Overrated Terim'in 7.Şampiyonluğundaki Sır

Malik Yavuz

Büyük Kaptan
8.sezonunda 7.sampiyonlugunu kazanan 18 kupa kaldıran Terim'in bildiğiniz üzere ilk şampiyonluklarını sebebi Hagi idi
Sonra da Aysal başkanımız sayesinde bir şeyler başardı.

Ama bu şampiyonlukta ben o büyük resmi göremiyorum.

Kim acaba bu şampiyonluğun mimari. Yoksa Terim ne anlar şampiyonluktan

Refik y akkulah kardeşimize sormak lazım.

Sn Özbek'in kurdugu kadrodur

81d129e0c4f9d865b81803ad12a62564.jpg

İlk şampiyonluklarda Hagi'nin büyük katkısı vardır bunu kimse inkar edemez. Her şeyi tek başına Fatih hoca başarmadı. Aysal döneminde yapılan her biri nokta transferlerinde etkisi büyüktür. Lakin bu şampiyonluk çok büyük ölçüde Fatih Hoca'ya yazılır bu bir gerçek. Adam Donk, Sinan gibi ölmüş bitmiş dediğimiz oyunculardan verim alarak 4 takımın yarıştığı, belki de son yılların en zorlu liginde kendi kurmadığı bir takımı sezon ortasında gelerek şampiyon yaptı. Hem de orta sahadan önemli bir oyuncusunu kaybedip şut çekmeyi dahi bilmeyen bir sözde 10 numara ile yaptı. Ancak helal olsun denir

Hocalığına ve Galatasaray ile olan DNA uyuşmasına kimse hiçbir şey diyemez. Seversin sevmezsin o ayrı konu lakin hele ki overrated diyen adam ya tinercidir ya şikeci. Aksi mümkün değil. Gazla mazla şampiyon yapıyor, taktik bilgisi yok falan deniyordu eh şimdi neredeyse full yabancı kadroyu şampiyon yaptı. Yabancılar ne anlar gazdan :asd:

Lakin dün de basın toplantısında gördüğümüz üzere yine bir şampiyonluktan sonra egosu hafiften şişmeye başlamış. Yeni geldiğinde her defasında sessiz sakin gidiyor, abuk subuk işlere girmiyor, işine bakıyor ve tertemiz bir şampiyonluk alıyor. Lakin şampiyonluğu alınca elinin güçlendiğini düşünüyor ve egosu şişmeye başlıyor. Dün basın toplantısında birinin telefonu çalıyor; "Şunu kapatta basın toplantısı yapalım" diye bir anda çıkışıyor. O an Aysal döneminde son 8 ayındaki Fatih Terim'i gördüm adeta tedirgin oldum. 70 yaşında hala şu işi çözemeyip bu kafayla giderse 2 CL galibiyetinden sonra yine "Onu çekme bunu çek" noktasına gelir, yan hakemlerle dalaşır 10 maç ceza yer, bir de başkanın konuşmasından bir kelimeyi cımbızla çekip üzerine alınır sonra da yine başkan çağrılarına yanıt vermez ve antremanda kovulur. Mustafa Cengiz kovmaz demeyin, 2 kere üst üste başkan çağrısına yanıt vermesin bak neler oluyor. Allah muhafaza.

Fatih Terim düşmanı çoktur. Her şeyden önce tinerciler ve şikeciler kuyruk acılarından dolayı sevmezler. Lakin en büyük düşmanı maalesef kendi egosudur. 70 yaşında adam şunu bir idrak etse de artık bir daha ayrılık yaşamasak...

Takımın yıldızı Fatih Terim. Dünya üzerinde kaç teknik direktör takımın yıldızı olabilir. Düşün ki futbolcular bile "İmparator Fatih Terim" diye tezahürat yapıyor. Rakipler Fatih Terim gelince yusufları oynamaya başladı. Bakın sosyal medyaya şikeciler sürekli Fatih Terim üzerine yazdıkları yazılara... Sonuç olarak şampiyonluğun ardından adamın winer olduğunu istemeseler de itiraf ediyorlar. Dile kolay Galatasaray'ın şampiyonluğunun 1/3'ine direk katkı yapmış; ki üstelik futbolculuk döneminde tadamadığı şampiyonlukların acısını çıkarırcasına...

Ağrı Dağı kadar egosuna ve basın önünde bazen saçmalamasına kadar Türk futbol tarihinin en başarılı teknik adamı hatta efsanesi adam. Yurt dışında olsa bile adını hepimiz bilirdik.

Her birer şampiyonlukta hocanın etkisi büyüktür ama hocanın da söylediği gibi bu Bir ekip işidir.

Bir gemi var işte. bu gemide bir sürü çalışanı mevcut ama bu gemiyi idare eden ve yöneten İnce Bir detay mevcut oda geminin kaptanı.

