Ordu Evinde Askerlik Yapmak

Halit Bozkurt

Büyük Kaptan
Evet arkadaşlar ordu evine düştüm.Aranız da ordu evin de askerlik yapan varmı.? İnternette okuduklarım ile hayal ettiklerim arasın da çok fark var gibi.Bu arada Konya'ya düştüm.Konya'lı arkadaşlar varsa eğer bi anlatsın bi zahmet.

Konyaya düştüğüne göre yarı hacı sayılırsın :)
hayırlı teskereler

Kuzenim ordu evinde garson olarak yapmıştı. Rahatsız olmuştu sürekli komutanlara hizmet ediyor olmak rütbeliye denk gelme ihtimalinin yüksek olması ve bunun getirdiği sıkıntıları fazlaydı.

Kısa dönem mi gidiyorsun bilmiyorum ama umarım şansın yanında olur ve rahat bir şekilde bitirirsin. Hayırlı teskereler.

Kuzenim ordu evinde garson olarak yapmıştı. Rahatsız olmuştu sürekli komutanlara hizmet ediyor olmak rütbeliye denk gelme ihtimalinin yüksek olması ve bunun getirdiği sıkıntıları fazlaydı.

Kısa dönem mi gidiyorsun bilmiyorum ama umarım şansın yanında olur ve rahat bir şekilde bitirirsin. Hayırlı teskereler.

Acemiliğin 1.haftasın da gelip seçtiler mesleğimden dolayı.(Bilgisayar Teknisyeniyim) Muhaberat filan dedi ama sonun da garson olmaktan korkmuyor değilim.Uzun dönem gidiyorum.

Acemiliğin 1.haftasın da gelip seçtiler mesleğimden dolayı.(Bilgisayar Teknisyeniyim) Muhaberat filan dedi ama sonun da garson olmaktan korkmuyor değilim.Uzun dönem gidiyorum.

Bence bu işler tamamen şans işi. Askerlik yaptığın yer için çok güzel derler ancak bir komutan değişikliği yada bir rütbelinin sana kafayı takması sadece senin için kabus olabilir. Aynı durum tersi içinde gereçli olabiliyor.

Benim sana tek tavsiyem beklentilerini en alta indir ve her zaman en kötü olan için kendini hazırla ve mantığını evde bırak. Her ne kadar görmeden yaşamadan anlamak zor olsa da en azından psikolojik olarak buna hazırlarsan daha çabuk geçer diye düşünüyorum.

Belirleyici olan gideceğin yerde neye daha çok ihtiyaç duydukları. Sonuç itibarı ile askerlik esnasında yapılacak her tür hizmet vatandaşlık görevi sayılır ve kutsaldır. Hayırlı teskereler dilerim.

Hatırladığım kadarıyla ordu evinde askerlik yapmanın 2 güzel yanı vardı;

1. sabah sporundan muafsın. kan ter içinde koşarak, engelli pentatlonlara girerek nefesin kesilmesi gibi durumlar, şınavlar barfiksler yok.
2. askeri forma parka bot vs giymiyorsun. yada sadece kapıda nöbet tutarken giyiyorsun. ben ordu evine geldiğimde askerlerin bir çoğu askeri üniforma değil başka bir forma giyiyorlardı.

tam alaaddin tepesinde bi ordu evi var kesin orasıdır tam merkezde, başka ordu evi yok zaten..

bu tip yerlerde askerlik yapmak çok sıkıntılı bana göre,

ben mardinde astegdim, göreve giden askerler el üstünde tutuluyordu, orduevindekiler yatıyor gibi algılanıyor çok sık denetime tabi tutuluyorlar, nöbet konusunda hiç müsamaha göstermiyorlardı,

ayrıca diğer askerler nöbet ve görev dışında dinlenirken orduevindekiler sabahtan akşama kadar göpecikler gibi koşturuyorlardı..

Hatırladığım kadarıyla ordu evinde askerlik yapmanın 2 güzel yanı vardı;

1. sabah sporundan muafsın. kan ter içinde koşarak, engelli pentatlonlara girerek nefesin kesilmesi gibi durumlar, şınavlar barfiksler yok.
2. askeri forma parka bot vs giymiyorsun. yada sadece kapıda nöbet tutarken giyiyorsun. ben ordu evine geldiğimde askerlerin bir çoğu askeri üniforma değil başka bir forma giyiyorlardı.

Spor yapmak bukadar kötü değil.

Geri
Üst Alt