Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Orta Saha Tehlikesi! ve Mantık Dahilinde Yer Yer de Ütopik Önermeler!
İnşallah doldururlar. Ama genelde boşa sallamam Galatasaray konusunda. Orta sahada tek oynayabilecek oyuncumuzun senin bayıldığın Belhanda olmasını nasıl değerlendiriyorsun sayın Büyük? Dolu dolu yorumlarınla şenlendir bizi
Yanlış anlama ama hiçbir zaman adana köylüsü, kebabçı vs gibi hakaret etmedim (eski TDmize yaptığın yorumlar gibi). Sadece takım planlaması yapamamasından, zamanında kulübü yarı yolda bırakmasından vs bahsettim. Sevmediğim doğrudur, ama nefret etmem, emeği vardır kulübe. Eski Fatih Terim'in gram değişmediğini görünce şampiyonluktan umudu kestim. Oyuncuyla zıtlaşması, kendine biat etmeyeni yemesi gibi huylarını sevmiyorum. Kendi grubundan olmayanı dışlamasını sevmiyorum. Hele hele Ndiaye krizini yönetememesi beni çıldırttı açıkçası. Şuan başımızda Tudor olsaydı ve Osmanlı- Kayseri maçlarında 30-40 dk şamar oğlanına dönseydik, hatta Kayseri maçında şans eseri 3 puan alsaydık neler söylerdiniz diye de sorarım. Gomis'i yedek başlatıp 70 dakika ısındırsa idi, Lato'yu o kadar hatasına rağmen 90 dakika oynatıp Linnes'i almasaydı, yorumların ne yönde olurdu sn Büyük?
Benim kızgınlığım yok, 2000den beri kırgınlığım var Terim'e. Bu kadar seven insanları 3 kez yarı yolda bıraktı ve futbol anlayışı hiç değişmedi. Gelmeden öncede yazmıştım. Yazdıklarım ne yazık ki yavaş yavaş çıkıyor. Belhanda ve Feghouli de topun ağzında. yakında görücez. 33. hafta bavullarını toplarlar.
Mustafa Denizli Linnes'in orta saha oynayabilecek dinamizmde olduğunu söylemişti.
Dinamizm olarak katılıyorum ama Linnes'in orta saha oynamasıyla ilgili önemli sıkıntılar var.
1. Çok kolay çalım yiyor. Göz-ayak koordinasyonu berbat, hiç gelişmiyor.
2. Çok koşan dinamik bir oyuncu izlenimi verse de, çok koştuğu zaman topla ilişkisi kötüleşiyor. Zaten çok teknik bir oyuncu değil, 1-2 depardan sonra Tarık Çamdal'a dönüyor.
2. maddede bahsettiğim çok koşunca teknik kapasitesinin düşme durumu Badou için de geçerliydi. Ama Badou hem fizik olarak çok üst seviyeydi, hem de teknik kapasitesi muadili oyunculara göre çok iyiydi. O pozisyona alıştıkça her maç biraz daha düzeltiyordu topla ilişkisini. Linnes bu konuda bana pek ümit vermiyor. Maçların belli bölümlerinde amansız presçi olarak kullanılabilir belki.
Belki de orta sahada oynaması için Suat Kaya'nın intihar komandoluğunun öğretilmesi gerekiyordur. Suat alamayacağını bile bile atlardı topa, oyuncu Suat'ı geçmek için topu biraz ayağından açınca Okan, Emre falan alıverirdi. Belki böyle bi görevi üstlenebilir.
Linnes ilk geldiğinde Denizli birkaç maç sağ içte 8 numara gibi oynatmıştı hatırlarsınız ve gayet güzel oynamıştı. Bu yıl içinde de orta sahadan Gomise asistini hatırlıyorum hızlı bir hücumda. Anyway, bence 8 numara olarak Linnes denenmelidir.
Yanlış mı hatırlıyorum arkadaşlar beni düzeltin, Denayer sanki bir Avrupa maçımızda ön libero olarak görev aldı mı bizde? Yoksa o Şedju muydu?
