GSC Portal Özkan Olcay: "Beraberliğe razı gibi oynadık"

Orta sahada iyi ortalar ve paslar atabilen bir Melo olmayınca sıkıntı yaşadık ama GEÇEN SENEYE GÖRE DAHA İYİYİZ.
2.inci yarıya Yekta ve Selçuk'un yerine Pandev'le başlasaydık daha iyi olabilirdi. Umut'un direğe nişanladığı top da büyük şanssızlık.

İyi oynadık ama kısmetimiz 1 puanmış yapacak birşey yoktu.

Seni bu yaşında yonetici yapanlarda asil suc. Vasifsiz yoneticilerimizden biri, geri kalanlar da böyle gerci pek fark yok.

Çok anlıyorsunuz ya futboldan.. Prandelli'ye hesap soracakmış...

tapatalk

Gıcık oluyorum şu yaşlılara. Bir bu bir de Inan Kıraç mı neydi o var. Gidin hayatınızın son günlerini güzel güzel yaşayın ne uğraşıyorsunuz hala bu işlerle.

Haklı olsanız eyvallah ama öyle değil malesef. Hep yanlış zamanlarda yanlış açıklamalar.

I am the one who knocks!

Prandelli'yi hedef göstermiş. Hesap soracağız gibilerinden konuşmuş.

Gereksiz ve talihsiz bir açıklama.

Prandelli'nin defansif oynattigini soyleyenin futboldan anlamadigi belli. Hele hele Mancini'den daha defansif oynattigini soylemek icin kor olmak lazim.

Bugunku macta topa sahip olma oranimiz %71'e %29'mus. Bu gecen sene 3-0 yendigimiz macta da kupa finalinde de bizden cok topa sahip olan, gecen sene ligde topa sahip olma yuzdesi en yuksek olan takima karsi. Oyunu biz kontrol ettik, surekli hucum ettik ama 3. bolgede bitirici paslari ve vuruslari yapamadik.

Bunun da birden fazla sebebi var. Birincisi Sneijder maalesef DK'dan dondugunden beri henuz eski formunun yanina bile yaklasamiyor, cok etkisiz oynuyor. Ikincisi futbolcular arasinda uyum sorunu var. Hem sisteme, hem de birbirleriyle oynamaya aliskin degiller. Bruma 6 ay futbol oynamadi, yeni dondu, zaten genc ve tecrubesiz. Pandev'le Dzemaili ilk defa takimla sahaya ciktilar. Dzemaili takimla 2 antrenman yapti, Pandev Burak'la 2 antrenman yapti vs.

Bugun defalarca goruldu ki 3. bolgede futbolcular arasinda buyuk iletisim eksikligi var. Birbirlerinin paslarini anlamiyorlar, beklemiyorlar, uyum eksikligi var, bu da ancak zamanla olur.

Bu arada birisi de "bu takim butun yaz ne yapti?" gibisinden birsey soylemis. Takim cok agir fizik yukleme yapti, etkisi de goruluyor. Gecen hafta ligin en cok kosan takimiydik. Bugun de 108 km kosmusuz, gecen seneki ortalamamizin 4-5 km ustunde. Hele hele gecen sene basindaki ortalamamizin cok ustunde. Ayrica benim antrenman videolarindan gordugum kadariyla bu hafta itibariyle hala fizik yukleme yapmayi birakmamislardi, ligin ilk maclarinda gerekirse yorgun cikip daha ilerleyen haftalarda olabilecek maksimum fiziksel kondisyona ulasmayi hedefleyen bir programlari olabilir. Ilerleyen haftalarda ve aylarda gorecegiz. Takimin oyunu surekli degisiyor, daha son urunu gormedik.

Beni anlayabilen bir kac kisi cikiyor bari bu konuda sevinmeye basliyorum. Sneijder bu macta olacagi yerlerde degildi, hücumlarimizda bir cok top cikardik forvetin arkasini, o pozisyonlarda eksik olan oyuncu hep Sneijder´di. Bazen Selcuk, bazen Cemal bos alana sarkip topu o arka bölgeye göndermislerdi. Normalde oralarda bulunmasi gereken oyuncu oydu, ama daha fizik olarak hazir degil dedigin gibi. Görevinin gerektirdigi gibi dolduramadi alanlari...
Benim elestirebilecegim tek konu Bruma´yi erken oyundan almasiydi, ancak daha yeni oldugu icin 14. haftaya kadar elestirilerden uzak duracam. Sonucta oyunculari, ligi tanimasi, sistemi oturtmasi zaman gerektirecek konular. 3. Bölgede birazcik becerikli olsaydik, bu mac 2-3, belkide havaya girip 4-5:0 bile alabilirdik...

