Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Benim fikrim Özgür iradenin yanılsama olduğu yönünde.
Bu mesajı ozgur irademle yazıyorum , bu mesajı yazarken dikkatsizligimden merdivenlerden düşüp ölebilirim bu kader.
Bu sebep sonuç iliskisindeki milyonlarca olasılığı benim öngörememem ise benim organik yetersizliğim.
Tanrının tüm sebep ve sonuçları bilmesi ise uzay zaman akışına nasıl baktığınıza göre idrak etmek de güçlüğe yol açabilir.
Zaman bir döngü mu sonsuz bir düz çizgi mi bunu kanıtlamak mümkün mü bilmiyorum.
kader
kaide olarak kader mi
yoksa oznenin zan/yorumu mu
"organik yeterlilik" diye bir sey var mi?
"tanri var" diye bir onkabulden/varsayimdan yoksa cikarsak dahi, tanri ibaresini iceriklendirmek gerekiyor, zira "bilen" bir sey olduguna gore, tanri denilen bir oznedir (ve ustteki cikarima gore, organik olarak da yeterlidir). peki nasil bilebilir tanri tum sebep ve sonuclari,
"bilmek" fiili direkt olarak oznellige iliskin degil mi?
fakat tum sebep ve sonuclari bilmek (oyle bir sey oldugunu varsayarak), oznelligin gecersizlestigi alani kosullamaz mi
oznellik yoksa, "bilmek" nasil var olur/ne manaya gelir? peki ontolojik (haliyle epistemolojik) saltik gerceklikler var mi, bunun bir tespiti var mi? bu realist "kavramlarin" analitik indirgemeci surecte tureyen yanilsamalar olma olasiliklari yok mu? ontik/ontolojik gercekligi olmayanin "bilgisi" nasil olur ornegin, bilinen nedir, bilen nedir, bilme isleminin iliskisel tabani nedir?
zaman var mi
yoksa insan, bilissel niteliklerine yansiyan nesnel degisim uzerinden mi "zaman kavramini" soyutluyor?