para köpeği şerefsiz komşum

Arda Kerim

SIĞIRPRESS
Yönetici
Moderatör
merhaba başlığı nereye açacağımı bilemedim.

bizim apartmanda bir tane yönetici vardı. çok iyi bir adamdı ama son zamanlarda apartmanı iyi yönetememeye başladı. el birliği ile adamı gönderdik. daha sonra sitemizin müteahhiti türlü baskılarla bir tane adamı getirdi yönetici olarak. bu arada eski yöneticimiz henüz daha görevinden ayrılmamışken, şimdiki müteahhitle görüşmüş bizim yeni yönetici. adam yaşlıydı ve bunca yaşına kadar asla yöneticilik yapmamıştı, sadece yöneticilere yardım etmiş. geldiğinde de her kötü olayda eski yöneticimizi bahane ediyordu. çok kötü yönetip bir halta yaramadı, üstüne yöneticiyi göndermek istediğimizde ise tazminat istedi çok saçma olarak. bu kadar da para köpeği bir şerefsiz işte.

sadece paylaşmak istedim

Son düzenleme:
merhaba başlığı nereye açacağımı bilemedim.

bizim apartmanda bir tane yönetici vardı. çok iyi bir adamdı ama son zamanlarda apartmanı iyi yönetememeye başladı. el birliği ile adamı gönderdik. daha sonra sitemizin müteahhiti türlü baskılarla bir tane adamı getirdi yönetici olarak. adam yaşlıydı ve bunca yaşına kadar asla yöneticilik yapmamıştı, sadece yöneticilere yardım etmiş. geldiğinde de her kötü olayda eski yöneticimizi bahane ediyordu. çok kötü yönetip bir halta yaramadı, üstüne yöneticiyi göndermek istediğimizde ise tazminat istedi çok saçma olarak. bu kadar da para köpeği bir şerefsiz işte.

sadece paylaşmak istedim

ben güya profesyonel yönetim şirketinden devraldım 3 sene sonunda .

adamlar ne vaad ettiği briikimi yapmış (apt.gör. tazminatı için birikim ileride yüklü olmasın diye) ne borçları tam ödemiş , saçma sapan harcamalar çok büyük olmuş. Örnek : eldiven maske demiş apt.gör kullansın diye (pandemi zamanıydı tabi) 450 TL yazmış mesela ...kaydı kuydu yok , sadece kart slip var dosyada- neyi nekadara aldığını göremiyorsun. Ordan tab iartniyet düşünüyor insan , ayakçı alışverişi yapan kimse evede iki deterjan açkıyordur mesela temizlik malzemesi konusunda...

Yöneticilik aslında kolay ama insan muhabbeti çekmek zor.
İlk mail grubu kurucan - apartman/site yöentimi adına mail açarak herkesi eklicen (mail resmi yazışma sayılıyor çünkü net)
1) Karar defterine ücret konusu varsa kesin yazıcan
2) çok doğru ve zam beklentisi ile hafif paylı bir aidat hesabı yapıcan
3) aidat borçlarının üstüne gidicen
4) bakiye her daim aylık giderleri eksiksiz yatıracak hale oturtucan
5) kendi ücretini her ödemeden sonra alıcan bakiye varsa

bunlara uydun mu tıkır tıkır her şeyi yapıyorsun. ne yapılması gerekiyorsada bütçe el verimesini açıklıyorsun ya da ek para toplama konusu yapıyorsun (ki hiç bir zaman herkes vermez ...mümkün değil..)

Güzel ülkemde apartman yöneticiliği bile rant kapısı..

Paranın köpeğiyse talisca falandır, ek gelir için yöneticilik de yapar o

Kapıcı ya da yeni adı ile apartman görevlisi sadece Türkiye'de olan bir olay.
Bakkala gidip alış veriş yapar, çöpünü bile atar.
Bunu da üç kuruşa yapar.
Bence bu konforun değerini bilin.
Başka yerlerde apartman merdivenlerini bile kendin silersin.

Apartman yöneticiliği Türkiye'de zor iş. En iyisi profesyonel firmalara vermek bu işi ama onda bile bir şekilde site/apartman içinden bir kişi hesapları ve işleri kontrol etmekle yükümlü.
Biz maalesef toplum olarak bu tarz birlikte yaşama sosyolojisine, psikolojisine ve pratiğine sahip olmayan, daha da kötüsü çoğu kimsenin birbirine saygı duymadığı özelliklere sahibiz. Bu nedenler zor bu işlev Türkiye'de. Kimse yönetici olmak için aday olmak istemez, ama hasbelkader seçilen veya atanan herkesi eleştirir.

Geri
Üst Alt