Passolig Uygulaması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

Töre Dirik

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Ben açıkçası bu uygulamaya fazlasıyla mesafeli duruyorum. Kartı alınca otomatikmen Aktif Bank müşterisi olunuyor. Bu banka, Çalık Grubuna ait ve Çalık Grubu, bilindiği gibi hükümete yakınlığıyla tanınıyor.

İkinci sorun, özellikle stadlarda atılan siyasi sloglanlar sebebiyle ve diğer etkenlerle kişiler üzerinde rahatlıkla fişleme yapılabilecek.

Öncelikli olarak aklıma gelen olumsuzluklar bunlar. Bu sebeplerden ötürü gerekirse maçlara gitmem, stadlardan içeri girmem ama bu uygulamaya da dahil olmam diye düşünüyorum.

Sizler ne düşünüyorsunuz bu uygulama hakkında ?

Aslında şöyle düşününce, hükümetin tribünleri de istedikleri şekilde dizayn etmelerine imkan tanıyacak bu passolig işi :) Muhalif kesimi tribünlerden de tasfiye edecekler böylelikle.

bu zamana kadar en çok galatasaraylılar almış

Galatasaraylı 31 bin 272, Beşiktaşlı 30 bin 924 ve Balıkesirsporlu 5 bin 669 kişi Passolig kartı aldı.

Karaborsa bilet satışlarını engeliyor . Başka yararını veya zararını pek görmüyorum.

Ha bide bu ilk kez ödenmesi geriktiren ücret.

O para ama Türk futbolun alt yapısına ve saire harcanacaksa seve seve öderim.

Hükümetin amacı holigan tipli kişilerin stada sokulmaması . Güzel bir uygulama ama bu işten rant kazanılmasa daha iyi olurdu .

Zaten kombine alanlar bence rahatlıkla alabilirler satmakta olan bankaya karşı bir tutumları yoksa. Kombine bilet sahibinin zaten koltuk numarası belli, kulüp ile de tckimlik no. vs falan paylaşıyor.

Münferit olarak maça gidip bilet alacak insanları etkiler.. Neden 1 maça gitmek için tüm bilgileri paylaşıp kart ücreti ödemek zorundayım?

Ya da Passolig kart alırken hangi kulübün taraftarı olduğunu seçiyorsunuz. Yani arkadaşınız çağırdı BJK maçı izlemeye gideceksiniz stada, kulüp Galatasaray taraftarı giremez derse kartınıza GS bileti tanımlatamıyorsunuz.

Yurtdışından arkadaşlarınız geldi maç izlemek istiyorlar, bunlar nasıl bilet alacak bir çözüm yok..

Zaten kombine alanlar bence rahatlıkla alabilirler satmakta olan bankaya karşı bir tutumları yoksa. Kombine bilet sahibinin zaten koltuk numarası belli, kulüp ile de tckimlik no. vs falan paylaşıyor.

Münferit olarak maça gidip bilet alacak insanları etkiler.. Neden 1 maça gitmek için tüm bilgileri paylaşıp kart ücreti ödemek zorundayım?

Ayrıca kombine alacak olsam bile bunu TFF den değil bizzat kendi kulübümden almak isterim. Türkiye Futbol Federasyonuna ve malum kuruluşa 10 kuruşluk faydamın dokunması bile beni kahretmeye yeterlidir.

Avrupa da yasayanlar için çok saçma bir sistem. Zaten yilda 1-2 maça gidebiliyor insanlar.

Kartı alırken tuttuğunuz takım soruluyor. Galatasaraylı olarak kartı aldık(sezonda 3-4 maça gideceğiz çünkü şehir dışında yaşıyoruz), Bursa'da yaşıyoruz diyelim o kartla Bursa'da Bursaspor-Gaziantepspor maçına gidemiyor muyuz mesela?

Dün aradım ben Muğlada yaşıyorum yılda bir maça anca giderim bende alacakmıyım dedim alacaksın dediler. Peki yıllık Ücret nedir dedim 25 TL dediler. Ertesi sene başka birmaça gelmessem yıllık ücret alınmayacakmış tabi kartı kullanmassam. ama ben yılda bir maça geleceğim 80 TLye maç bileti alacağım 25TL de Passolig aidatı 105 TL yani her sene alacağım maç biletine ek 25 TL ödeyeceğim enayiliğe bakarmısın. Ama şu da var sırf internet üzerinden Bilyoner.com Nesine.com gibi sitelerden iddaa oynayan arkadaşlar sadece bunun için bankalara vadesiz mevduat hesabı açıyordu buda yılla iki defa olmak üzere 58+58 116TL yıllık Hesap İşletim Ücreti demek oluyor bu şekilde en azından passoligle sadece 25 TLlik aidatla çözüm olacak tabi uyanmazlarsa.

Sırf rant sağlanıyor, Erdoğan buradan rant sağlayacak diye almayan insanlar var haklı olarak. Bu işi federasyon alıp sadece kimlik tespiti amacıyla kullanmalıydı, zaten kombine alıyorum ya da maç bileti alıyorum neden yıllık ekstra para vermek zorundayım? Bu nasıl bir mantık?

İnsanları gerizekalı yerine koyuyorlar resmen. Bu hizmeti sağlayan şirketin aldığı 25 liranın sebebi nedir, kıytırıktan bir kart basmak ve istedikleri gibi davranmayanların bilgilerini vermek mi?

Dün aradım ben Muğlada yaşıyorum yılda bir maça anca giderim bende alacakmıyım dedim alacaksın dediler. Peki yıllık Ücret nedir dedim 25 TL dediler. Ertesi sene başka birmaça gelmessem yıllık ücret alınmayacakmış tabi kartı kullanmassam. ama ben yılda bir maça geleceğim 80 TLye maç bileti alacağım 25TL de Passolig aidatı 105 TL yani her sene alacağım maç biletine ek 25 TL ödeyeceğim enayiliğe bakarmısın. Ama şu da var sırf internet üzerinden Bilyoner.com Nesine.com gibi sitelerden iddaa oynayan arkadaşlar sadece bunun için bankalara vadesiz mevduat hesabı açıyordu buda yılla iki defa olmak üzere 58+58 116TL yıllık Hesap İşletim Ücreti demek oluyor bu şekilde en azından passoligle sadece 25 TLlik aidatla çözüm olacak tabi uyanmazlarsa.

Ben Kayseri'de sordum 15 TL dediler

Ya arkadaşlar hoşunuza gitmemiş olabilir karışıkta olabilir ama kaç çocuğumuz kaç gencimiz bu holiganizm yüzünden öldü veya yaralandı bu olayların önüne geçmek için iyi bir şey insan sağlığından önemli bir şey yok, ha başka yollar bulunabilir mi bilmiyorum

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt