Paranormal Olaylar Başlığı

Metafiziğe de soyut varlıklara da inanmıyorum.

Jon Hamm Yes GIF

Yıllarca tek yaşadım, asla ışıkta uyumam zifiri karanlıkta uyurum. Nedense uğramadı bize kimse. :asd:

Metafiziğe de soyut varlıklara da inanmıyorum.

Jon Hamm Yes GIF

Yıllarca tek yaşadım, asla ışıkta uyumam zifiri karanlıkta uyurum. Nedense uğramadı bize kimse. :asd:
Süslü lafların ve havalı giflerin, cinlere ve zebanilere işlemez dostum. Belli ki sen tek yaşasan bile seni koruyan bir ruh var buna sükret. Belkide buyuk buyuk babanin ruhudur. Ama bedeli ağırdır.

Cinler bir dünyevi canlıya bulasir cunku hayat enerjilerini insanlardan çekerler. Bazen bir ruh, buyuk buyuk baban gibi araya girer ve torunuma dokunmayin derr.
Cin hay hay der ama 200 yıl boyunca ruhun benim esirim olacak der. Buyuk buyuk baban kabul eder ve 200 yıl boyunca o cine hizmet eder.

200 yıl boyunca hizmet etmek mi can yakar yoksa torunun kibirli metafizige inanmiyorum laflari mi?

Bu ney la. Millet ruyasina mudahale edebiliyor, ruyayi istedigi gibi sonlandiriyor

Bizde burda ruyamizi bile hatirlamiyoz

Bayadir olmuyor ama tam böyle uykuya dalma aṣamasindayken sanki bir yumruk yemis gibi olup aniden uyanirdim

Size de olmusmudur böyle birsey?

2005 de falan anneannemle kalirken sabah 04.00 cocuk aglamasina uyandim, disarda yagmur yagiyor. Balkona ciktim baktim kim agliyor diye. Baktim seslendim kimse yok ama aglama sesi geliyor, sonra arkama anneannem kalkti ne oldu oglum diye. Cocuk agliyor dedim, anneannem bakti kimse yok oglum git yat dedi..

benim duydugum sesi duymadi yani böyle enteresan bi olay yasamistim

Benimkisi korkunç sayılmaz belki ama paranormal olduğu kesin.

Çocukluğum müstakil bir evde geçti şu anda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin yükseldiği bölgede, mahalle kültürüyle büyüdük; o zamanlar oralar hep dutluktu derlerya o şekilde.

Neyse ilkokul 2 veya 3'üm galiba dedemi(babamın babası) kaybettik. İlk etapta babannem yalnız kalmasın diye 2 halamda kaldı Çanakkale'de, sonra biz çağırdık bize geldi İzmir'e.

Evimiz şöyle: En dışta bir demir kapı var, etrafında duvar var, bahçe var ama isteyen atlar girer yani iç kısma, bahçeye. Fakat sonra bir demir kapı daha var kilitli. O kapı kiler gibi bir boşluğa, kömürlüğün olduğu kısma açılıyor, sonra bir kapı daha var o kapıdan eve giriş yapılıyor, orası koridora açılıyor. O kapı ve içerideki demir kapı her daim kilitli tabi.

Bir cumayı cumartesiye bağlayan gece saat tam üç gibi içerideki kapıya birisi çok net şekilde 3 kere vurdu: "Tak, tak tak" Ben, annem ve babannem duyduk, üçümüz de aynı anda kapıya koştuk ama hiç korkmadım nedense. Babannem kapıyı açacaktı ama açtırmadık tabi. Babam ile abim duymadı, halbuki abimle aynı odada kalıyorduk, hatta abim o tarafa daha yakındı.

Babannem bu olayı dedemin kapıyı çaldığı ve onun artık köydeki evine dönmesini istediği şeklinde yorumladı. Biletini aldık 2-3 gün sonra gitti. Köydeki evi sansarlar basmış gerçekten, resmen yuva edinmişler. Babannem gidince belli bir süre sonra gittiler komple.

