genel olarak sorayım

guardiola mı bunca başarıdan sonra hala futbola daha çok kafa yorup daha çok çalışıyordur okan buruk mu?

Guardiola ile herhangi bir TD'nin kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Kendisi bir nevi yaşam amacını bulmuş, herifin elinden futbolu al ertesi gün intihar eder bu kadar ciddiyim.

Sadece OB için geçerli değil yani. Bugün ayılıp bayıldığımız bir çok TD anca Guardiola'nın çırağı olur. Kel mel diye laf atıyoruz ama tarihin gelmiş geçmiş en iyi TD'si.

Simione, Klopp falan Guardiola'nın başardığının, futbola olan direkt etkisinin yarısını bile yapamadı buna rağmen ne kadar büyük isimler olduğunu konuşuyoruz.

Mutlak hür iradeniz var ama onlar da yine benim malım.

Dağılın şimdi.

genel olarak sorayım

guardiola mı bunca başarıdan sonra hala futbola daha çok kafa yorup daha çok çalışıyordur okan buruk mu?
Soru yanlış. Keltosun 5. yardımcısı mi futbola daha fazla kafa yoruyordur yoksa Okan bey ve fenerli yardımcısının toplami mi

Pep Guardiola: "İnsanlar savaşlardan kaçıyor, kendi ülkelerinden kaçıyor, Akdeniz'e gidiyor. Bunun doğru mu yanlış mı olduğunu sormayın; onları kurtarın! Bu insanlıkla ilgili bir mesele. Sonrasında oturur tartışırız, eleştiririz, şu doğru bu yanlış deriz. Ama insanlar ölürken yardım etmek zorundasınız! Hayatta kalmak ya da hayatı korumak sahip olduğumuz tek şey.

Tüm bu teknolojilerle, tüm bu ilerlemelerle; imkânlar açısından insanlık belki de hiç olmadığı kadar ileri. Aya gidebiliyoruz, her şeyi yapabiliyoruz. Ama hâlâ, şu anda, birbirimizi öldürüyoruz, ne için? Ne için?! O görüntüleri gördüğümde, üzgünüm, canım yanıyor. Bu yüzden yardım edebileceğim her pozisyonda, konuşarak, daha iyi bir toplum için ses çıkaracağım. Hiçbir şeyi değiştirmek istemiyorum ama şu doğru: Orada olacağım, her zaman. Bu çocuklarım için, ailem için, sizin için, hepiniz için, aileleriniz, çocuklar için; oyuncularım, tüm ekip için. Ve herkes kendi işiyle, kendi hayatıyla, yapabildiğinin en iyisini yapmalı.

Ve adaletsizlik… Benim bakış açıma göre, konuşmak zorundasınız! Aksi halde adaletsizlik yoluna devam eder. Mükemmel bir toplum yok; ben mükemmel değilim, kimse mükemmel değil. Daha iyi bir yer için çalışmak zorundayım."

Şu açıklamaları ile gönlüme kazıdı kendisini...

Pep Guardiola: "Futbola odaklan, küresel konulara girme diyorlar... Benden sessiz kalmamı istiyorlar, dünya bunu istiyor. Sessiz ol, hiçbir şey söyleme. Bence tam tersi ama neyse, durum bu."

Pepi kovarlar ingiltereden yakında hocam gel buraya kapımız açık sana

Pep Guardiola: "Ramazan nedeniyle oruç tutan insanlar var. Niye oyuna 1-2 dakika ara verince yuhalıyorsunuz? Dinlere saygı gösterin! Modern dünyada yaşıyoruz öyle değil mi? Bakın şu an dünyada neler olup bittiğini açın izleyin. Bugün neler oldu izleyin. Bütün mesele tüm dinlere saygı göstermektir. Sorun ne?"

Nerdeyse GS şampiyonluğu kadar istiyorum bu yıl bu adamın o kupayı almasını.

gerçek bir futbol filozofu, çok büyük bir isim.

kendisi hakkında üzüldüğüm tek şey son yıllarda meşhur kel olmayı bırakıp, arne slot ayarı kelliğe yönelmesi. guardiola her zaman bilinenin dışına çıkan, kendine has ve yine kendisinden başkasının oynatmaya kalkınca eline yüzüne bulaştırdığı bir oyunun hocası oldu. fakat son yıllarda kendisi de tamamen mekanikleşen atletik oyuncularla 4-2-3-1 dizilelim dümdüz koşalım gol atalım tarzı oynatıyor.

halbuki gerçek kel'in futbola olan etkisi aha tam da şudur;

Geri
Üst Alt