Denayer denenebilir ama dağınık bir futbolcu olduğu için pek altından kalkamaz gibi.
Orta saha tercihi hazırlık maçında dahi olsa kesinlikle Donk-Selçuk olmamalı mesela, bu orta sahayı paspas yapamayacak 3.Lig takımı bile yoktur.
Tolga - Selçuk hocanın birinci tercihi olur gibi, bu orta saha da oldukça yumuşak, Selçuk'tan mütevellit.
Donk-Tolga orta sahası da Donk'un özverisine bağlı, Tolga kadar asılsa maça en makul ikili bu olur. Fernando gelene kadar.
Bir de ben hocanın Belhanda'yı 8 numara olarak oynatabileceğini düşünüyorum, önümüzdeki maçlarda orta sahanın ikilisinden birini Belhanda olarak görebiliriz arkadaşlar. Tutmaz bence.
Linnes her yerde oynar yeter ki oynasın hiç ediyoruz adamı .. donk da oynar orta sahada ama selçuk oynayamaz tolga ve selçuk çok kısır bir orta saha oluyo
Yanlış anlama ama hiçbir zaman adana köylüsü, kebabçı vs gibi hakaret etmedim (eski TDmize yaptığın yorumlar gibi). Sadece takım planlaması yapamamasından, zamanında kulübü yarı yolda bırakmasından vs bahsettim. Sevmediğim doğrudur, ama nefret etmem, emeği vardır kulübe. Eski Fatih Terim'in gram değişmediğini görünce şampiyonluktan umudu kestim. Oyuncuyla zıtlaşması, kendine biat etmeyeni yemesi gibi huylarını sevmiyorum. Kendi grubundan olmayanı dışlamasını sevmiyorum. Hele hele Ndiaye krizini yönetememesi beni çıldırttı açıkçası. Şuan başımızda Tudor olsaydı ve Osmanlı- Kayseri maçlarında 30-40 dk şamar oğlanına dönseydik, hatta Kayseri maçında şans eseri 3 puan alsaydık neler söylerdiniz diye de sorarım. Gomis'i yedek başlatıp 70 dakika ısındırsa idi, Lato'yu o kadar hatasına rağmen 90 dakika oynatıp Linnes'i almasaydı, yorumların ne yönde olurdu sn Büyük?
Benim kızgınlığım yok, 2000den beri kırgınlığım var Terim'e. Bu kadar seven insanları 3 kez yarı yolda bıraktı ve futbol anlayışı hiç değişmedi. Gelmeden öncede yazmıştım. Yazdıklarım ne yazık ki yavaş yavaş çıkıyor. Belhanda ve Feghouli de topun ağzında. yakında görücez. 33. hafta bavullarını toplarlar.
Ben de Terimi çok sevdiğimi söyleyemem ama ben de kendisine kebapçı parator gibi kelimeler kullanmam belki çok sinirlendiğim için bilinçsiz kullanmış olabilirim bir kaç kere emin değilim ama normalde kullanmam. Nefret etmiyorum ama kendisine kırgınım bırakıp gittiği için.
Ya gerçekten hâlâ nasıl Tudor diyorsunuz anlamıyorum.
Ndiaye olayında Terim den nasıl bir beklentin vardı ki, anlaşılan Ndiaye gitmeyi kafasına koymuş. Ne yapsaydı sihirli değnek ile kalmasını mı sağlasaydı. Kafası burada olmayan adam dan hayır gelmez, ben Terim yerinde olsam affedersin s.git derdim Ndiaye ye. Kafam karışık maça çıkamam demek de nedir.
Gomisi yedek bırakması pek şaşırılacak birşey değil açıkçası. Adam sakatlıktan yeni çıkmış ve önceki hafta onun yerine oynamış olan adam 2 gol atmış ve kendi standardına göre gayet iyi bir performans sergilemiş. Elimizdeki oyuncuları kazanmak istiyorum diyen adamın öyle bir performana sonrası Ereni yedeğe çekmesi zaten söylediğiyle zıt birşey olurdu.
