- 21 Ocak 2010
- 72.741
- 51.180
- 5.003
Bunlar haziran da asgari ücrete ara zam mı yapacaklarmış öyle bir açıklama mı yaptı bakanlık ?
6k olacak enflasyon gene zıplayacak
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bunlar haziran da asgari ücrete ara zam mı yapacaklarmış öyle bir açıklama mı yaptı bakanlık ?
çüş2 ızgara biftek
1 35 lik
4 meze 1 salata
2 tatlı
1100
Tşk
Sudan ucuz2 ızgara biftek
1 35 lik
4 meze 1 salata
2 tatlı
1100
Tşk
Eskiden insanlar ile farklı farklı konularda konuşurdum/konuşurduk. Şimdi tek konuştuğumuz ya da çoğunlukla konuştuğumuz ekonomi.Bence herkes fiyat algısını yitirdi
Hissizleşti
Gelişine yaşıyor insanlar
Kim bu ülkenin umutlarını çalıyorsa Allah belasını versin
Zaten zıplamış daha da zıplayacak ondan yana sıkıntı yok sadece merak ettim böyle bir açıklama yaptılar mı ?6k olacak enflasyon gene zıplayacak
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
temmuzda bekliyorum en gecZaten zıplamış daha da zıplayacak ondan yana sıkıntı yok sadece merak ettim böyle bir açıklama yaptılar mı ?
Anladım yapmasa bir dert yapsalar bir dert öyle bir arafta kaldı ki millet yapmasalarda zam yaptıkları için en azından bi tık iyi olur.temmuzda bekliyorum en gec
geçen 2 yemek 2 içeceğe 140 mı ne verdikTavuk dünyası en ucuzz menu 60 lira olmuş
İçecekler de 15 se
4 kişi yemeğe gitsen 300 lira vericen
Ama sonra şükretmemizi söylerler
Yemek yiyemedin diyelim maçı açıyorsun çocuklarınla izlemek için maçta satılık hakemler ,tuhaf tipler, bir de sinir oluyorsun üstüne
Kirada oturuyorsan kiranı ödemen çok zor
Yol parasına ve yemek parasına çalışıyorsun
Hiçbirşeyin sahibi olamazsın
Ve sonra şükretmeliler hemi..!
İnsan değil Ya onlar..
Asgari zammın artışı mı anlamsız beklenti anlamadım ? gelirimiz nasıl x2 olacak ki ? bi yerden gelmesi lazım . Asgari zam aslında güzel birşey ama bizim ülke için ürkütücü bir durum haline geldi.Eski alım gücünü yakalamamız için fiyatların sabit kalması, gelirimizin x2 olması gerekiyor, yani anlamsız bir beklenti.
Şöyle örnek vereyim.Asgari zammın artışı mı anlamsız beklenti anlamadım ? gelirimiz nasıl x2 olacak ki ? bi yerden gelmesi lazım . Asgari zam aslında güzel birşey ama bizim ülke için ürkütücü bir durum haline geldi.
Zaten aynı şeyi düşünüyoruz Keramettin onda sıkıntı yok . Benim senin söylediğinden anlamadığım Asgari zammı olmasın hiç bir işe yaramaz gibisinden anladım da ondan sordum. Akmasa da damlar diyorum ben insanlar için. Yemin ederim asgari ücretliler nasıl geçiniyor hiç bilmiyorum xx maaşım olmasına rağmen ben kara kara düşünüyorum. Ama bizim şirket Asgari ne yapılıyorsa aynısını bize de yapıyor o yandan iiyi oluyor.Şöyle örnek vereyim.
Geçen sene 10k net maaş alan birisinin ülkedeki iyimser maaş artışı Ocakta 15k oldu. Eylülden bu yana net fiyat etkisi ise %250-300 arasında. Yani 2.5-3 katına çıktı.
Bu durumda x kişisinin maaşı 30k olacak ve zamlar duracakki sadece eylüldeki alım gücüne ulaşılabilsin.
Asgariye zam gelmesinin etkisi yine minimum düzeyde olacaktır. Bu süreç sadece kredi borcu olana yarar.
Kiralık evlerin kiracı değiştirmesiyle tersine göç günden güne artacaktır bu koşullarda asgari ücretlilerin büyük şehirlerde barınması pek olası değil.Zaten aynı şeyi düşünüyoruz Keramettin onda sıkıntı yok . Benim senin söylediğinden anlamadığım Asgari zammı olmasın hiç bir işe yaramaz gibisinden anladım da ondan sordum. Akmasa da damlar diyorum ben insanlar için. Yemin ederim asgari ücretliler nasıl geçiniyor hiç bilmiyorum xx maaşım olmasına rağmen ben kara kara düşünüyorum. Ama bizim şirket Asgari ne yapılıyorsa aynısını bize de yapıyor o yandan iiyi oluyor.
Yüzde 40 olacağı söyleniyor Asgari zammı yüzde 40 bana iyi gelir hatta baya rahatlatır . Dediğin gibi 2 adet kredimi çok rahat öder.
Büyükşehirde yaşamıyorum ve bilgim de yok şu an İstanbul'da yaşayan birisi ortalama ne kadar maaş alması lazım aile başı normal düzeyde yaşayabilsin ?Kiralık evlerin kiracı değiştirmesiyle tersine göç günden güne artacaktır bu koşullarda asgari ücretlilerin büyük şehirlerde barınması pek olası değil.
Asgari ücretlilerin geçinebildiklerini sanmıyorum bu koşullarda.
En az ama en az 15 bin TL girmeli eveBüyükşehirde yaşamıyorum ve bilgim de yok şu an İstanbul'da yaşayan birisi ortalama ne kadar maaş alması lazım aile başı normal düzeyde yaşayabilsin ?