Özbek: "Genel Kurul tarihi bir karar verecek"

1100 dönüm araziyi metrekaresi 1.000 TL den satarsan 1.100.000.000 TL eder. Eğer araziyse metrekaresi 1000 TL değildir. Riva nın imarı 0,80 konut imarlıydı sanırım. şimdi sayısal veriler aklımda değil ama Riva'nın banka kredilirindeki arsa değeri 160 milyon $. O yüzden senin 1.200-1.250 milyar lira dediğin bence 120-125 milyon TL dir. Dikkatli hesap yapmalısın :)

Tekrar söylüyorum banka faizlerinden kurtulmak için öderseniz borçları ve bundan birkaç yıl sonra devlet borcu olan kulüplere yardım-hibe-teşvik vs. çıkarırsa Riva ve Florya'yı hiç etmiş oluruz.
1 dönüm arazi 350bin olan var,500bin olan var,750bin olan var,1 milyon olan var..En azından isteniyor..Çoğunlukla tarla zaten..Hatta 450metrekare için 1 milyon isteyen dahi var..Senin dediğini anladım fakat bahsettiğim yerler arazi,bildiğin tarla-bahçe...Fakat fiatların artmasınnın sebebi Yumurtalık boru hattı.İstanbul piyasasını bilmiyorum ama buralardan az da olduğunu sanmıyorum.Keşke forumda emlakçı olsa da sorsak :)

500 milyon doların eğer 200 milyon dolar gibi bir rakamını pesin alabileceksek gayet iyi bir para. Sonuçta Florya'nın hepsi bizim değil orayı tek başımıza değerlendirme imkanımız zaten yok. Riva'nın bir bölümündede bizim tesislerimiz olacak sanırım belki 10 sene sonrası için 150 milyon dolar kayetmiş oluruz ama buna mecburuz her sene 120 milyon Tl faiz ödeyemeyiz burada kritik konu paranın ne kadaarını hemen alabileceğimiz 200-250 milyon dolarını hemen alabilirsek gayet iyi olur bunun içinde eğer onaylanırsa yapılacak olan ihaleyi bekleyeceğiz sanırım.

1 dönüm arazi 350bin olan var,500bin olan var,750bin olan var,1 milyon olan var..En azından isteniyor..Çoğunlukla tarla zaten..Hatta 450metrekare için 1 milyon isteyen dahi var..Senin dediğini anladım fakat bahsettiğim yerler arazi,bildiğin tarla-bahçe...Fakat fiatların artmasınnın sebebi Yumurtalık boru hattı.İstanbul piyasasını bilmiyorum ama buralardan az da olduğunu sanmıyorum.Keşke forumda emlakçı olsa da sorsak :)

1. si arsa-arazinin m² si artarsa m² birim fiyatı düşer.
2. si arsanın değerini üzerine yapılacak imarı belirler.
3. sü arsamız 1.175.000 m² bunun kesintilerden sonra kalan net alanı 850.000 m²
4. sü imarı ayrık nizam TAKS:0.40 4 kat konut imarlı 500 m² Adanadaki arsanın m² birim fiyatı ile Riva'da emsal:0.80 konut imarlı 850.000 m² arsanın m² birim fiyatı çok farklı şeyler.
Bana güvenin değer noktasında. Rivanın arsa değeri mevcutta maksimum 250 milyon dolar. Tabi proje geliştirip finanse edebilirsen sadece buradaki geliri 450-500 milyon dolara çıkarabilirsin o da ayrı konu.

edit: kendi finansmanımızı sağlayamadığımızdan kar ortağı olunacak sadece. İnşallah doğru becerirler bu işi.

