Oyuncularımızın Maaşlarının Yatma Durumları

Yasin Şahane

Cezalı
Ruhsuzluktan şikayet ediyoruz ama ruhsuzluğu ortaya çıkaran en önemli etken oyuncu maaşlarının yatmama durumudur. Bazen 6 ay hiç paralarının yatmadığı haberlerini görüyoruz kulüplerin. Bir çok önemli yeteneği güzel insanı barındırıyoruz ama maaşlarının zamanında ödenme durumu nasıldır, şuan böyle bir aylardır para alamama durumu varmıdır takımlarımızda, bu konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatabilirmi bizleri. Snejderin 4-5 aydır para alamadığı haberini görmüştüm geçenlerde doğrumu bilmiyorum. Eğer paraların böyle aylarca yatmama durumları varsa ruhsuzluktan şikayet etmekte biraz daha insaflı olunması gerekir.

Aysal gecen acıklamıstı, eskide 7-8 ay gec ödeme oluyordu, biz bunu ortalama 1.5 aya kadar indirdik dedi.

Finansal olarak kötü bir durumda oldugumuzu sanmıyorum. Eskidende borc vardı, simdide var. Medya sürekli bizi batacakmıs gibi gösteriyor ama bu yıllardan beri böle, 10 sene öncede batacaktık, simdide batacaz. Bu haberlere aldırıs etmeyin. Florya-Riva gibi iki tane Altın vari Arsası olan takım asla batmaz.

Ya her türlü sene sonu cebine trilyonlar giriyor, adam sanki parası yatmayınca kirasını ödeyemediği için evsiz mi kalıyor? Tamamen saçmalık bence, surat asanı direk postalayacaksın

Bu seviyede gelir kazanan oyuncunun öldük bittik deme hakkı yok.

O dediğin durum senin benim için geçerli.

bu zatlarda vicdan yok mu

bir tanesi bile düşünmüyor mudur "ulan biz bu kadar para kazanmayı hakediyor muyuz da erken veya geç yatmasını dert ediyoruz" diye

görende 800 tl ye oynuyorlar sanacak :S 2 ay geç yatsa ne olur ulan ayrıca paranı almama gibi bir durumunda yok sözleşmen varsa o para garanti yatacak hesabına geç yatsada

Profesyonel olarak düşünmek gerek. Ben futbolcu olsam ve o kadar para kazansam param da yatmazsa elbetki ruhsuz ruhsuz top oynarım. Bu çok normal. Garip olan şeyse oyuncuların maaşları. Oduyecek durumun yoksa selçuk ve Burak gibi oyunculara neden 3 milyon euro veriyorsun.

Hepinizin yorumlarında mantıklı, en olmadı ellerindeki imzalı anlaşmayla CAS'a giderler gene alırlar o ücretleri. Hatta bana göre Türkiyedeki futbola harcanan para kadar İSRAF birşey daha görmedim. Bildiğin ederinin 100 katı veriliyor oynatmak içinde izlemek içinde. Lakin insan psikolojisi maaş konusunda beklediğini vaadedileni alamazsa zamanında moral olarak çalışma isteği olarak düşüyor, sorumsuzluk umursuzluk depresif modlara girebiliyor. Maaşları astronomik olsada geciken zaman 2 ay değil, 5 ay gibi bir zaman söz konusu.

Sneijder gibi bir yıldızımız eğer böyle diyelim 3-4 aydır para alamıyorsa ben Veysel Sarıları düşünemiyorum. Sonra adamlardan ruhlu mücadele görmek istiyoruz.

''Kongreye giden Galatasaray'da futbolcuların uzun süredir para alamadığı iddia edildi.

Beyaz Futbol'da konuşan Sinan Engin, "Sneijder 4-5 aydır para alamıyor. 3 milyona yakın içerde alacağı varmış. Yakını söyledi" dedi. Engin, "Sneijder alamıyorsa diğer oyuncular da parasını alamıyordur" yorumu yaptı.''

'Sneijder 5 aydır para almıyor'

Ben sadece 1.5 aylik gecikme olduguna inanmiyorum. Gercekten sadece 1.5 ay icinde ödeniyor olsa, hic bir sekilde yansimaz medyaya... Belirli bir süre sonra menejerler ucuruyor bu haberleri zaten medyaya, kulüplere baski yapmak icin. Simdi süre almayan, mustuz, ve gelecek adina planlari olan oyuncular bu durumdan istifade edip elinden kacabiliyor... Sneijder´in mesela niyeti kötü olsaydi, Fenerbahce macina kalmazdi bile. Yabanci basina göre en az 3 ay parasi ödenmedi. Kriz olmadiysa burada Sneijder´e tessekür etmek lazim.

Hepinizin yorumlarında mantıklı, en olmadı ellerindeki imzalı anlaşmayla CAS'a giderler gene alırlar o ücretleri. Hatta bana göre Türkiyedeki futbola harcanan para kadar İSRAF birşey daha görmedim. Bildiğin ederinin 100 katı veriliyor oynatmak içinde izlemek içinde. Lakin insan psikolojisi maaş konusunda beklediğini vaadedileni alamazsa zamanında moral olarak çalışma isteği olarak düşüyor, sorumsuzluk umursuzluk depresif modlara girebiliyor. Maaşları astronomik olsada geciken zaman 2 ay değil, 5 ay gibi bir zaman söz konusu.