Ben Teknik Adam konusunda pek yanilmam, Mancini ile ilgili neyi yapacagini, ve yapamyacagini tahmin edebiliyordum ve benzer seyler cikmisti karsimiza. Prandelli´nin futbol mentalitesi ise bize cok uygun, maci rakib yari sahasina gömen, topa sahib olan ve agresif bir sekilde ön alanda basan bir takim yaratmak istiyor. Galatasaray´in en basarili dönemlerinde oynadigi futbol zaten buna benzer olmustur... Prandelli´nin yapmak istedigi cogu seyi takim olarak sahaya yansittik aslinda, sadece 3. Bölgedeki iletisim sorunu vardi, ve yeterince agresif oynamadik... Buda basta Burak Yilmaz´in ön alanda cok isteksiz oynamasindan kaynaklandi. Pres Burak´dan baslamasi lazim. Istedigi zaman yapiyor bu cocuk.

Bu herifi hic sevmedim

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hersey bi yanada şu forumu sürekli okuurm dünya kupası oynanırkende okuyourdum forumdaki arkadaşlar italyanların futbolundan nefret ettiklerini çok kötü oyandıklarını söylüyordular tabi bu kadar kötü oynuyorlarsa sorumlu kim tdleri ama ondan sonra Prandelli bize gelince yorumlar değişti ouwwf süper td harika td ve şimdi gene aynısı italya gibi zewksiz maçlar bence bi karar verin

Milli Takim calistirmak, kulüb takimi calistirmak ayni degildir, orada bir kac macta farkli seyler denemek zorunda kalabilirsin. Prandelli´nin Fiorentina´da ne oynattigi bizim icin daha önemli. Fiorentina hücumu benimsemis bir hoca istedigi icin zamaninda Prandelli´yi Parmadan getirdi takimin basina. Prandelli klasik bir Italyan teknik adami degil, ofansif futbol oynatmaya calisan bir Teknik Adam´dir. Taraftarlarin ve kendisinin oynattigi futboldan zevk almasini ister.
Ben sahada güzellikler gördüm, ve saha icinde yapmaya calistiklarimiz gelecek icin umut vaad ediyor.

Milli Takim calistirmak, kulüb takimi calistirmak ayni degildir, orada bir kac macta farkli seyler denemek zorunda kalabilirsin. Prandelli´nin Fiorentina´da ne oynattigi bizim icin daha önemli. Fiorentina hücumu benimsemis bir hoca istedigi icin zamaninda Prandelli´yi Parmadan getirdi takimin basina. Prandelli klasik bir Italyan teknik adami degil, ofansif futbol oynatmaya calisan bir Teknik Adam´dir. Taraftarlarin ve kendisinin oynattigi futboldan zevk almasini ister.
Ben sahada güzellikler gördüm, ve saha icinde yapmaya calistiklarimiz gelecek icin umut vaad ediyor.

Imza fiorentina kariyeri hakında. Ama ordaki başarı birden gelmedi.
Adam ilk defa başka ülkede hocalık yapıyor. Bide öyle düzene geldiki alışması okadar kolay değil.
Belkide ayak uyduramaz ama buna bukadar erken karar vermek art niyetliktir. Türkiye şartları gerçekden çok tuhaf ve farklı.
Biraz sabretmek gerekir. Bazen iyi ve başarı sonuclar acı çekilmeden ortaya çıkmaya bilir öyle hemen.
1996 yılı aklıma geldi şimdi. 5mi 6cı haftada fatih terim istifa ediyordu takım kötü gittiği için.
Israr edildildi bir çekilde ve sonunu herkez az çok biliyor veya hatırlıyordur. Takım kolay olunmuyor.
En az 6 ay süre vermek gerekir ve sabretmek gerekir. Ha bakmışın bu süre içinde hiç ama hiç bir tık yok o zaman belki olmuyor ve olmayacakda diye bilirsin.
Ligin 2ci haftasında hesap sormalar ama neyin nesi. Bende yönetime sorarım son güne kadar 3 as oyuncu hiye bekletin diye.