Nöbette bir cin konusu açılmıştı tabii oradan aklıma geldi benim de.

Hiç bu işlere bulaşmayan birisi olarak merak ediyorum, ne yapılıyor, nasıl temas kuruluyor? Sadece sesler mi duyuluyor görüntü de var mı? Ses ya da görüntüyü şöyle bize güzelce tasvir edecek, bu olayların neler hissettirdiğini güzelce anlatacak birileri varsa Yaz günlerimize biraz heyecan katmış oluruz.
Gelenekte kabul edilen metafizik yaratık şeklindeki korku öğesi olan "Cin" kültü safsatadan başka bir şey değildir. İslam'da yeri yoktur.

Gelenekte kabul edilen metafizik yaratık şeklindeki korku öğesi olan "Cin" kültü safsatadan başka bir şey değildir. İslam'da yeri yoktur.
Emin miyiz hocam

Daha az zekalı ama daha güçlü oldukları ve bizim göremediğimiz yönündeki söylemlerin kaynağı nedir o halde

Ben de öyle düşünüyorum da o safsataya inanan bayağı insan var. Onlara göre %100 gerçek. Hangi yollardan geçiyorlar onu merak ediyorum.

Konu psikolojiktir değildir, hatta klinik vakalar vardır artık onu bilemiyorum.

Bu arada cinler hiç yoktur demiyorsun sanırım, insanların resmettiği şekilde yoktur diyorsun değil mi?

Abd'de james randi isimli bir dede vardı belki hatırlayanlarınız vardır şarlatan avcısı olarak ödül aldı bu adam zamanında kendisi de eski ilüzyonist. Paranormal challange adında bir program düzenlemiş tek bir tane metafizik olgu bir şey kanıtlayana 10 milyon dolar mı ne verilecekti ( yanlış hatırlamıyorsam tabi ) program 70 yıl devam etmiş tek bir kişi kazanamamış parayı. Bizim yeteneksizsiniz türkiye gibi yayınları var youtube de, katılanları rezil edip gönderiyorlar canlı yayında. 92 yaşında vefat etti programı da kimsenin bir boku kanıtlayacağı yok diye sonlandırdı.

Bu arada eğlencelik, zaman geçirmelik, çoğu yalan dolan olan ama ilgi çeken paranormal videolar izlemek isteyenlere ufak bir öneride bulunayım.

Elemanın konuşması biraz uyuz ama zaten fazla konuşmuyor.

Eski videolarda daha ilgili çekici şeyler var bu arada. Son videolarındaki performans çok düşük.

Ben de öyle düşünüyorum da o safsataya inanan bayağı insan var. Onlara göre %100 gerçek. Hangi yollardan geçiyorlar onu merak ediyorum.

Konu psikolojiktir değildir, hatta klinik vakalar vardır artık onu bilemiyorum.

Bu arada cinler hiç yoktur demiyorsun sanırım, insanların resmettiği şekilde yoktur diyorsun değil mi?
Ben de inanmıyorum ama şöyle bir problem var insanların farklı coğrafyalarda imgeledikleri varlıklar birbirine çok benziyor, zaten jung bununla çok uğraştı kolektif bilinçdışı falan diyordu. Hiç birbiri ile alakası olmayan kültürlerin folklorlarında birbirini çok andıran cin türevi varlıklar var. Ben hayatım boyunca çok ezoterik okült okumalar yaptım bir dönem bu konuyla uzun uzun ilgilendim aleister crowley, helena blavatsky, eliphas levi vb külliyatlarını okudum diğer majisyenleri falan. Hayatımda bir kere bile doğaüstü bir şey yaşamadım. Ama bazen şey diye düşünüyorum acaba bazı insanlar zihinsel olarak kısıtlı mı yani bazılarının frekansı tutuyor bazılarının tutmuyor mu gibisinden. Yani boyutsal olarak belli şeylerin üstünü görüp deneyimleyen insanlar var mı acaba diye de merak etmiyor değilim. deli ya da psikozlu muammelesi çektiğimiz insanlar belkide bir şeyleri görebilecek zihine sahipler midir acaba kafamda deli sorular var.

