PC Kapanma Sorunu !

Cevap: PC Kapanma Sorunu !

Pc kafayı yemiş durumda.Tam açılırken kendini tekrar başlatıyor.Yani açılış ekranını görmüyosun.Başlangıç onarma yapınca veya sistem geri yükleme yapınca açılıyor ama bu seferde manyak kasıyor.W7 dendir diye sistem kurtarma cd si ile eskiye döndürdüm.Sorun yok şu an.Dene istersen donanımlarla uğraşma çok.

Benimki mavi ekran çıkınca kapanıyo ve yeniden hiç bi sorun olmamış gibi açılıyor. Diğer türlü kilitlenince ise kendim kapatıyorum zaten power düğmesinden, açınca normal bi şekilde açılıyor gene. Normal çalışma esnasında kasılma falan olmuyo hiç, ama dediğim gibi hareket ettirince bazen sadece klavyeye dokununca kilitlenebiliyor işte..

Benimki mavi ekran çıkınca kapanıyo ve yeniden hiç bi sorun olmamış gibi açılıyor. Diğer türlü kilitlenince ise kendim kapatıyorum zaten power düğmesinden, açınca normal bi şekilde açılıyor gene. Normal çalışma esnasında kasılma falan olmuyo hiç, ama dediğim gibi hareket ettirince bazen sadece klavyeye dokununca kilitlenebiliyor işte..

Sen yine de Uğur'un dediğini dene bakalım. Fiziksel bir müdahale ile böyle bir hatayı veriyorsa donanımdan kaynaklanıyor olması lazım ama sen yinede dene... :)

C:\Users\Yusuf İslam\AppData\Local\Temp\WER-33937-0.sysdata.xml

şu xml'deki hatayı açıklayan yazıyı gönderir misin ?

C:\Users\Yusuf İslam\AppData\Local\Temp\WER-33937-0.sysdata.xml

şu xml'deki hatayı açıklayan yazıyı gönderir misin ?

Böyle bir xml dosyası yok bilgisayarda Applcation Data'da :( İlk bu hatayı verdğinde zaten ben direk o dosyayı aradım ama yoktu. Hala yok..

Bence anakarttır.Aynısı bendede vardı.Fandan dediler.Fanı komple temizliyordum.Bilgisayar ısınıyordu kendi kendine.Bir gün eve geldim pc'yi açtım, cayır cayır yanmaya başladı Pc.

HdTune ile quick scan işaretli olmadan full test yapıp, sonucu health bölümü dahil buraya ss olarak bir ekler misin?

Bataryasında bi problem olabilir.

Bataryasında bi problem olabilir.

Bataryası problemli zaten ama bataryasız, yani direk prizdeyken kullanımda da oluyor aynı şeyler.

HdTune ile quick scan işaretli olmadan full test yapıp, sonucu health bölümü dahil buraya ss olarak bir ekler misin?

Sercan taratıyorum şuan.. Sana ve ilgilenen tüm arkadaşlara senin nezdinde tek tek teşekkür ediyorum..

Böyle bir xml dosyası yok bilgisayarda Applcation Data'da :( İlk bu hatayı verdğinde zaten ben direk o dosyayı aradım ama yoktu. Hala yok..

Dump record'un kapalı o halde. Büyük ihtimal memory sorunun var. Ama ondan önce, çalışan servislere bakarmısın ?

Özellikle, Daemon Tools gibi bir program yükledin mi sanal sürücü ve/veya sanal makine ?

Dump record'un kapalı o halde. Büyük ihtimal memory sorunun var. Ama ondan önce, çalışan servislere bakarmısın ?

Özellikle, Daemon Tools gibi bir program yükledin mi sanal sürücü ve/veya sanal makine ?

Evet daemon tools lite yükledim ve hata verdi kapandı kardeş, ben de kaldırdım bilgisayardan. Bu hata başıma ilk geldiğinde de Daemon tools başlancıçta bi hata vermişti..