Sneijder gibi bir yıldızımız eğer böyle diyelim 3-4 aydır para alamıyorsa ben Veysel Sarıları düşünemiyorum. Sonra adamlardan ruhlu mücadele görmek istiyoruz.

''Kongreye giden Galatasaray'da futbolcuların uzun süredir para alamadığı iddia edildi.

Beyaz Futbol'da konuşan Sinan Engin, "Sneijder 4-5 aydır para alamıyor. 3 milyona yakın içerde alacağı varmış. Yakını söyledi" dedi. Engin, "Sneijder alamıyorsa diğer oyuncular da parasını alamıyordur" yorumu yaptı.''

'Sneijder 5 aydır para almıyor'

sneijder´in tam olarak kac aydir para almadigi önemli degil, ama eger Sneijder´de bile bukadar gecikme oluyorsa, Veysel, Tarik gibi oyuncular bir 7-8 ay bekliyor olabilirler. Belki Tarik daha para bile almamistir Galatasaray´dan...

Yav adamlar zaten senin benim 30 senede kazancağım parayı 1 ayda alıyor.Üç beş ay gecikti diye ekmek yediğin yeri sabote etmenin anlamı varmıdır.Eğer öyleyse bence o oyuncuları direk postalamak gerekir.

Aldıkları para helal değil bu halle hele hiç helal değil

yatan oyuncunun maaşı yatmasın

bırıncısı 2008 dekı sampıyonlugu hatırlayalım belkı de maddı anlamda en kotu oldugumuz sezonda oyuncular 7 8 ay para alamamısken hocası takımı bırakıp kacmısken bıle sampıyon olmus bı takımız..ıkıncı olarakta bu konuyu anlayabılmek ıcın sansal buyuka nın lıgtv de acıklamalarını dınlemek gerek...sneıjder ın 3 4 aylık maası yatırılmadıgında menejerı kluple konusmus buyuk ıhtımal serbest kalır fılan dedı dıye odenmıs maası onun dısında butun oyuncuların maası 4 5 ay gerıden gelıyormus hatta prandellıye henuz hıc odeme yapılmamıs.albayraka bana odemıyorsanız en azından yardımcılarıma odeme yapın demış

paranın yatıp yatmaması değil kafanın rahat olup olmaması bence konuşulan..
beyinsiz eski yönetim futbolcuların maaşlarına harcayağı paraları aydına eraya aykuta salihe hajrovice onitveroya burdissoya bonservis olarak verdi.
daha burda ünal aysal savunuluyor.
eskiden 8 aymış şimdi 2 aymış diye savunma yapılıyor eski başkan tarafından.
kötü örnek örnek değildir arkadaş.
seni paralı başkan diye seçti GSARAY başka bi halta yaradığın için değil.
22 kişilik kadroyu şişirdin 35 kişi maaşlarını ödeyemiyorsun.
sonra çıkıp vicdanen rahatladım diyorsun.
beşiktaşın fikosu kadar olamadın.
ota oka harcadın kulübün parasını.
burak selçuk aymazlarına dünyanın parasına sözleşme uzattın bu dingillerin daha 2 şer yıllık sözleşmeleri varken..
ünal aysal bence adnan polattan daha kötü başkandır.
nefretle hatırlıcam kendisi paratordan farkı yoktur.

Hayır sanki asgari ücret alıyor ve o para yatmazsa aç kalacak açıkta kalacak. Çoluğu çocuğu sürünecek. Ev sahibi evden atacak.
Bakkal kapıya dayanacak. Taksitle alışveriş yaptığı işyeri icraya verecek.

Onu da geçtim; En kötü ihtimal ile bir tutanak tutturur ve sözleşmesini tek taraflı fesih yoluna gider.
En son örneğini Hajroviç'te yaşadık. Daha önce de Ribery örneği var.
Ne oldu Ribery açlıktan öldü mü ? Yoksa sokakta mı yaşıyor ?

Hiçbir şey "para almıyorum o zaman bende sahada gezinirim , hiç bir faydam olmaz" zihniyetine kulp olamaz.
Peki ; Onların yüzünden şampiyonluk, onların yüzünden Avrupa'da turlar , başarılar giderse bunun hesabını verecekler mi?

Hadi onu da boşverin; Diyelim ki paralar yatıyor. Hiç bir sorun yok. Yani şikayet edecek hiç birşey yok ortada.Ama başarısız bir dönem geçti.
O zaman futbolcular; " Bizim yüzümüzden oldu. Paramızı vermeyin" diyecekler mi? Diyenini gördünüz mü?
Ne diyorlar " Biz profesyoneliz"

İşte aslında profesyonellik ; Bir işi parayla yapmak değildir ; Yaptığın işi layıkıyla yapmaktır. İşi yaptıktan sonra hakkını aramaktır.
Eğer cidden böyle bir durum var ise, yani gerçekten "Biz para almıyoruz. o zamanda oynamayoruz" durumu...
Ben olsam yönetimin yerinde sağa baktın sola baktın al sana para cezası derim. Borçlu bile çıkarırım futbolcuyu. Tabi işin esprisi...

Geri
Üst Alt