Emin miyiz hocam

Daha az zekalı ama daha güçlü oldukları ve bizim göremediğimiz yönündeki söylemlerin kaynağı nedir o halde
Toplumun kültüründe asırlar içinde oluşmuş bir takım doğaüstü masallar. Zira İnsanoğlu bayılır böyle fantastik hikayelere. Benim de en sevdiğim film Lotr yani.

Kur'an 114 süre, 6236 ayet ve bunların yarısından fazlasının anlattığı tek konu var; Tek Yaratıcıya iman.
Bunu da senin benim gibi bir insanı görevlendirerek anlatmaya çalışıyor ama toplum sürekli olağanüstü bir şey bekliyor. Elçi niye uçmuyor, niye kaçmıyor, gökten ateş indirsin, ip olmadan su üstünde yürüsün, bu elçinin periler melekler gibi niye kanatları yok gibi sorular ve istekler bitmiyor. Cevap basit veriliyor, siz peri melek olsaydınız sizin elçiniz de öyle olurdu.

Cin kelimesi kimliği belli olmayan, üstü kapalı, duyulardan saklı, gizlenmiş demek. Türkçede de aynı kökten kelimeler var.
Mesela aynı kökten Cennet, saklı bahçe demek. Cinnet, aklın örtülmesi, sağduyun görünmemesi. Cenin, rahimde saklı, gözükmeyen varlık. Arapların kullandığı Cünnet var, savaş kalkanı. arkasında saklı adamın görünmemesi. Cin kelimesi de Kuran'da aynen bu şekilde beş duyuyla kavranmayan şeyler için kullanılıyor. 1400 senede buradan güzel hikayeler çıkabiliyor.

Ben de inanmıyorum ama şöyle bir problem var insanların farklı coğrafyalarda imgeledikleri varlıklar birbirine çok benziyor, zaten jung bununla çok uğraştı kolektif bilinçdışı falan diyordu. Hiç birbiri ile alakası olmayan kültürlerin folklorlarında birbirini çok andıran cin türevi varlıklar var. Ben hayatım boyunca çok ezoterik okült okumalar yaptım bir dönem bu konuyla uzun uzun ilgilendim aleister crowley, helena blavatsky, eliphas levi vb külliyatlarını okudum diğer majisyenleri falan. Hayatımda bir kere bile doğaüstü bir şey yaşamadım. Ama bazen şey diye düşünüyorum acaba bazı insanlar zihinsel olarak kısıtlı mı yani bazılarının frekansı tutuyor bazılarının tutmuyor mu gibisinden. Yani boyutsal olarak belli şeylerin üstünü görüp deneyimleyen insanlar var mı acaba diye de merak etmiyor değilim. deli ya da psikozlu muammelesi çektiğimiz insanlar belkide bir şeyleri görebilecek zihine sahipler midir acaba kafamda deli sorular var.
Fizik'te hani seslerin ve ışığın dalga boyları var ya, belki bizim şu anda bilmediğimiz, ölçemediğimiz dalga boylarında görüntüler olabilir. O hissedenler de bir şekilde o dalga boylarını ses, görüntü, koku, dokunma, sezme vs şeklinde hissediyor olabilirler. Bilemiyorum.

Ben zaten biraz da bunu anlamak için sordum o soruyu. Ben hiç bu tarz olayları görmedim, hissetmedim. Sadece gece uyurken odamda bir şeyler gördüğümü sandım ve ölecekmiş gibi korktuğum oldu 1-2 sefer ama bu anlatılanlar gibi süregelen bir şeyler yaşamadım. Belki bizim kapasitemizin almadığı olaylar da vardır. Biraz açık kapı bırakmak lazım galiba bazı şeylere.

Geri
Üst Alt