paranla dahi esnafın et vermemesi

Targutay Sabancı

Apartman yöneticisi
10 Numara!
bu ülkede esnaflar alışmış milleti yancılarla doyurmaya, para versen dahi et yiyemiyorsun memlekette, ete doyamıyorsun yani bir abd, portekiz, meksika ya da güney amerika ülkeleri gibi

dönerin standartını 100 grama getirdiler mesela, 550 tl her yerde, kilosu 5500 tl et dönerin, bu soygun ağalar, işten anlayan ve zamanında gıda sektöründe işletmesi olan biri olarak söylüyorum bu soygun, dükkan kirası stopaj vergi eleman cart curt değil bu SOYGUN, markette maks 1000 tl et, siz zannediyor musunuz esnaf o rakama alıyor ve belirteyim et döner fazla fire vermez, yani adam kilosunu maksimum PİŞMİŞ halde 1000 tlye getirdiği (o kadar da yoktur) eti sana 5500 tlye satıyor

et yemek istiyorsun, et seviyorsun mesela 200 gram istesen parasıyla, yine de eli gitmiyor adamın, bu ülkedeki esnafta 200 gram et 1 kişiye fazla olur kafası var. elinden gelse ezmeyi 10 tane vereyim, salatayı 5 tane vereyim, 100 grama 5 tane pide vereyim ama et isteme benden diyecek

mesela ben pek gitmesem de avmlerdeki iskendercilerin gramajlarını biliyor musunuz? 70 gram, evet o kağıt inceliğindeki eti pidenin üzerine yayıp iskender diye getiriyorlar ya 70 gram. işin tuhafı şu 1.5 porsiyon 90 gram, duble 110 gram :D yani paralel bir artış da yok

çok değil geçen aralık ayında bali adasındaydım, yerel bir mekanda karidesli noodle 2-3 dolardı ve içerisinde karides OLUYOR, Türkiye'deki gibi adında değil içinde de seni karidese doyuracak kadar karides var, 3 tarafı deniz olan ülkemizde karidesli herhangi bir şey yemeye kalkın bakalım kaç bin liralık oluyorsunuz

geçen bir kebapçıya gittim normal bir kebap, 750 tl ve ben ete doymadım. meze pide şu bu bol okey, kardeşim ben mezeciye gitmiyorum ben ETÇİYE gidiyorum sen benden içecekle vs yaklaşık 20 amerikan doları alıp beni ete doyurmadan o restorandan gönderiyorsan ortada bir memnuniyetsizlik durumu vardır büyük adanaları varmış 240 grammış fiyatı ne? 1100 tl, 23 küsür dolar yani yaklaşık bu rakamlara İspanya'da falan sınırsız et yiyebileceğiniz restoranlar var evet sınırsız doyana kadar çeşit çeşit etlerden mezelerden alıp yiyorsunuz, güney amerika ya da güney doğu asyaya gidersek daha da ucuz yani adam kıymayı sınırsız et parasına satıyor ve bu normalleşmiş kanıksanmış halde

bir burgerciye gittim burger avuç içi kadar içinde 180 gr et varmış yanında içecekle 750 civarı tuttu o da, adama diyorum ki beyefendi doyurucu değil bununla birisi doymaz evet patates miktarını artırabiliriz menüde dedi ki patates gayet çoktu :asd: yani burgerin doyurucu olmamasını anlamadı bile

özetle dışarıdan yiyerek kendimizi kazıklatıyoruz yemeyelim baylar ya da işini iyi yapan esnafları tercih edelim kazıkçıları değil

sırf tek kategori değil, her şey olması gerekenden kat kat pahalı "serbest piyasa" diye kalitesizinden iyisine her şey saçmalık fiyat.

dışarıda yemek yemek bir lüks zaten. son 3 4 senede 5i falan geçmez (d.günleri vs gibi toplaşmalar hariç) onlarda da mecburen minimal yemişimdir.

daha beteri sağlıklı yemek yemek ya da sağlıklı besin alabilmek de bir lükse doğru gidiyor.(Hatta gitti)

maalesef restoranlar berbat durumda turkiyede, asiiri pahali.

İsin en kotu tarafi vatandasin da gozunun 70-100 gram ete alismasi.. Ulan ben evde 15 kofte yiyen adamim bir porsiyonda 5-6 tane oluyor yancilarla doymaya calisiyorsun..Gercekten doyuracak miktari soylesen 3 porsiyon falan soylemek lazim..

İsin en kotu tarafi vatandasin da gozunun 70-100 gram ete alismasi.. Ulan ben evde 15 kofte yiyen adamim bir porsiyonda 5-6 tane oluyor yancilarla doymaya calisiyorsun..Gercekten doyuracak miktari soylesen 3 porsiyon falan soylemek lazim..

Bahsettiğim kebapçıda öyle oldu zaten, doymadım ekstradan bir de tavuk şiş söyledim o da 600 küsür liraydı yani bir ayran kebap tavuk şiş 1500 TL civarı tuttu şaka gibi bu rakama dünyanın pek çok yerinde çok kaliteli yemekler yiyebilirsin mesela

Geri
Üst Alt