- 17 Aralık 2008
- 30.906
- 19.746
- 2.393
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Youtube linki varmış;
Building the Pyramids of Egypt ...a detailed step by step guide. - YouTube
Kesin böyle inşa edilmiştir diye bir şey yok tabi, lakin fiziksel olarak mümkün olması ve antik Mısırlılar'ın nil nehri ile olan aşırı münasebetleri teoriyi güçlü kılıyor zannımca.
O da bir bakış açısı tabi bir şey diyemeyeceğim çünkü benim de hakim olduğum bir konu değil, izleyince bana mantıklı geldi ama onu söyleyeyim; ha bana mantıklı gelmesi bir anlam ifade ediyor mu ? Tabiki hayır, ne anlarım mühendislikten.Yani reis tabiki uzmanı değilim işin ama sanki nil nehriyle olan fazlaca ilişkilerine dayatılarak ortaya zorlanarak çıkarılmış bişey gibime geldi
Biraz çatalla çorba içmeye benziyor sanki ...
O da bir bakış açısı tabi bir şey diyemeyeceğim çünkü benim de hakim olduğum bir konu değil, izleyince bana mantıklı geldi ama onu söyleyeyim; ha bana mantıklı gelmesi bir anlam ifade ediyor mu ? Tabiki hayır, ne anlarım mühendislikten.![]()
Mısır, henüz m.ö 330'lu yıllarda İskender tarafından istila edildi.
Helen kültürü daha o zamanlardan başladı.
Yine m.ö 30'lu yıllarda tamamiyle Roma hakimiyetine girdi firavun yönetimi ortadan kaldırıldı.
İslamın Mısır'a yayılış tarihi 700'lü yıllardan sonradır.
Ki Mısır o tarihlerde ilk olarak Türk yöneticiler tarafından yönetildi.
Yani İslam'ın yayılmasına kadar ortada bir antik mısır geleneği kalmış mıdır, sanmıyorum.
Alnitak Alnilam Mintaka
İskender fethettiği yerleri kendisinden sonra 4e bölündü ve helen kültürü yayılamadı bu topraklara. Özellikle selevkos imparatorluğu tamamen pers kültürüne göre yönetilmiştir, liderin önünde secdeye yatma, devlet yönetiminde pers yöntemi vs. İslam kültürü ise geldiği topraklarda hegemonya kurdu dil, din, kültür hatta günlük yaşantılarda bile islam inancına göre yaşanır oldu böylelikle bu topraklardaki medeniyetler yok oldu aramca, kıptice gibi diller dahi yok oldu.. İslam medeniyetini küçümsemek kimsenin haddine değil tabi ki o da çok yüce bir uygarlık ama bu iki medeniyeti yok ettiği de bir gerçek