Imza fiorentina kariyeri hakında. Ama ordaki başarı birden gelmedi.
Adam ilk defa başka ülkede hocalık yapıyor. Bide öyle düzene geldiki alışması okadar kolay değil.
Belkide ayak uyduramaz ama buna bukadar erken karar vermek art niyetliktir. Türkiye şartları gerçekden çok tuhaf ve farklı.
Biraz sabretmek gerekir. Bazen iyi ve başarı sonuclar acı çekilmeden ortaya çıkmaya bilir öyle hemen.
1996 yılı aklıma geldi şimdi. 5mi 6cı haftada fatih terim istifa ediyordu takım kötü gittiği için.
Israr edildildi bir çekilde ve sonunu herkez az çok biliyor veya hatırlıyordur. Takım kolay olunmuyor.
En az 6 ay süre vermek gerekir ve sabretmek gerekir. Ha bakmışın bu süre içinde hiç ama hiç bir tık yok o zaman belki olmuyor ve olmayacakda diye bilirsin.
Ligin 2ci haftasında hesap sormalar ama neyin nesi. Bende yönetime sorarım son güne kadar 3 as oyuncu hiye bekletin diye.

Prandelli Parma´da da güzel ve ofansif futbol oynatiyordu, yani demek istedigim oyun filozofisi olarak ofansif bir hoca. Iyi kötü ne yapacak görücegiz sabir etmemiz lazim, ama benim güvenim tam. Burada Prandelliye defansif oynatiyor diyenler ile ilgili yazdim.

takim öyle kötü oynamadi sonucta eskisehire karsi oynuyoruz senelerdir zorlaniyoruz zaten onlara karsi.
birde taraftar yok kolay degil hic bir takim icin taraftarsiz oynamak.
taraftar zaten macin yüzde 50si demek.
son senelere göre eskisehire karsi oynanan maclarn iyisiyidi yein bu.
kaleye kadar iyi gidiyor takim sonra paniklemeye basliyor.
öyle kactane pozisyon gitti mesela dzemali buraga attigi pas kendi atabilir aynisi bruma sneijdere attigi top icin gecerli.
ve topu kazandigimiz zaman hep geriye pas ani atak düsünülmüyor en büyük sorun bu.

bu oyun buraka uymaz burakla oynayacaksan hızlı hücumlarla atarsın kanata in orta yap burakla olmaz zaten attığı goller ya savunma arasına yada ceza sahası içinde karambolde filan sekip oluyor. prandellinin defansif oynattığını söyleyenin harbiden futboldan anladığını düşünmüyorum adama zaman lazım kasım ayının ortalarında takım oturur taş gibi top oynarlar oynamak zorundalar özellikle zam alan selçuk. ve sneijderle ilgili şunları söylemek istiyorum menejeri bi açıklama yapmıştı yazın eylüle kadar süre var kontrat uzatmak istiyoruz diye. eylülün ortasına geldik hala ortada bişe yok bu konu önemli belki sneijderin form düşüklüğü bundan kaynaklanıyor olabilir

Daha ikinci haftada yönetim hocaya böyle yüklenecekse işimiz var.

Şu konuşmaları yapanlar ne kadar rezalet söylemlerde bulunuyor , inanılır gibi değil bu tip adamlardan temizlenmeli artık bu kulüp, geçen sene Adnan Nas bu sene Özkan Olcay kesinlikle bu tip kafadakileri göndermeli kulüp.

Yav ne saçmalıyor bu herif, tamam belki istediklerimizi pek yapamadık ama kaçan en az 4-5 tane pozisyon var, yapılamayan son paslar var. Beraberliğe razı gibiydik ne demek? Hocadan illa rapor istenecekse niye yeteneksizleri oynatıyorsun diye istenmeli. Yoksa oyun felsefesi dediğin 2 günde oturacak şey değil.

Geri
Üst Alt