pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Sınırda degil baska bir seyde artık pahalilik seviyesi reis maalesef :asd:
Geçen sabah börek almaya gittim arkada sıra bekleyenler de var , üç tanede poğaça ver dedim ,
abi kıyma, peynir, patates,zeytin, çikolata, kaşar neyli olsun dedi
Dedim olum hepsinin içi boş zaten ne anlatıyon , ver farketmez 😁😁😁

güncelde döviz bazlı geliri arttı insanların ama döviz enflasyonundan fazlası girdiği için bu refah pek hissedilemedi.

sabit dövizde üstüne %50 falan enflasyon yedik.

Mehmet Şimşek'in ballı faizine gelen dolarları hazineye çekmek için freni patlamış kamyon gibi basılan TL'nin etkisi olabilir mi?

Arada sırada yol üstü uğradığım bim ve a101de bir şey dikkatimi çekiyor: kasada 3 kişilik sıra olsa arkadaki hemen bağırıyor kasiyere, saygısız bi halde kasa açsanıza vs diyor hemen. Kasiyer gariban duruyor, market düşük standart diye sefil herifler bas bas bağırma hakkını buluyor. Aynı adamı migrosa götür 2 saat kasada bekler gıkı çıkmaz, aynı ülkede yıllardır anasının bellendiğine sesi çıkmadığı gibi. Ama kendinden garibanını buldu mu sözüm ona hak arar. En son orda bağıran birine dalacam gibi.

Durmadan yeni vergi çıkıyor çok ilginç bir ulkedeyiz

alışveriş yapamayan memleketin insanların kuruşluk birikimleriyle ülke döndürmeye çalışan var mesela. üretim yok, itibardan tasarruf yok, gerçek zenginin vergi affı iptali yok. bağımsız bi bakan var sözde, yere bakan yürek yakan.

amerikaya israile falan alayına gider yapıyor ( yersen ) ama 3 harfli marketlere söz geçiremiyor önceden 3 ayda bir değişiyordu fiyatlar şimdi haftalık

Geçmiş mesajları okudum nostalji olsun diye arkadaş bir insan her konuda mal olmayı nasıl başarabilir yaw hayretle izliyorum isim verip de ceza yemeyeyim..

Canımız çekti bugün "Patlıcan Musakka" yapalım dedik;

1 kg patlıcan; 29.90 TL
400 gr kıyma; 48 TL
750 kg domates; 20 TL
300 gr sivri biber; 13 TL
100 gr zeytinyağı ile 100 gr tereyağı (iç harç için); 10 TL + 6 TL; 16 TL
250 gr sıvıyağ (patlıcan kızartma için); 4 TL
2 orta boy soğan, 5 diş sarımsak, baharat, salça vs; 5 TL olsun...

toplamda 136 TL ediyor. 4 kişilik bir ailenin bir öğünlük sadece ana yemeğinin (yanında çorba, pilav, salata, tatlı vs olmadan ayrıca gaz, elektrik, su vs hariç) maliyeti bu.
Sadece 2 yıl önce bu fiyatlara pahalı diyomuşuz. Şu anki hale bak. Trajikomik bi durum.

Geri
Üst Alt