Iyi alin bakalim, 76 milyonluk Turkiye'de santrafor yetistiremedigimizin ayibini boyle ortelim.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Az önce imaj diyordun :) Şimdi olayı nereye çektin. Yok işte santrafor. Ne yapalım? Yani ölüm kalım meselesi mi bu? Yoksa yok işte. İtalya'da da Balotelli oynuyor. Almanya desen zaten futbolcuların yarısı full farklı ırk. Ama neler yaptıkları ortada. Önemli olan başarıdır. Yoksa yabancıymış, yerliymiş, uzaylıymış tırt.

Benim zencilikle derdim yok, olamazda zaten. Gordugum zaman cok sempatik gelir hatta ama ben imaj konusunda sikinti olur demistim. Neyse, cogunluk boyle diyorsa alinsin, benimki de sadece bir gorus.

İlk cümlenle ikinci cümlenin alakası yok. Milli takıma bence de alınmasın saçmalık çünkü. Ha büyük de mevzu değil. Sıkıntı adamın siyahi olduğu için imaj bozacağını düşünmen ki derdim yok kısmı ile çelişiyor bu da. Belli ki siyahilik kötü imaj olarak kabul ediliyor.

Hayır zaten etnik ırkçılardan çekiyorduk bir de siyah-beyazcı çıkartmayın başımıza. Suç da zaten.

Ben de önceleri devşirmeye karşıydım ama artık değilim. Sadece futbol değil, bir çok meslek dalı büyüyen ülkerede göçmenlerin eklemlenmesi ile ilerlemiştir. Hatta Türk futbolundaki önemli isimlerde göçmen ailelerden gelir. Türk kökenli olsalar bile. Eğer adam bu ülkeye gelmiş, hayatını burada kurmak, bu ülkeye katkıa bulunmak istiyorsa bulunsun. Tarih bu tür katkıların her alanda başarı getiridi örnekleriyle dolu. Futbol neden bunlardan ayrı tutulsun ki?

Omar Niasse da Türkiye'de bir hayat kurmak istiyor, bu ülkenin sporuna katkı vermek istiyorsa bence kabul etmeliyiz. Ha klitelidir, değildir, milli takıma çağırılır, çağrılmaz o ayrı mesele.

Az önce imaj diyordun :) Şimdi olayı nereye çektin. Yok işte santrafor. Ne yapalım? Yani ölüm kalım meselesi mi bu? Yoksa yok işte. İtalya'da da Balotelli oynuyor. Almanya desen zaten futbolcuların yarısı full farklı ırk. Ama neler yaptıkları ortada. Önemli olan başarıdır. Yoksa yabancıymış, yerliymiş, uzaylıymış tırt.

Yapma be kardesim. Adi ustunde "Milli Takim" be.

Ayrica yapilacagini da sanmiyorum zaten. Bu alti aylik oyuncuya verilirse, tum yabancilara vatandaslik hakki verilmesi lazim. Herkes bu karari ornek gostererek vatandaslik ister.

Neyse daha yazmayin, bildirim geliyor telefona

Bjk gene iyi ya, Töre ve Olcay'ı kullanıyorlar, en azından kanat oynamaya yatkın adamlar ikisi de. Fenerde de Sow yine yeteneğiyle falan idare ediyor da, biz resmen imkansızı oldurmaya çalışıyoruz.

Umut ve Burak'ın oynadığı, üstelik kanat oynadığı bir takımın taraftarıyız ne yazık ki.

Yapma be kardesim. Adi ustunde "Milli Takim" be.

Ayrica yapilacagini da sanmiyorum zaten. Bu alti aylik oyuncuya verilirse, tum yabancilara vatandaslik hakki verilmesi lazim. Herkes bu karari ornek gostererek vatandaslik ister.

Neyse daha yazmayin, bildirim geliyor telefona

Sorunu adamın ırkına indirgemen yanlış. Kaliteli ise bize yararı dokunacaksa ben karşı değilim. Ama sorun şudur benim nazarımda Niasse veya X bir kişiyi devşirmek ile palyatif çözüm bulma derdinde olanların amacı aslında kendilerini kurtarmaktır. Bir önce ki mesajımda gerekçelerini açıkladıklarım uygulansa Niasse yine devşirilsin hiç sorun değil.

