Teşekkür ederim Suat abi.Oyuncunun adı sürekli rakip takımlarla anılıyo sözleşmede yenilemediler.Rakiplerine satılmayacak büyük ihtimalle bizim almamız iyi olur bu oyuncuyu bence..
bu sezonki performans cikisi ile zaten olasi bir transfer potansiyeli genel anlamda .
meksika liginden oyuncu almak kolay olmuyor genelde.
major lige gidenler, avrupa ornk ispanya 'ya liglerine gidenler istisna oluyor...
meksika liginin maas skalasi genel de iyi oluyordu son donem degismediyse...
meshur gignac'in o lige gidisi de bunla ilisikti yanilmiyorsam.
genel meksika futbolu ve milli takimi begendigim bir oyun anlayisinda.
alt kita da ozellikle. kimi yonden brezilya, *sili milli takimini ise kendilerine cok benzetirim oyun dna ve oyuncu tipolojisi baglaminda.
her iki ulke den de(meksika,sili) dikkat cekici yetenekler cikiyor. ozellikle kale, defans, kanat ve orta saha baglaminda.
birde yeri gelmisken yazayim hatirladiklarim ve hafizam el verdikce ;
*nuri sahin'in vitrine cikip turnuvaya damga vurdugu u17 dunya kupasi donemi :meksika milli takimindan bayagi yetenegi nacizane listeme almistim.
*vela disinda ->
bize gelen tadi damakta kalan isim; 2009/ 2010 *dos santos da turnuva da yildizi parlayanlardandi benim adima. dos santos bize karsi oynamamisti.
bize 2-1 yenilmislerdi.
sonrasinda finalde brezilya'yi 3-0 gibi net skorla surklase etmislerdi.
o brezilya dan da iki ismis listeme almistim. sonradan reale gecen sol bek *marcelo,,,,
birde, once *klasik olan porto nun scout ettigi ,oradan da *manu nun o donem kaptigi anderson,,,,,
arsenal'in kaptigi denilson....
ve daha niceleri, hem bizim milli , hem meksika, brezilya, hem diger one cikan milli takimlardan yeteneklerle listem verimli olmustu.
muratcim genel hattiyla en begendigim v scout dolayli en verim aldigim bir kac u17 turnuvasi ve jenerasyonlari arasindadir. u17 dunya kupasi.
ondan bir once benim adima verimli olan turnuva , daniel alves'in yildizlastigi u17 dunya kupasi jenerasyonu.
*bizle ilisik meksika futboluna donersek son olarak ;
tadi eksi olan isim ; yanilmiyorsam tarih 2002 / 2003 sezonu : *almaguer .
istisnalar disinda genel de uzak bolgelerin futbolu ve yetenekleri iyidir,potansiyelleri olan kumasi olan ,ve en onemlisi *basariya ac olmalari, surekli istemeleri arti yonleridir nazarimda.
burada kistas ; kanimca, vizyon ve planlama proje vs dolayli ne derece ciddi bakis yaptigin onemlidir. kulupsel kurumsal baglamda.
bizim kulubun daha yolu var bu dedigim cizgiye gelmek icin.
yapilanma dolayli, ornkler; alman ,hollanda ligleri altyapi kurulumu(sahalar,hocalar,teknik konular) vs icin mantikli ve uygun olabilse de,
salt *scout/oyuncu olarak ise , kanimca kulubumuzun gitmesi gereken adres ;
portekiz futbolu kulupleridir. tepe 3 hatta orta sira takimlarinin scout skalasi kayda degerdir. bu da ayri ve de genis bir baslik gerektiren konudur diye dusunuyorum < - > galatasaray scout ~ portekiz kulupleri scout *degerlendirilmesi.
saygi ve selamlar.