# Pavel Kadeřábek

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım
pavel-kaderabek-spielt-kuenftig-fuer-hoffenheim-in-der-bundesliga-.jpg

1992 doğumlu 23 yaşında ki dinamik sağ bek oyuncusu Kaderabek, yıllardır Sabri'ye maruz kalmış gözler için sağ bekte Ronaldo etkisi yapabilir.

Sene başında 3.5 Milyon Euro'ya Hoffenheim'a transfer oldu. Burada 9'u ligde olmak üzere 10 maçta toplam 811 dakika forma giyerken takımının en çok forma giyen futbolcuları arasında yer aldı.

Geçen sezon oynanan ve 2-1 kaybettiğimiz Çek Cumhuriyeti maçında ki Türk taraftarların da dikkatini çeken Kaderabek, son olarak Hollanda'nın Euro 2016 umutlarını bitiren maçta Çek Cumhuriyeti adına bir gol kaydetmişti.​

Adamlar Beck yerine bunu aldı. Alman,İtalyan,İngiliz,İspanyolların zekasına hayranım. Bitmiş oyuncuları Rusya,Türkiye ve Araplara gönderip yerine aynı fiyata veya daha ucuza daha genç ve iyisini buluyor. Bizde paramızla rezil oluyoruz.

Bu çocuğu geçen sene de önerenler olmuştu forumda. Çok rahat transfer edebilirdik ama almadık.

Benden izin alman gerekirdi Alpay, bu çocuğun forumdaki bütün hakları bana ait, kimse bilmezken ben hararetle önermiş ve defalarca gündeme taşımıştım...Şaka bir yana, Gross gibi devşirme yerine böyle genç ve olmuş bir futbolcu için fazladan 1-2 milyon verilebilirdi. Onun gibi hem defansta güven veren, hem sağlam bindirmeler yapan ve en önemlisi pas trafiğine bir orta saha oyuncusu kadar katkı veren çok az bek gördüm...

(Pardon Ömer bahsetmiş bile, sağolsun. Bu ne hız birader?:))

Son düzenleme:
Euro 2016'dan sonra Dortmund'a falan kapağı atar muhtemelen.

At gibi oyuncudur işte bunları hep kaparlar artık iş işten geçti.

Ne zaman bu tip yüksek potansiyelli gençlere yönelir, içlerinden doğru isimleri seçip zamanında transfer edebilecek kulüp organizasyonunu sağlarız, işte o zaman Avrupa devlerine oyun ve skor olarak kafa tutabiliriz, en çok 1-2 ''Marka'' tecrübeli futbolcunun katılımı ile...Yoksa ''Yıldız'' diye posası çıkmış adamlarla kurulacak ''Veteran'' kadroların yaşatacağı hüsrandan başka bir şey olmayacaktır...

Açıkçası elimizde Sneijder gibi bir isim varken etrafına dinamik bir takım kurup Avrupa'da çok iyi yerlere gelmek mümkün ama biz 2.5 senedir idare edecek STSL kadroları kuruyoruz.

Bu takım Prandelli gibi deli saçması bir T.D getirmedikçe her türlü ilk 2 yapar bu ligde zaten. Ama Avrupa da geçen sene elek ettiler, bu sene de Kazak takımına 2 puan bıraktık yine.

20-23 yaş arası Milli takımlarında düzenli oynayan bu tarz çocukları alsak şu an çok daha iyi konumda olacaktık.

İzlanda'dan olsun, Çek Cumhuriyeti'nden olsun, bir ton ucuz maliyetli oyuncu var. Bunları hep beraber izledik.

Ama hala görülmüyor malesef.

Gökhan Sancak , Mustafa Canaslan

Şimdi devre arası filan bizimkiler yine 32-33 yaşında adamlardan santrafor alacaklar. Bu adamlar mutlaka yaştan bağımsız kaliteli oyun oynuyorlar. Ama bir-iki yıl. Ancak bizim uzun sene oynayacak adamlar almamız lazım. Asıl maliyeti düzenlemek böyle mümkün. Mesela Muslera bizi en az 10 sene bonservis konusundan kurtardı. Sneijder bile en az 6-7 sene o kalite için bonservis ödememizi engelliyor. Yani kalite önemli ama yaş da bir o kadar önemli.

Bu sene de Bundesliga'ya dikkatli bakıyorum. Yine birkaç oyuncu çıkaracağız oradan :)

Olum bu adama duydukca Orhan baba dan kadera bak şarkısı aklıma geliyor.

ilk basta bocaladi. Simdi ise iyi gelisti (Nagelsmann iyi bagladi takima bunu )

Mariano ya teklif yoksa almak tam anlamıyla gerizekalılık olur

Sağ bek sorunumuz mu var ?

Geri
Üst Alt