Lato konusunda yeterince eleştiriyorum zaten Terimi bu yüzden Tudor da olsa o konu farklı olmazdı emin ol ki olmuyordu zaten. Linnesi niye oynatmıyor diye en çok isyan eden adam belki de benimdir forumda. Ne kadar aktifsin bilmiyorum ama ne zaman Lato nun L' si bile geçse Linnes oynamalı diye yorum yaparım.
Adamcılık mevzusunda katılırım ben de hiç hoşnut değilim hiç tasvip etmiyorum mesela Balta yı kadroya geri almasından hatta ve hatta sol bek olarak düşünebilirim demesinden.
Kendine biat etmeyen oyuncu derken sanırım Belhanda dan falan bahsediyorsun. Acayip saçma bir düşünce şekli, yani Feghouli Gomis Maicon falan bunlar biat mı ediyor oynadıklarına göre? Belhanda berbat ötesi ve yetersiz bir adam, hocanın gelir gelmez o apaçiyi kesmesini sonuna kadar takdir ediyorum ve destekliyorum.
Açıkçası bana pek kırgınmış gibisin gelmedi. Tam tersi sen bayağı içerlenmişsin bayağı dolusun dikkatimi çekiyor eline fırsat geçtikçe gerek ince ince gerek direkt Terime vuruyorsun geldiğinden beri yorumlarınla. Kırgın olanlar benim gibi veya ne bileyim forumdan tanıdığın Erman abi gibi falan olur; ben Terimin gelmesini normalde istemezdim nedenlerini de hep belirttim yine roman yazmak istemiyorum ama bu sezon çok kritik her açıdan. Bu kadar yatırım yapıp da şampiyon olamazsak bu sefer belimizi uzun yıllar doğrultamayız. Dursun varken şampiyon olabilecek nadir adamlardan biriydi Terim belki de tekiydi o yüzden çoğu insan kırgınlığını bir kenara bıraktı bu süreçte. Galatasaray kazansın istedi. Ben de dahil.
Sezon ortası olmasa başka teknik direktöre zaman sunulma imkânı olsa kırgın olan insanlar belki bu kadar kolay onay vermezdi. Şu süreçte yabancı teknik direktör getirsen başarısız olma ihtimali %80-90 falan. Yerli hoca da yok adam akıllı süreci yönetebilecek çapta. En "garanti" hamle olarak Terim görüldü, Dursun denen haim ve uğursuza rağmen şampiyon olabilecek bir adam olduğu için. Göreceğiz artık şampiyon olabilecek miyiz Terimci arkadaşlar bundan 100% emindi çünkü gelmeden önce, şimdi tedirginliğe ve umutsuzluğa uğrayan çok arkadaş var.
Dursun gitti Galatasaray'ın önü açıldı. Köstek değil destek olmak lazım bundan sonra öyle ya da böyle.
Ben de Terimi çok sevdiğimi söyleyemem ama ben de kendisine kebapçı parator gibi kelimeler kullanmam belki çok sinirlendiğim için bilinçsiz kullanmış olabilirim bir kaç kere emin değilim ama normalde kullanmam. Nefret etmiyorum ama kendisine kırgınım bırakıp gittiği için.
Ya gerçekten hâlâ nasıl Tudor diyorsunuz anlamıyorum.
Ndiaye olayında Terim den nasıl bir beklentin vardı ki, anlaşılan Ndiaye gitmeyi kafasına koymuş. Ne yapsaydı sihirli değnek ile kalmasını mı sağlasaydı. Kafası burada olmayan adam dan hayır gelmez, ben Terim yerinde olsam affedersin s.git derdim Ndiaye ye. Kafam karışık maça çıkamam demek de nedir.
Gomisi yedek bırakması pek şaşırılacak birşey değil açıkçası. Adam sakatlıktan yeni çıkmış ve önceki hafta onun yerine oynamış olan adam 2 gol atmış ve kendi standardına göre gayet iyi bir performans sergilemiş. Elimizdeki oyuncuları kazanmak istiyorum diyen adamın öyle bir performana sonrası Ereni yedeğe çekmesi zaten söylediğiyle zıt birşey olurdu.
