Oğuzhan Sesko
Baba Gündüz
- 11 Ağustos 2009
- 80.422
- 91.401
- 5.093
2 magnum, 2 litre ayrana 47.5 lira verdim. Ananızla cima eyleme düşüncesi aklımdan çıkmıyor.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Baz koşul 15-20k.Büyükşehirde yaşamıyorum ve bilgim de yok şu an İstanbul'da yaşayan birisi ortalama ne kadar maaş alması lazım aile başı normal düzeyde yaşayabilsin ?
:S bi insan kendi dükkanı yoksa neden İstanbul'da oturur anlamak çok güç o zaman :s Resmen kendine sıkmaktır bu.Baz koşul 15-20k.
Kendinden pek kısmadan yaşaması için kira varsa min 30k gelir lazım bir çifte.
50k ve üstü nispeten iyi bir yaşam sağlar.
Tabii herkes benzer hayatları uaşamıyor kimisi sürekli eğlenme kafasında kimisi borca gireyim kafasında vs
Eskiden kira yoksa çift asgari ücretle geçinilebilir seviyedeydi, şu an bu zorlaştı ekstra masraflar olmasa da.:S bi insan kendi dükkanı yoksa neden İstanbul'da oturur anlamak çok güç o zaman :s Resmen kendine sıkmaktır bu.
Hocam asgari ücrete yapılan her zam 5x geri alınıyor. Üretemeyen özel sektör hiç uretemiyor. Geçen sene asgari ücret 2800ken alınabilen bir sürü şey şuan 4350 iken alınamıyor. 2800le kit kanaat geciniliyordu. 6000 ile sadece orta kesimide asgari ucretliye yaklaştırıriz başka bir işe yaramaz, ki orta kesim diye birşey kalmadı. Benzin 25 olursa, elektrik, doğalgaz 300% zamlanirsa, asgari bir kişiye 6000 TL ve bir o kadar vergi SGK vs ücret çıkarsa, kimse işçi calistirmaz kepenk kapatır, ya da Suriyelileri dolusturur, Türkler işsiz kalır. Bir küçük isletmenin azıcık aydınlatması varsa 10k üstü elektrik, ısıtması varsa 6k ortalama doğalgazı geliyor, ki yemek sektöründe ise bu rakam 10k üzerine çıkıyor. 2 kişi calistirsa otomatik olarak 16k maaş ve diğer giderler çıkıyor. 10k da kira verse, taşıma varsa işin içinde bir o kadar da benzin, aylık bir küçük isletmenin sabit giderleri 50k üstü olursa nasıl ayakta duracak? Bir döneri 70 TL'ye satmazsa adam sittin sene işin içinden çıkamaz. Ki bu yazdığım giderler küçücük bir dükkan için sabit giderler, büyük ölçekte yatırım yapmak için kafayı yemiş olmak ya da devlet destekli olmak gerekiyorBüyükşehirde yaşamıyorum ve bilgim de yok şu an İstanbul'da yaşayan birisi ortalama ne kadar maaş alması lazım aile başı normal düzeyde yaşayabilsin ?
Asgari zammın artışı mı anlamsız beklenti anlamadım ? gelirimiz nasıl x2 olacak ki ? bi yerden gelmesi lazım . Asgari zam aslında güzel birşey ama bizim ülke için ürkütücü bir durum haline geldi.
Ben artik kimseye bir sey de anlatmiyorumEskiden insanlar ile farklı farklı konularda konuşurdum/konuşurduk. Şimdi tek konuştuğumuz ya da çoğunlukla konuştuğumuz ekonomi.
Hocam her türlü kötü ondan yana sıkıntı yok ama bu enflasyonda maaşları acayip çok düşük insanların. Sende haklısın eğitim almış okuuş insnaların maaşları yok oldu gibi birşey ama özel sektörde öyle değil en azından bizim enerji sektöründe . Mesela bizim bir muhendis 20k 25k dan aşağı maaşı yok. Ama devlette çalışanlar malesef dediğin gibi.Asgari ücret zammı hiçte iyi bir şey değil kamuda çalışanlara uzun zamandır zam yapılmıyor mesela
Ülkenin %80’i askeri ücretle çalışıyor neredeyse bu çok kötü bir şey
Eğitimli yetişmiş insanların maaşları çöpe döndü
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doğru ama yapılmasa da zam yapmaya devam ediyorlar iki ucu boklu değnek o yüzden diyorum Murat hocam.Hocam asgari ücrete yapılan her zam 5x geri alınıyor. Üretemeyen özel sektör hiç uretemiyor. Geçen sene asgari ücret 2800ken alınabilen bir sürü şey şuan 4350 iken alınamıyor. 2800le kit kanaat geciniliyordu. 6000 ile sadece orta kesimide asgari ucretliye yaklaştırıriz başka bir işe yaramaz, ki orta kesim diye birşey kalmadı. Benzin 25 olursa, elektrik, doğalgaz 300% zamlanirsa, asgari bir kişiye 6000 TL ve bir o kadar vergi SGK vs ücret çıkarsa, kimse işçi calistirmaz kepenk kapatır, ya da Suriyelileri dolusturur, Türkler işsiz kalır. Bir küçük isletmenin azıcık aydınlatması varsa 10k üstü elektrik, ısıtması varsa 6k ortalama doğalgazı geliyor, ki yemek sektöründe ise bu rakam 10k üzerine çıkıyor. 2 kişi calistirsa otomatik olarak 16k maaş ve diğer giderler çıkıyor. 10k da kira verse, taşıma varsa işin içinde bir o kadar da benzin, aylık bir küçük isletmenin sabit giderleri 50k üstü olursa nasıl ayakta duracak? Bir döneri 70 TL'ye satmazsa adam sittin sene işin içinden çıkamaz. Ki bu yazdığım giderler küçücük bir dükkan için sabit giderler, büyük ölçekte yatırım yapmak için kafayı yemiş olmak ya da devlet destekli olmak gerekiyor
Hayata mi küstün gece aliBen artik kimseye bir sey de anlatmiyorum
almanya'da 2,59€ulan 1 kutu pringles 30,00 tl olmuş![]()
Karı-koca asgari ücretle çalışan çocuk sahibi kiracılar nasıl yaşıyor o şehirde?Baz koşul 15-20k.
Kendinden pek kısmadan yaşaması için kira varsa min 30k gelir lazım bir çifte.
50k ve üstü nispeten iyi bir yaşam sağlar.
Tabii herkes benzer hayatları uaşamıyor kimisi sürekli eğlenme kafasında kimisi borca gireyim kafasında vs