Philips Hue Entertainment ile Her TV'ye Ambilight Mümkün Olabilir

Melih Peker

Analiz Süren
Şef Gümüş Kıvrım
Başlığı biraz cümle olarak açtım ki ilgi çeksin.

Aynı benim gibi sırf ambilight'tan dolayı istemeye istemeye philips TV almayı düşünen hatırı sayılır bir üyemiz mevcut.

Sayımız az olabilir ancak HUE teknolojisine ve ambilight'a karşı bir ilgi olduğu muhakkak.

Eğer sony ve LG ambilight benzeri bir özellik sunsalardı daha fazla tercih edilirdi bu modeller eminim.

Yıllardır philipsin tekelinde olan bu sistem şimdi yine kendi HUE ışıklandırma sistemleri altında diğer TV ve monitörlere hatta odalarımıza ve bahçelerimize kadar yayılacak gibi görünüyor.

"Hue Entertainment" sistemi resmi lansmanı henüz yapılmadı , halen geliştirme aşamasında ama en önemli ortaklığını Razer firması ile Razer Chroma altında yapmış bulunuyorlar.Böylece razer chroma destekli ürünlerle philips hue ışıklandırması senkron olarak ambilight benzeri hatta daha da kapsamlı bir ortam yakalanmış oluyor.

Henüz playstation , xbox , apple tv, netflix gibi platformlar için bir uygulama üretilmiş değil ama üzerinde çalışılıyor.

Böylece ambilight ve philips tv olmasa bile gerek bir monitör gerekse bir TV ile benzer birdeneyim yaşama imkanı yakalayacağız.

Ambilight sisteminde tV arkasında her biri bağımsız ampüller mevcut , philips hue lightstrip'teki led ampüller bildiğim kadarıyla bağımsız değiller ama her biri bağımsız olan ledler içeren bir lightstrip de piyasaya çıkabilir.

Ayrıca tv etrafına hue lambalar konarak çok kapsamlı bir ışıklandırma yaratılabilir.

Tek eksik olan senkronizasyonu yapacak bir uygulama.

İşte hue entertainment projesi bunu hedefliyor.

Şu an konu ile ilgili açılmış reddit konuları ve siteler mevcut ama ocak ayında gelmesi gereken uygulamalar ve proje ortaklıkları hala duyurulmuş değil.Önümüzdeki aylarda gelişmeler olması muhtemel.

O yüzden benim gibi sırf ambilight için philips TV almayı düşünenler çok acele etmesin ve bu projeyi takibe alsın derim.

Reddit konu başlıkları : https://www.reddit.com/r/Hue/search?q=hue+entertainment

Resmi philips sitesi :https://www2.meethue.com/en-us/support/entertainment

İlgili bir site :https://huehomelighting.com/philips-hue-entertainment/

Razer Chroma ortaklığı :
https://www.youtube.com/watch?v=GzgwqVHuZ44

Konuyu teknoloji bölümüne açtım , kendim bir sistem oluşturduğumda dneyimlerimi inceleme bölümünde de paylaşacağım.

Amblihgt özelliğini kapatan çok kullanıcı var gerekli gelmiyor bana satışlarda önemli bir detay mi bu sanmıyorum

ambilight cok güzel bir teknoloji
özellikle anime ve animasyon filmlerinde farkini ortaya koyuyor
bir dahakine üst segment bir tv alirsam bu kesinlikle bir philips oled olacaktir
hue lambalar ile de odami donatmak isterim
sahane bir atmosfer olusturabilirsiniz bu sekilde

Başlığı biraz cümle olarak açtım ki ilgi çeksin.

Aynı benim gibi sırf ambilight'tan dolayı istemeye istemeye philips TV almayı düşünen hatırı sayılır bir üyemiz mevcut.

Sayımız az olabilir ancak HUE teknolojisine ve ambilight'a karşı bir ilgi olduğu muhakkak.

Eğer sony ve LG ambilight benzeri bir özellik sunsalardı daha fazla tercih edilirdi bu modeller eminim.

Yıllardır philipsin tekelinde olan bu sistem şimdi yine kendi HUE ışıklandırma sistemleri altında diğer TV ve monitörlere hatta odalarımıza ve bahçelerimize kadar yayılacak gibi görünüyor.

"Hue Entertainment" sistemi resmi lansmanı henüz yapılmadı , halen geliştirme aşamasında ama en önemli ortaklığını Razer firması ile Razer Chroma altında yapmış bulunuyorlar.Böylece razer chroma destekli ürünlerle philips hue ışıklandırması senkron olarak ambilight benzeri hatta daha da kapsamlı bir ortam yakalanmış oluyor.

Henüz playstation , xbox , apple tv, netflix gibi platformlar için bir uygulama üretilmiş değil ama üzerinde çalışılıyor.

Böylece ambilight ve philips tv olmasa bile gerek bir monitör gerekse bir TV ile benzer birdeneyim yaşama imkanı yakalayacağız.

Ambilight sisteminde tV arkasında her biri bağımsız ampüller mevcut , philips hue lightstrip'teki led ampüller bildiğim kadarıyla bağımsız değiller ama her biri bağımsız olan ledler içeren bir lightstrip de piyasaya çıkabilir.

Ayrıca tv etrafına hue lambalar konarak çok kapsamlı bir ışıklandırma yaratılabilir.

Tek eksik olan senkronizasyonu yapacak bir uygulama.

İşte hue entertainment projesi bunu hedefliyor.