Lato konusunda yeterince eleştiriyorum zaten Terimi bu yüzden Tudor da olsa o konu farklı olmazdı emin ol ki olmuyordu zaten. Linnesi niye oynatmıyor diye en çok isyan eden adam belki de benimdir forumda. Ne kadar aktifsin bilmiyorum ama ne zaman Lato nun L' si bile geçse Linnes oynamalı diye yorum yaparım.
Adamcılık mevzusunda katılırım ben de hiç hoşnut değilim hiç tasvip etmiyorum mesela Balta yı kadroya geri almasından hatta ve hatta sol bek olarak düşünebilirim demesinden.
Kendine biat etmeyen oyuncu derken sanırım Belhanda dan falan bahsediyorsun. Acayip saçma bir düşünce şekli, yani Feghouli Gomis Maicon falan bunlar biat mı ediyor oynadıklarına göre? Belhanda berbat ötesi ve yetersiz bir adam, hocanın gelir gelmez o apaçiyi kesmesini sonuna kadar takdir ediyorum ve destekliyorum.
Açıkçası bana pek kırgınmış gibisin gelmedi. Tam tersi sen bayağı içerlenmişsin bayağı dolusun dikkatimi çekiyor eline fırsat geçtikçe gerek ince ince gerek direkt Terime vuruyorsun geldiğinden beri yorumlarınla. Kırgın olanlar benim gibi veya ne bileyim forumdan tanıdığın Erman abi gibi falan olur; ben Terimin gelmesini normalde istemezdim nedenlerini de hep belirttim yine roman yazmak istemiyorum ama bu sezon çok kritik her açıdan. Bu kadar yatırım yapıp da şampiyon olamazsak bu sefer belimizi uzun yıllar doğrultamayız. Dursun varken şampiyon olabilecek nadir adamlardan biriydi Terim belki de tekiydi o yüzden çoğu insan kırgınlığını bir kenara bıraktı bu süreçte. Galatasaray kazansın istedi. Ben de dahil.
Sezon ortası olmasa başka teknik direktöre zaman sunulma imkânı olsa kırgın olan insanlar belki bu kadar kolay onay vermezdi. Şu süreçte yabancı teknik direktör getirsen başarısız olma ihtimali %80-90 falan. Yerli hoca da yok adam akıllı süreci yönetebilecek çapta. En "garanti" hamle olarak Terim görüldü, Dursun denen haim ve uğursuza rağmen şampiyon olabilecek bir adam olduğu için. Göreceğiz artık şampiyon olabilecek miyiz Terimci arkadaşlar bundan 100% emindi çünkü gelmeden önce, şimdi tedirginliğe ve umutsuzluğa uğrayan çok arkadaş var.
Dursun gitti Galatasaray'ın önü açıldı. Köstek değil destek olmak lazım bundan sonra öyle ya da böyle.
Anladığım kadarıyla Terim'i sende hiç sevmiyorsun. Tudor nefretin Terim'e razı etmiş seni. Dursun nefretinde Cengiz'e razı ediyor. Bu noktalarda hemfikiriz. Ayrı düştüğümüz nokta Belhanda'yı sevmemen ve Ndiaye transferi sanırım. Ndiaye krizi oyuncu osmanlı kampından kovulmasaydı, yedek soyundurulsaydı ikna edilirdi diye düşünüyorum. Orda gemileri yaktı oyuncu. Futbolcuların ve Terim'in maçtaki psikolojileri o gecenin nasıl geçtiğine dair ipuçları veriyor. Ndiaye yönetime iletiyor transfer işini, Terim'le konuş cevabını alıyor. Terim'le konuştuğunda Terim maç öncesinde konuşulur mu diyip kovuyor kamptan. Çok nahoş bir konuşma geçmiş olacak ki, bütün takım Osmanlı maçı öncesi, sonrası ve maç esnasında moralman bitik vaziyetteydi ve hepsi olabildiğine gergindi. Ndiaye'nin kimseyle vedalaşmamasının altında da o gece konuşulanlar yattığını düşünüyorum. Ya da o gece vedalaştı. Belkide benim hüsn-ü kuruntumdur. Belkide ben gidiyorum diyip çantasını almış çıkmıştır, ama 1. ihtimal daha ağır basıyor gibi. Gecenin bir yarısı ayrılması kovulduğuna delalet.
