Org-Klavye Önerileriniz

Ahmet KOLKOPARAN

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Gençler benim bu org sevdam yine depreşti...

Hazır MIDI yükleyebileceğim, ritim atabileceğim ve oryantal ritim ve ses olan yarı pro bir org arıyorum.

Bütçem max 500-750 TL . Çok uçmak istemiyorum. Belki 1 yıl sonra bütçeyi 2-3 bin TL ye çıkarırım ama şimdilik bu kadarı yeter.

Eğer şu A2000 'i diyecekseniz biraz yüksek fiyatlı. Ama Medelin'in cihazı biraz işimi görür gibi duruyor ama sesleri beni çok tatmin etmedi.
Özellikle oryantal sesler kötü sanırım. Daha batı tarzı sesler var. Oryantal ritim var ama batı sesleriyle oryantal ritim tuhaf oluyor.

İlgili arkadaşların önerilerini bekliyorum...,

NOT: Bu konu bana ait olmasın, bu konuda paylaşım yapmak isteyen herkes paylaşım yapabilir elbette.

Korg PA50/55TR/60/80

Eyvallah sağolasın kardeşim. Ama biraz pahalı galiba. Ben pek 750 üzeri düşünmüyorum. Ama kelepir olursa elbette alırım.

reyiz artik bize cengiz'den birkac demo dinletirsin artik.

☆$☆

Çok iyi değilim . Zaten yıllardır çok fazla bu müzik işine bakmadım. Sadece evdeki bağlamayı aklıma geldikçe çalıyorum.

Onu da pro düzeye getirmem neredeyse imkansız. Çünki benim sol el serçe parmağım yok. Daha doğrusu yarıdan kesik durumda.
10 yaşındayken bir kazada ezildi ve sonrasında kangren oldu ve kestiler. Bu nedenle çok iyi çalmak istesem de , müzik kulağım olsa da çalamıyorum.

Dün klavyemi aldım. Casio CTK-3200

Ancak bir sorun yaşıyorum. USB MIDI özelliğini kullanamadım bir türlü.

Tüm driverları denedim ancak PC klavyeyi tanımadı. Yardımcı olabileceklere duyurulur. Şimdiden teşekkürler.

Dün klavyemi aldım. Casio CTK-3200

Ancak bir sorun yaşıyorum. USB MIDI özelliğini kullanamadım bir türlü.

Tüm driverları denedim ancak PC klavyeyi tanımadı. Yardımcı olabileceklere duyurulur. Şimdiden teşekkürler.
Abi bende de medeli var. Kendi driveri işe yaramadı sound forge tanıyor ama. Bir naçizane önerim de midi port ile midi çıkışından bağlanman çünkü kalite çok Düşüyor usb bağlantıda

Abi bende de medeli var. Kendi driveri işe yaramadı sound forge tanıyor ama. Bir naçizane önerim de midi port ile midi çıkışından bağlanman çünkü kalite çok Düşüyor usb bağlantıda

Elimde çok sayıda midi var. Biraz atayım dedim. Hem ritm hem parça. Biraz klavyemi ilerletirim dedim. Ama bir türlü tanıtamadım.Çok sayıda ihtimal var. Kafam karıştı.
Driver Win7 altı sürümler için olabilir. (XP ) Benim PC x64 ondan olabilir.Ben yüklemede hata yapmış olabilirim.
Yani tam bir muamma. Dediğini yapayım bir de. Bakalım.
Kaliteyi pek düşünmüyorum. Aslında içine atmak istiyorum kalıcı olarak.

Elimde çok sayıda midi var. Biraz atayım dedim. Hem ritm hem parça. Biraz klavyemi ilerletirim dedim. Ama bir türlü tanıtamadım.Çok sayıda ihtimal var. Kafam karıştı.
Driver Win7 altı sürümler için olabilir. (XP ) Benim PC x64 ondan olabilir.Ben yüklemede hata yapmış olabilirim.
Yani tam bir muamma. Dediğini yapayım bir de. Bakalım.
Kaliteyi pek düşünmüyorum. Aslında içine atmak istiyorum kalıcı olarak.
Anladım ağabey midi leri her org tanımıyor galiba veya ben de beceremedim benim org ta kabul etmiyor bir türlü ben Bağlantı yapıp kayıt yapacaksın zannetmiştim, ama Stüdyo da roland vardı direk tanıyordu usb yi falan. Benimki de aslında basit hesap ne kadar ekmek o kadar köfte Hesabı benim org la aynı özellikte Roland 5 katı fiyatta idi.