Telefon konusuda bilindiği gibi ki , bazı arkadaşlar halen bilmiyor, hocanın bu tür önemli kamp süreçlerinde telefonunu dış dünyaya kapatıyor. Ailesi bile ulaşamıyor o vakit hocaya. Bunu Aysal sahtekarı biliyordu ama bunu kullanarak resmen hocayı yemeye çalıştı ve o dönemde başardı(Rasim Kütahyıyı da kullanarak medya yoluyla)....Allah adaleti şaşmaz ama hocanın söylediği gibi bugünleri görünce. Er yada geç herkes olması gereken yerlerde.

Ego tartışması abartılıyor bulsamda bazı hareketleri bırakması gerekir kesinlikle yoksa gizli baronlar emri verir yine hocayla ilgili. Oramı değil buramı çek gibi konular camianın temel kültür seviyesinde kaldırılması mümkün değil. Diğer camialar ile bizi ayıran bu seviye klasmanında yatmakta spor kulübü tarafını bir kenarda tutarsak.

sampiyon olmuş kulüp su konuya bak

konuyu acanin ihraç edilmelisini öneriyorum

Oguz cetin vari açıklama yapmış, o da programda ayküt'ün teknik direktörlük basarisindan bahsediyordu

Telefon zangır zangır çalıyordu basın toplantısında, hatta bi ara dönüp baktım benimki mi çalıyor diye. Duygusallığa gerek yok, basın toplantısı = telefonlar sessizde.
Adam tüm sorulara cevap verip sonunda toplu halde resim çektirdi daha ne yapsın.

Neyse ben birşey aramak istemiyorum, keyfini çıkarmak istiyorum İmparatorun eserinden. #21

Hangi kulübün böyle efsanesi var ne kadar şükür etsek az.

Galatasaray ile dna'sı bu kadar uyan her geldiğinde şampiyon yapan başka kaç hoca var
Bırakalım da biraz ego olsun yani.
Yaşayan efsanedir, bir gün aramızdan ayrıldığında bu kulübe neler yaptıgı alkıslanarak hatırlanacak. Heykeli şimdiden dikilmelidir.

Kazananlar bişeylere sahip olurken daima gizli veya aleni bir motivasyon veya edinme aracı kullanırlar isteyerek yada farkında bile olmadan. Bu bazen hırsızlık mesleği, bazende kıskançlık nedeniyledir ve; onun var da benim niye yok güdüsü olur..
Bu durumun tam karşılığı olmasa da; bizim güzel bir atasözümüz vardır :
'' DİLENCİYLE HIRSIZA KITLIK OLMAZ '' diye...

Hagi de gomis de taraftar da hepsinin bahanesi. Bu bir kazanma savaşıdır, ve bu savaşta komutan dışındaki herşey; gerektiğinde saldırı silahı, gerektiğinde savunma kalkanı olabilen bir kazanma aracıdır .
FT. kazanmak yada futbol başarılarına sahip olabilmek için, kimsenin bişeyini çalmadı, kimseye belaltı fauller yapmadı vs.vs.
Onunda edinme/sahip olma motivasyonu KENDİ HALİNDE, MASUM ve ZARARSIZ kazanma yada kaybetmeme egosu..

KEŞKE BİRAZ DAHA YÜKSEK OLABİLSE....

Yine türedi içimizdeki Irlandalılar.
Bu adam hırs demek kazanmak demek winner demek.
Tr'de şampiyon olmak istiyorsan herkesle mücadele etmelisin.
Hocam herkese karşı mücadele edecek güçte birisi. Ne Mhk ne Tff ne medya ne hükümet karşısında duramaz.
Galatasarayımızın başında o varken rakip takım ve teknik direktörlerde hemen bir belirsizlik bir korku oluşur.
Geldiği hafta sahaya çıkmadan bile rakipler kaç puan kaybetti bir hatırlayın !
Taraftar ilk iç saha maçına akın etti, gsstoreları talan etti.
Antremana 30 bin kişi geldi.

Fatih Terim heycan demek gurur demek.
Hiç bir zaman ümitsizliğe kapılmamak demek.

Fatih hocamın başarılarını başka unsurlara mal etmek Uefa kupasına tesadüf demekle aynı manaya gelir.
Bu adama sahip çıkalım destek olalım arkasında duralım.
Allah bir daha ayrılık yaşatmasın !!!

Gscimbom Mobile

2011/12 şampiyonlugu da küçümsemeyelim. Emre Çolak, Engin Baytar, Semih Kaya gibiler Fatih Terim sayesinde daha iyi oynadilar. Elmander belki de kariyerindeki en iyi sezonunu geçirdi. Facia sezon geçirmiş Galatasarayi yeni bir takim yaratip şampiyon yapmak her yigidin harci degil.

kendini affettirdi İMPARATORumuz... İnşallah devam edecektir kaldığı yerden, Nerde kalmıştık?

bu ne biçim bir başlık, her yerinden eziklik akıyor.

fatih terim sayesinde sevindiniz, adam olunda biraz saygı gösterin.

İmparator FATİH TERİM

bos.gif

"Tamam‚ Terim oyunculara dokunmayı biliyor. Onlara etki ediyor. Peki aynı anda hem Japona hem Yeşil Burun Adalıya‚ hem Brezilyalı hem Faslıya bunu bu kadar hızlı nasıl yapıyor?"

Mehmet Demirkol

Geri
Üst Alt