Fatih Terim'in Tudor'dan kat be kat iyi TD olduğunu bende biliyorum. Ama Fatih Terim günü kurtarmak için istenilecek teknik direktör. Gelir, 1-2 sene gazla vesair şampiyonluğu kovalar, takımı mahveder ve gider. Bu hep böyle oldu. Oyuncular ya takıma küstü, ya tam biat etti yatarak maaşını aldı, ya da psikolojisi tam manasıyla bozuldu ve garip varlıklara dönüştü Fatih Terim dönemlerinde. Emre olsun, Arda olsun, Selçuk olsun, Sabri olsun, Misimoviç olsun, bir sürü örnek sayılabilir. Oyuncuları bitiren bir yapısı var, en azından psikolojik olarak çöküyorlar. Kadro planlaması sıfır. Çöplerle veyahut çöpleşenlerle doluyor takım her FT döneminde. Bunu gelmeden önce söylenti çıktığında da yazmıştım. Herşeyi, ben bilirim, ben yaparım tavrıyla da mahvediyor takımı. Özellikle transferde. Sneijder, Kaka- Misimoviç-Felipe-Baroş-Amrabat birçok örnek var. Kendi almadıysa bir yıldız oyuncuyu, Aykut Kocamanvari hareketler yapıyor, sindirmeye uğraşıyor. Oyuncu sinerse, tabiri caizse biat ederse, kadroda yer buluyor. Feghouli ve Belhanda yıl sonuna gider deme sebebimde bu. Terim'i iyi tanıyorum çünkü. Feg bir parça uyum göstermeye başladı ama Belhanda o tarz bir futbolcu değil. İşini yapan bir tip direk. Nerde yemek yiyeceğine dahi karışılıyor şuan Florya'da.
Tudor'u savunma sebebim, takımda 20 senedir ilk defa problemi gören ve o probleme uygun çözüm yaratan tek TD olmasıydı. Çöpleri at, hırslı oyuncular al ve ona uygun oyna. 14 oyunculu çok güzel kadro kurmuştu ve gayette iyi başladı. Yedek oyuncu olmayışı, olan yedeklerinde yerli çetesi kırıntıları oluşu takımı yaktı. Basın şuan saldırdığının kat be kat fazlası saldırdı adama, tecrübesizliğinden ve yabancı olmasından dolayı baş edemedi. Terim faktörüde bu durumda azımsanamayacak bi sebepti kötü gidişatın bence. Tepede demoklesin kılıcı gibi sürekli durdu, 9 maçlık seride bile FT gelmeli diye basında konuşuluyordu. Oyuncular öğrenci gibidir, belki de bir tık ötesi. Eğer bir acziyet görürse o yöne doğru çıkar sağlamaya çalışır. Yönetim topun altına girmedi, Tudor'u medyanın, oyuncuların önüne attı. Tudor'u bu durum yedi bence. 3lü savunmada başarısız oldu vs. saçma yorumlar. Tudor'un oyun formatının aynısı şuan Fatih Terim döneminde de oynatılıyor. Tek fark yerliler canını dişine takıyor. Yinede kadro genişliği olmadığı için takım 40 dakika ortalama sahasına hapsoluyor. FT hatalarından hayatta ders almayan birisi ayrıca. Tudor eleştiride yinede birşeyleri değiştirmeye uğraşıyordu-yanlış veya doğru, sürekli arayışta olan biriydi-.
El hasılı vel kelam, inşallah başarılı olur ama uzun vadede de başarılı olur. Hakanlarla, Sabrilerle uğraştırmaz biri ve sağlam bir kadro oluşturur. Hayırlısı olsun..
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin !
Forumdan daha fazla yararlanmak ve bize destek olmak için buradan kayıt olunuz
Hello Welcome to GSCimbom! Register here to benefit more from the forum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.