları yaptı.Alışma süreci,deplasmanlardaki BURAK-SELÇUK ikilisinin şampiyon şansımızı baltalaması vs...Buna rağmen ROBERTO MANCİNİ 2.şansı hakediyor bence):gs::gs::gs:

Tüm GALATASARAY ailesine hayırlı akşamlar diler,gelecek sene 4.yıldızı takmamızı temenni ederim:tiphat::tiphat::tiphat:

Bir TD'ün basarili olup olmadigini sorgulamak ve gelecege dair ümit verip vermedigini yorumlamak icin geride kalan sürecte gerek teknik-taktik-sistem gerekse takim ruhu-mücadele anlaminda neler yaptiklarini iyi irdelemek gerek. Mancini'nin görev yaptigi 8 aylik sürecte bu kriterler acisindan basarili oldugunu düsünmüyorum. Kupa'nin kazanilmasi, ligde 2.lik ve CL'de son 16'ya kalinmasi sadece "sonuc" anlaminda pozitif bir görüntü veriyor. Bu saydiklarimin en az birini, G.Saray camiasi tarihi boyunca zaten genellikle kazanmayi basarmistir. Hele ki böylesine maliyetli bir kadro'nun bu kadarini yapmasi "basarili" addedilmesine yetmemeli..Oysaki Mancini'nin kötü deplasman performansi, ic sahada bazi maclarda yasanan sikintilar, istikrarsiz ve asiri rotasyonlu kadro tercihleri, mac icerisinde bile 3-4 kez farkli dizilislere yönelmesi, oyunculari gercek ve en verimli olabilecekleri mevkiiler yerine farkli pozisyonlarda oynatmaya calismasi gibi bircok neden varken sahsen gelecege yönelik fazla umut tasimiyorum.. Takim ici sevgi, arkadaslik ve mücadele ruhu konusunu direkt geciyorum, zira gectigimiz 2 sezon'daki takim ruhunun ceyregini bile bu sezon göremedik.. (Abdurrahim Albayrak ve Fatih Terim faktörleri unutulmamali). "Adam ülke sartlarini bilmiyordu" tezini savunan renkdaslar vardir elbette.. Lakin, Sabri'den sol acik/bek, Semih'ten sag acik/bek, Sneijder'den sol ön, Ceyhun'dan da bu takimin ön liberosu olamayacagini 5-6 ay'da göremeyen bir TD benim icin "üst seviye" bir hoca degildir..Bunlari tespit edebilmenin "ülke tanimak"la alakasi olmadigini düsünüyorum.. Hakkini yememek lazim, Mancini iki Juventus macinda hakikaten önemli bir Teknik basari sergilemistir..Bunda Juventus takimini cok iyi taniyor olmasi etkiliydi tabii..Özetle, ben Mancini'nin gelecek sezon da bu tür takintilarina devam edecegi endisesindeyim.. Ki böyle bir durumda 4.yildizi önce alabilme hayallerimiz suya düser..

2. olmuşsak başarısız olmuşuz demektir.

kendimizi avutmanın bir faydası yok.

Türkiye kupası ve şl teselli olmuştur.

Ben de Mancini'yi başarısız görmüyorum ama başarılı olacak bir potansiyel de göremiyorum. En büyük sebep olarak da taraftar ve kulüple bir bağ kuramaması önemli. Yani Mancini'ye en çok sabır gösteren, destekleyen taraftar dahi kendisine öyle büyük bir sevgi beslemiyor. Uyuşamadık.

Bu sene yapabileceklerimiz kısıtlıydı zaten baştan kötü ve plansız başladık. Fenerbahçe'de geçen senelerin aksine üstün form gösterince böyle oldu. Yani aradaki tüm puan farkını kapatabilir miydik farklı şartlarda? Çok kuvvetli ihtimal görmüyorum olabilirdi tabii. Ama gerek bu bağ eksikliği, gerek Mancini'nin yaptıkları ile geleceğe yönelik bir umut vaad etmemesi, ayrılığın daha iyi olacağı sonucuna varıyor.

Özetle; Mancini çoğu zaman üstüne gidildiği kadar kötü ve başarısız değildi ama teşekkür edip yolları ayırırsak sevinirim :D

Sorunun hocadan çok oyuncularda olduğunu düşünüyorum. Mancini de saçma tercihler yaparak oyunculara yardımcı oldu. Sonuç olarak gitmeli. :)

Geri
Üst Alt