Son düzenleme:
500 milyon $ güzel bir rakam. Ayrıca emlak konut ile işbirliği planların sekmeden çatır çatır işleyeceği anlamına gelir. Florya hali hazırda yeşil alan imarlı. Toki ile işbirliği yapılarak o bölgeye yeni imar Toki tarafından getirilecektir. Toki nin kendi başına plan yapma yetkisi var ve bürokrasiye takılmıyorsun. Devlete peşkeş çekileceğini sanmıyorum. Burada win&win değdiğimiz hasılat paylaşımı olacak. İmar planlarını değiştiremedikten sonra Floryanın tamamı senin olsa da işe yaramaz. Bilip bilmeden atıp tutmayın. Floryayı kendi başımıza inşa edelim desek metromuzu bile adam gibi açmayan istanbul büyükşehir belediyesi sizce oradaki plan değişikliğini onaylar mı? Onaylamaz arkadaşlar. Gelelim rivaya. Rivanın çıplak mülkiyet olarak, yani mevcut hakları ile satılsa edeceği değer maksimum 200-250 milyon $. Belki fazla bile söyledim. Toki hamlesi çok mantıklı arkadaşlar. Belki rivanın da imarında bir arttırıma gidilip oradan daha da karlı çıkabiliriz. Tek başına riva için toki ile anlaşılsaydı ne gerek vardı diyebilirdik. Ama Floryadaki mevcut durum da gözönünde bulundurulduğunda Toki mantıklı seçim.
Gelelim elde edilecek gelirin ne yapılacağına.
500 milyon doların nasıl ödeneceğini bilmiyoruz. Direk cash olarak mı girer veya hangi vadede bu paranın tamamı kasada olur bimiyoruz. Ama diğer 2 kulübün oldukça ciddi borçları var. Faizlerini bilmiyoruz. Belki biz biraz daha fazla faiz ödüyoruzdur. Ama sonuç olarak er veya geç ortalıkta konuşulan devletin borçları faizsiz veya cüzi faizlerle yapılandırılmasının beklenmesi taraftarıyım. Çünkü işletmelerde borç kesinlikle olacaktır. Şimdi borcu sıfırlayıp bu durumdan kurtulursak, ileride yapacağımız hamlelerde tekrar yüksek faizli kredi kullanacağız. Bu nedenle eğer devlet bu işe el atacaksa borcun kapatılmaması gerekir. Elimizde 500 milyon $ var ve borcu ödemiyoruz. Napalım bu parayla? En az 100 milyon $ ile istanbulun kuzeylerinden tarla vasıflı araziler alınabilir. Bundan 30 yıl sonrası için olur da tekrar sıkıntı yaşarsak sarılacağımız yerimiz olsun diye. kalan 400 milyon doları çeşitli bankalarda yıllık ortalama %9 ile vadeli mevduat olarak değerlendirirsen yıllık net getirisi yaklaşık 92 milyon TL yapar. Yıllık 120 milyon TL faiz ödüyorduk. Bu rakam yılda 30 milyon TL'ye düşer ve devletin hamlesini bekleriz. Uzun oldu k.bakmayın.

Renktaş iyi güzel yazmışında bu haberler sadece medyanın uydurma haberi taraftarın ve Divan üyelerindeki asalakların gazını almak ve algı yapmak için adnan polat döneminde 27 mil tl tokiden çatı için para aldık ve yapılmadı indirdiler cebe dursun geçmişi araştıracak dendi 1mil$ bulamadı ama serdara buldu.Dursun kadar çapsız bir başkan bu satış için uydurulmuş kaftandır.Ben rivanın satışını onaylamıyorum floryanında çünkü dursun divandaki bütün üyeleri kandırdı zamanında eger ki dediğin fiyata satılırsa paranın bir bölümü cebe iner.gk okadar aklı başında adam var niye dursun

Bakıyorum da sana bir özgüven gelmiş...

Sent from my iPhone using Tapatalk

1. si arsa-arazinin m² si artarsa m² birim fiyatı düşer.
2. si arsanın değerini üzerine yapılacak imarı belirler.
3. sü arsamız 1.175.000 m² bunun kesintilerden sonra kalan net alanı 850.000 m²
4. sü imarı ayrık nizam TAKS:0.40 4 kat konut imarlı 500 m² Adanadaki arsanın m² birim fiyatı ile Riva'da emsal:0.80 konut imarlı 850.000 m² arsanın m² birim fiyatı çok farklı şeyler.
Bana güvenin değer noktasında. Rivanın arsa değeri mevcutta maksimum 250 milyon dolar. Tabi proje geliştirip finanse edebilirsen sadece buradaki geliri 450-500 milyon dolara çıkarabilirsin o da ayrı konu.

edit: kendi finansmanımızı sağlayamadığımızdan kar ortağı olunacak sadece. İnşallah doğru becerirler bu işi.
Verdiğim paralar kemiksiz,cebine giren para.Ayrıca zaten Adanada olan durumu söylüyorum.İstanbulu bilmiyorum ve onun için sordum..Açıkçası İstanbul daha pahalı olur diye düşünüyordum.

Geri
Üst Alt