Zira tüm zamanların en iyi 2 Uluslararası takımından biri olduğu tartışmasız bir gerçek olan Alman Milli Takımında

Sami Khedira-Tunus

Jerome Boateng-Gana

Lukas Podolski- Polonya

Mesut Özil-Türkiye

İlkay Gündoğan-Türkiye

M.Klose-Polonya

gibi Alman kökenli olmayan adamlar yıllarca oynadı, oynuyor.

Ek olarak son dönemlerin başarılı takımlarından İsviçre, Belçika gibi takımların oyuncularının etnik kimliklerine bakarsan Belçika veya İsviçre kimliği olan futbolcu zor bulursun.

Sorun şu?

Niasse midir aradığımız kalite. Veyahut Niasse bizim takıma alındığında bir Klose gibi yılları kurtaracak mı yoksa sadece şu dönemi kurtarsın diye tutunulan bir emniyet sibop'u mu bu adam?

Benim zencilikle derdim yok, olamazda zaten. Gordugum zaman cok sempatik gelir hatta ama ben imaj konusunda sikinti olur demistim. Neyse, cogunluk boyle diyorsa alinsin, benimki de sadece bir gorus.

yav kardeşim bu adamı bütük türk kızlarıyla çiftleştirmicez ki

adam gidip topunu oynucak antrenmana gidicek.

sende öyle bi anlatıyonki memleket meselesi yaptın

Türk olması milli takımda banko olacağı anlamına gelmiyor, paşalarımız azcık kassın da vermesin formayı bi zahmet.

Türkiye'de doğup, büyüse fark etmezdi, ama dışarıdan gelen birine vatandaşlık verilip milli takımda oynatmak yanlış bir karar olur, Katar mıyız yahu?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Sabah'tan beri üst siralarda bu konu. Takimda o kadar yeteneksiz var. Pek cok meraklisiniz yeni yeteneksizleri takima almaya.

Amrabat gibi Niasse de her rakibi dagitir, kan alir, 40 milyona satilir dimi arkadaslar.

Türkiye'de doğup, büyüse fark etmezdi, ama dışarıdan gelen birine vatandaşlık verilip milli takımda oynatmak yanlış bir karar olur, Katar mıyız yahu?

Butun dunya yapiyor ama biz (Turkiye) yapinca Katar mi oluyoruz? Komik.

ömer niyaz olacaksa gelsin dzeko'ya güzel bir yedek olur. diger ise yaramayan yerli forvetleri sutlariz.

Niasse bir Diego Costa değil ki, iki maçlık Millî takım kariyeri var zaten.

Kendi ülkesinin millî kalmasında oynasın.

Yok ben genel olarak soyledim, illaki Niasse Turk olsun diye degil. Eger Turk milli takima katki da kim bulunacaksa/bulunmak isterse bu sansi/hakki verilsin ona. Ilerlemis butun ulkelerde oluyor bu cunku.

almanlar bizim ve polonyalilari devşiriyor.imajida 10 numara.

Yok ben genel olarak soyledim, illaki Niasse Turk olsun diye degil. Eger Turk milli takima katki da kim bulunacaksa/bulunmak isterse bu sansi/hakki verilsin ona. Ilerlemis butun ulkelerde oluyor bu cunku.

Ya ben aslında karşıyım, muhteşem yetenekliyse oynatılsın, ama Niasse kim ya. Hadi bir Sow olsa dünden razıyım.

Sabah'tan beri üst siralarda bu konu. Takimda o kadar yeteneksiz var. Pek cok meraklisiniz yeni yeteneksizleri takima almaya.

Amrabat gibi Niasse de her rakibi dagitir, kan alir, 40 milyona satilir dimi arkadaslar.

niasse yerli olursa isterim. amrabatin eşi benzeri olamaz. ben gelmeden mahalle topçusu dedim ona.

Helal olsun Terime milli takımada kesinlikle kazandırılmalı uyruğuna bakılmaksızın nasıl ispanya llorente-negredo-soldado ya rağmen costa yı oynatıyorsa bizde bu adama şans vermeliyiz nice ömerlere :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ben niassenin milli maçta oynamasinada bişey dememde. sorarlar adama bu yabanci siniri niye var.

Geri
Üst Alt