Anladım ağabey midi leri her org tanımıyor galiba veya ben de beceremedim benim org ta kabul etmiyor bir türlü ben Bağlantı yapıp kayıt yapacaksın zannetmiştim, ama Stüdyo da roland vardı direk tanıyordu usb yi falan. Benimki de aslında basit hesap ne kadar ekmek o kadar köfte Hesabı benim org la aynı özellikte Roland 5 katı fiyatta idi.

FL Studio orgu gördü. Ama işime yaramıyor. Sadece programda görünüyor. Herhangi bir tuşa bastığımda orada onu gösteriyor.

Benim istediğim elimdeki MIDI leri alıp direkt orga atmak.

Teoman Eraslan ; Bu arada bir şey farkettim. Daha doğrusu şöyle ;
Ben yazıcının kablosu ile bağlanmaya çalışıyorum. Aynı model kablo. E32 tipi. Uyar diye bağlıyorum. Acaba tam uyumlu olmayabilir mi.
Hani bazen cep telefonlarında da karşılaşırım. Kablo herşeyiyle aynıdır ama takınca olmaz. Mesela Samsung şarj cihazı kablosu DATA kablosuyla aynı gibidir ama bazı adaptörlerin kablosunu DATA için kullanmak istediğinizde tanımaz.

Teoman Eraslan ; Bu arada bir şey farkettim. Daha doğrusu şöyle ;
Ben yazıcının kablosu ile bağlanmaya çalışıyorum. Aynı model kablo. E32 tipi. Uyar diye bağlıyorum. Acaba tam uyumlu olmayabilir mi.
Hani bazen cep telefonlarında da karşılaşırım. Kablo herşeyiyle aynıdır ama takınca olmaz. Mesela Samsung şarj cihazı kablosu DATA kablosuyla aynı gibidir ama bazı adaptörlerin kablosunu DATA için kullanmak istediğinizde tanımaz.
Ağabey midi leri usb bellek ile atılabiliyormuş benim orga . Denedim oldu ama usb mod diye bir tuş var ona basınca ekranda usb mod yazıyor belleği Yakınca loading deyip yüklüyor, benim bildiğim yazıcı kablosu ile aynı Bağlantı kablosu ama dediğim gibi midi port diye bir şey var normal midi kablosu bağlanıyor ben onunla i pad e bike bağladım abi ben tünel den aldım ama şurada da var USB TO MİDİ KABLO ÇEVİRİCİ ADAPTÖR KABLO GittiGidiyor'da 162139542

Bu arada bilgisayardan değil de telefondan yazıyorum abi bozuk Türkçe için özür dilerim. Beceremiyorum ben telefondan yazmayı :D

Ağabey midi leri usb bellek ile atılabiliyormuş benim orga . Denedim oldu ama usb mod diye bir tuş var ona basınca ekranda usb mod yazıyor belleği Yakınca loading deyip yüklüyor, benim bildiğim yazıcı kablosu ile aynı Bağlantı kablosu ama dediğim gibi midi port diye bir şey var normal midi kablosu bağlanıyor ben onunla i pad e bike bağladım abi ben tünel den aldım ama şurada da var USB TO MİDİ KABLO ÇEVİRİCİ ADAPTÖR KABLO GittiGidiyor'da 162139542

Benim klavyenin port kabini böyle. USB belleği nereye sokcaz :D

1600-CTK2300_detail13.jpg
teclado-organo-casio-ctk2300-61-teclas-5-octavas-5628-MLA4984396790_092013-F.jpg

Anladım ağabey :D Acaba midi yükleme özelliği yok mu orgta ? Çünkü hatırlarsın en eski otlarda kart var e70 de falan sonra korg i 3 te cd driver koydu en son usb bellek yuvası eklediler . Ama genelde tuşların altında veya pitch bendin Altın'da olur yani arka paneldeki sadece çıkış olması lazım ağabey ama ben yarın klavyeci arklara bir sorarım malum bugun bşraz geç oldu ayıp olur.

Anladım ağabey :D Acaba midi yükleme özelliği yok mu orgta ? Çünkü hatırlarsın en eski otlarda kart var e70 de falan sonra korg i 3 te cd driver koydu en son usb bellek yuvası eklediler . Ama genelde tuşların altında veya pitch bendin Altın'da olur yani arka paneldeki sadece çıkış olması lazım ağabey ama ben yarın klavyeci arklara bir sorarım malum bugun bşraz geç oldu ayıp olur.

Şöyle diyor kitapçığında ;

werwe.jpg

Geri
Üst Alt