- 12 Haziran 2011
- 72.164
- 21.747
- 2.893
En iyi Yabancı Film Oscar'ının bir numaralı adayı 

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.

Uçurtmayı vurmasınlar güzel tercih.Tabutta Rövaşata veya Uçurtmayı Vurmasınlar
Akademi her daim sanat filmlerine yönelmeyeceğini alt metinlerde vurguluyor zaten bu tip yapımlar için daha prestijli ve farklı ödüller var. Bu biraz daha seyirlik olarak düşünebileceğimiz filmler için verilen bir ödül bunu da hakaret olarak söylemiyorum yani sanat kaygısıyla çekilen filmler de yer yer saçma klişelere düşüyor seyirlik filmler gibi.
Güneşi Gördüm gibi dram mastürbasyonlarının önerilmesi bile saçma yalnız Nefes gibi epik propanagda filmlerinin de pek bir farkı yok basbayağı Güneşi Gördüm'ün öbür perspektiften çekilmiş hali. Ne bir derinlik var, ne bir perspektif. Evet sorun çok kötü herkes için çok kötü ama böyle meseleleri ele alıp başarılı olmak için nüanslı filmler çekmek gerek, McQueen'in Hunger'ı gibi.
Alıntılamamın temel sebebi ise Dondurmam Gaymak. Harika bir filmdir. İçinde yalnızca bir profesyonel aktör olması gibi enteresan bir gimmick vardır ve ülkenin yakın siyası tarihi kusursuz bir alegoriyle ve harika diyaloglarla aktarılmıştır. Bu da yerel kültürle öyle bir harmanlanmıştır ki insanın gözüne batmaz izlerken, didaktik kaygı gözlemlenmez. Ayrıca filmde kullanılan ses frekansları ve renk skalası, özellikle o sarı öyle bir sarıdır ki sanki ekrandan insanı hararet basar izlerken.
Mükemmel bir filmdir ve çok da zengin olmayan Türk sinemasının en değerli seyirlik yapımlarındandır şüphesiz.