Şu an konu ile ilgili açılmış reddit konuları ve siteler mevcut ama ocak ayında gelmesi gereken uygulamalar ve proje ortaklıkları hala duyurulmuş değil.Önümüzdeki aylarda gelişmeler olması muhtemel.

O yüzden benim gibi sırf ambilight için philips TV almayı düşünenler çok acele etmesin ve bu projeyi takibe alsın derim.

Reddit konu başlıkları : https://www.reddit.com/r/Hue/search?q=hue+entertainment

Resmi philips sitesi :https://www2.meethue.com/en-us/support/entertainment

İlgili bir site :https://huehomelighting.com/philips-hue-entertainment/

Razer Chroma ortaklığı :
https://www.youtube.com/watch?v=GzgwqVHuZ44

Doktor bu ne!

ambilight cok güzel bir teknoloji
özellikle anime ve animasyon filmlerinde farkini ortaya koyuyor
bir dahakine üst segment bir tv alirsam bu kesinlikle bir philips oled olacaktir
hue lambalar ile de odami donatmak isterim
sahane bir atmosfer olusturabilirsiniz bu sekilde
öyle ama philips tvler arayüz ve teknik destek konusunda biraz geride kalıyorlar çoğunlukla da rakiplerine göre daha düşük segment panel kullanıyorlar.

eğer ambilight yerine kendi ışıklandırma sistemimizi uygulayabilirsek philips'in tekelinden çıkmış olur , çoğu kullanıcı zaten hali hazırda sony yada lg , samsung tercih ediyor.

ama sanıldığının aksine ambilight ve hue ışıklandırma sistemlerine artan bir ilgi mevcut.

Amblihgt özelliğini kapatan çok kullanıcı var gerekli gelmiyor bana satışlarda önemli bir detay mi bu sanmıyorum
TR'de satışlarda önemli bir etkisinin olmamasının sebebi kullanıcıların henüz hue tarzı akıllı ışıklandırma deneyiminin pek olmasından kaynaklanıyor.

Bu sistemle yapabilecekleriniz sizin hayal gücünüze kalmış.

Evi bir diskoya dönüştürebilir , ofisinizi çok modern bir tasarıma bürüyebilir yada eğlence mekanlarını daha cazip hale getirebilirsiniz.

ayrıca philips markasına tv sektöründe çok güvenilmiyor, teknik problemler ve arayüzden dolayı.

yoksa ambilight sony tarafından sunulsa , playstation desteği olsa baya rağbet görürdü.

YouTube

öyle ama philips tvler arayüz ve teknik destek konusunda biraz geride kalıyorlar çoğunlukla da rakiplerine göre daha düşük segment panel kullanıyorlar.

eğer ambilight yerine kendi ışıklandırma sistemimizi uygulayabilirsek philips'in tekelinden çıkmış olur , çoğu kullanıcı zaten hali hazırda sony yada lg , samsung tercih ediyor.

ama sanıldığının aksine ambilight ve hue ışıklandırma sistemlerine artan bir ilgi mevcut.

philipslerin yazilimsal olarak sikintilari var
görüntü kalitesi olarak yeni p5 islemci ile lgden daha iyidiler gecen sene
24p görüntüleri en güzel sekilde philipsler oynatiyordu
fiyat performans olarak da sonye göre daha iyi bir tercihti pos9002
bu sene ne olur bilemem ama

lg de yeni bir islemci cikardi bu sene

bizim icin güzel olan seyin oledlerin daha da ucuzlamasi
2-3 seneye kalmaz 1000 eurodan cikmalarini bekliyorum ben

Bu ambilight benim Philips TV de var ama ben çok nadir kullanıyorum. Ambilight açıkken ekstra birşey hissetmiyorum ve gereksiz birşey olarak duruyor su ana kadar. Belki bunu iyi kullanamıyordur Philips orasını bilemem. TV olarak fena değil şimdiye kadar sıkıntı yaratmadı ama benim odadaki LG daha iyi.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ben Raspberyy Pi Ambilight sistemi kurdum benim Samsung TV de.

YouTube

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Bu ambilight benim Philips TV de var ama ben çok nadir kullanıyorum. Ambilight açıkken ekstra birşey hissetmiyorum ve gereksiz birşey olarak duruyor su ana kadar. Belki bunu iyi kullanamıyordur Philips orasını bilemem. TV olarak fena değil şimdiye kadar sıkıntı yaratmadı ama benim odadaki LG daha iyi.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

düz bir duvara yakin tutacaksin aga ve izledigin icerik de önemli
oyunlarda ve animasyon filmlerde duvarlar ayni renklere bürünüyor ve cok sahane bir görüntü cikiyor ortaya

bu senenin saçmalığı bu mu ;)

tv satamayınca %99.9 kullanmayacağımız gereksiz özellikler ekleyip bu şekilde pazarlamaya çalışıyorlar..

açık söyleyeyim son 40 yılda sadece 2 büyük değişiklik oldu yeni televizyon almayı mantıklı kılan..

1- siyah beyaz'dan renkliye geçiş dönemi..
2- tüplü tv'den ince ve büyük boy HD ekrana geçiş dönemi..

oda sayısına göre gerekli olması durumunda extra tv alınabilir ama eldeki canavar gibi çalışan mevcut TV ler bozulmadığı sürece haybeye TV değiştirtebilecek bir gelişme yaşanmadı HD'den beri..

4k dersen HD ile arasında benim gözle görebileceğim hiç bir fark yok çünkü 4K yayın yok.. bütün kanallar 4K yayına geçmedikçe ölü yatırımdan başka bi şey değil..

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt