Osmanlı Devleti'nin Kurucusu Kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti'nin %50'si maalesef 2002 sonunda göreve gelen adamlarin ülkeyi kurdugunu falan düsünüyor. Bunlardan önce Türkiye yoktu. Her taraf cöplüktü, hic bir sey yoktu. Tanzanya gibi birseydik onlara göre. Bu yanlis cevap verenlerin asil sorumlusu %50'dir. Televizyon, gazete ve kulaktan dolma algi operasyonuyla istedikleri her sonucu elde edebiliyorlar. Elbet bu devran dönecek, o gün Türkiye 1 veya 2 jenerasyon kaybetmis olacak ama cark dönmeye basladigi zaman kaybettigimiz 30 yili telafi etmeye baslayacagiz.

2002 sonrasi Türkiye'yi özetlemek gerekirse;

s-11f26d1ca41f70be39e47b2e7dcb0d9fc11d7916.webp
Konu hakkinda mukemmel bir yazi kaleme alinmis

Bizim ülkenin en büyük sorunu kimse bilmiyorum demiyor hiç bi konu hakkında. Herkesin her şey hakkında bi fikri kesin var. Biri de çıkıp kardeşim ben bilmiyorum demiyor

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bizim ülkenin en büyük sorunu kimse bilmiyorum demiyor hiç bi konu hakkında. Herkesin her şey hakkında bi fikri kesin var. Biri de çıkıp kardeşim ben bilmiyorum demiyor

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Katilmiyorum

Bizim ulkenin en buyuk sorunu sevisememesidir.

Onemli olan Xelcuklu devletini kimin kurdugunu bilmek.

Hadi onu da bildin diyelim bu sefer Uygur Devletini kimin kurdugunu bilmelisin.

Bu arada Ertuğrul Gazi, Osman Bey ikilemini yaşayan amcamız boş değil. O ikileme tarihçiler bile düşüyor.

Osmanlı tarihi pek sevmem ilgilenmemde ama senelerdir kanuni ye kadar olan padişahları sayarım sırayla, türkiye de en büyük sorun başıboş açılan bir işe yaramayan üniversiteler ve bunlara boş yere maaş verilen kendini aydın birşey sanan vasıfsız akademisyenler ve eğitmenler, almanya ingiltere fransa türkiye le nüfus ortalaması aynı bu ülkelerde 3 milyon a yakın üni mezunu var türkiyede 10 milyonu geçmiş avrupa da bu ülkelere bakınca ekonomide dünya devleri üretimde vs 10 milyon üni mezunu türkiye ise enflasyon borçlar cari açık tüketim aldı başını gitti buda şu anlama geliyor bazı kesimler diplomam var diye alsın başka birşey için kullansın

ASUS_Z00AD cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

bu ülkedeki kızların büyük bi bölümü cahil ve boş işlerle uğraşan gereksiz kesim, bu ülkenin bu halde olma sebebi de bu ülkenin kadınlarıdır. ülkenin bu halde olma sebebinin belki yalnızca %10'u falan erkeklerdir.

Çin'i herkes örnek gösterir, nasıl bu kadar geliştiler diye. kardeş geliştiler de oturduğu yerden onu bunu çekiştirerek olmadı bu adamlar, 18-20 yaşında çıtır çıtır çinli kızlar sokak temizlikçisi, park bahçeden sorumlu işçiler hep kadın ve ağır işlerde çalışıyorlar. türkiyede erkeğim diyen yapamaz. ağır ağır el arabalarını taşıyor kızlar. işte bizdeki kızlar bu işi beğenmez, hatta böyle bi iş yapan erkek olsa yüzüne dahi bakmaz. Kaldı ki türkiyedeki erkekler fabrika işçiliği avmcilik marketçilik işi de istemiyor. sebebi gayet açık, hiç bir kızın kendisi ile evlenmek istemeyeceğini bildiği için işçiliğe soğuk bakıyor genç erkekler.

kızların tek gündemi varsa yoksa bugün hangi renk oje sürsem, mervenin giydiği kıyafet, aslının sevgilisi vs. kakara kikiri, ne ülke gündemini ne tarihini ne coğrafyasını bilir. türk kızı dediğin şeyin içi tamamen boş. ha bir de starbuck var. kafeye gidip sabahtan akşama kuş gibi oturmaktan başka hiç bir şey bilmeyen boş teneke hepsi.

türk erkekleri aşırı derece de farklı değil, onlarda da cahil oranı yüksek, ama içlerinde inanılmaz coğrafya tarih, politika gündem bilip ve bunları araştıran hatta analiz eden cengaverler var. Kızların tek amacı evlenmek, paralı bi adama kapak atıp dalgasına bakmak.

Gercekten cok iyi bir tespit, bukadar katilamazdim. Yurt disinda yasiyorum, cinden olsun, bati avrupadan, kuzey avrupadan, hint ve baska ulkelerden kizlari gordum yemin ederim bizim kizlardan cok ondeler..

Malesef dedigin gibi kizlarimiz cok cahil, tabi soylede dusunmek lazim eger egitimli ve kendini gelistirmis anneler olsa emin olun onlarin cocuklari daha iyi bir evlat olurdu Devlet icin. Nedeni ise Anne cocuklarin gelisiminde cok etkisi var.

Malesef ulkedeki cogu kezban 24 saat Instagram ve Facebookta fenomenlik ve takip sayisi ile ugraasiyor. Gidin kutuphanelere kitap okuyun, ne bilim daha onemli seylerle ilgilensinler.

Nede olsa egitim seviyesi düsük bir ulkemiz var, birde diyanet dersi koymuslar.inanilir gibi degil, bir arkadasin dedigii gibi bu koyun sürüsü ulke batmisti ve sonra ampuller kurdu ve birde Ataturku dusman olarakta ogretiyorlar bu koyunlara. Osmanli devletini okadar ozlediyseler defolup arabistana gitsinler. Laik bir ulke burasi, keske anlasalar bu ulke sadece dogru egitimle duzelecegini, oyle kendini peygamber sanan insanlara tapacaklarina yada ne bilim 1000 odali saray mi olur :D

Arkadaşlarımızın eğlencesi için her türlü malzemeyi tesis etmeyi görev bilmiş biri olarak soruyorum.

Kendin ile ilgili anlatacak orijinal bir hikayen bile neden yok sn. Baş. Gruba yaptığın kontirbüsyonu sorgulama vakti gelmiştir.

Teşekkürler.
Bari bundan kendine pay çıkarma.

Nefes alsın yeter.

Ya ben bir sarışın Alman kızı alayım en iyisi...

Geri
Üst Alt