Evet daemon tools lite yükledim ve hata verdi kapandı kardeş, ben de kaldırdım bilgisayardan. Bu hata başıma ilk geldiğinde de Daemon tools başlancıçta bi hata vermişti..

KAldır düzelicek o halde. Geçmiş olsun. Aklıma eve gelince geldi iş yerinde yoğunluktan düşünemedim :)

Haa ama tam kaldır emin olmak için. Önce program ekle kaldırdan, sonra servisleri varsa kontrol et bazen idle kalıyor. En son birde regeditten memory keyleri sil burası önemli.

Haa ama tam kaldır emin olmak için. Önce program ekle kaldırdan, sonra servisleri varsa kontrol et bazen idle kalıyor. En son birde regeditten memory keyleri sil burası önemli.

Sebebi ne ki acaba, yani neden daemon tools böyle bişeye neden olsunki? Tam anlamıyla neyi silmem gerektiğini söyleyebilirmisin bir de sana zahmet. Ben HKEY_CURRENT_USER ' dan Software'den DTSoft (Daemon Tools'un yazılım şirketi) klasörünü mü sileceğim?

Sebebi ne ki acaba, yani neden daemon tools böyle bişeye neden olsunki? Tam anlamıyla neyi silmem gerektiğini söyleyebilirmisin bir de sana zahmet. Ben HKEY_CURRENT_USER ' dan Software'den DTSoft (Daemon Tools'un yazılım şirketi) klasörünü mü sileceğim?

HKEY_CURRENT_USER

HKEY_LOCAL_MACHINE

İkisinde ki DTsoft'ları sil. Sonra Çalıştır'ı açıp %temp% yaz, orda DTSoft varsa onu da sil. Sanal sürücü programı olduğu için bazen çakışma yaratıyor ve mavi ekran hataları veriyor. Sorun bununla alakalı oluyor genelde Daemon Tools'larda.

Sen format atmamış mıydın daha önce? Daemon Tools'u yükledikten sonra mı oluyordu tüm bunlar? :)

Evet içindikleri sil. Artık sorun kalmamış olması lazım. Eğer mavi ekran alıyorsan hala windows dvd yi takıp repair yaparsın.

Regedit Software altındaki tüm bu programa ait girdileri-keyleri sil. Ellede klasörünü sil. Sonra, admin tools aracından servisi vardı asılı kalan onuda durdur.

Daemon Tools yerine alternatif programları kullanmanı tavsiye ederim. Sebebi şu, kendine ait çok servisi var ve windows bu yazılıma gerekli izinleri vermediğinden zaten o hatayı veriyor. Program, sanal sürücü yarattığı için memory'de extent açıyor kendine mutemelen ve driverları çokluyor (sanallaştırıyor) buda windowsda sorun yaratmakta.

Sıkıntı olursa basit bir cleaning tool var google'dan bulup indirebilirsin. İlgili tüm girdileri senin için siler.

Format attım ama o kayıt defterinde formattan önce yüklediğim daemon tools pro ya da rastladım. Bu nasıl iş? Format attıktan sonra daemon toolsu hemen yüklüyorum zaten o arada deneme fırsatım olmadı yani Daemon toolssuz bilgisayar, kapanır mı diye. Sorunun daemon toolsdan kaynaklandığını bilmemem de bundaki en büyük sebep tabi. İnşallah işe yarar bu..

Format attım ama o kayıt defterinde formattan önce yüklediğim daemon tools pro ya da rastladım. Bu nasıl iş? Format attıktan sonra daemon toolsu hemen yüklüyorum zaten o arada deneme fırsatım olmadı yani Daemon toolssuz bilgisayar, kapanır mı diye. Sorunun daemon toolsdan kaynaklandığını bilmemem de bundaki en büyük sebep tabi. İnşallah işe yarar bu..

Yarar Yusuf. Olur başına geldikçe tecrübe edeceksin keza benim olduğu gibi :) Ama bence cleaning programı indir o siler ne kadar kayıt varsa.

Geri
Üst Alt