pizza

Edis Karayel

Aslan Üye
Pizza, domates, peynir ve genellikle çeşitli diğer malzemelerle yenen bir yemektir. Üstü genellikle yuvarlak, düz bir mayalı buğday bazlı hamur tabanından oluşan İtalyan kökenli bir yemektir. Geleneksel olarak taş fırında yüksek sıcaklıkta pişirilir. Küçük bir pizzaya bazen pizzetta denir.

malzeme kalitesi yerlere düşmesi nedeniyle uzun süredir yemediğim bir yemek.

Hazır da alsan bir yerden de alsan kesinlikle bu durum geçerli
maalesef - iki tane sevdiğim yer vardı - birisi taşfırın mantığı diğeri fastfood niteliğindeki - ikisinde de lezzet uçtu gitti.

hamur garip bir şey oldu - peynir 3 dkda donuyor falan . tat vermiyor kısaca. çokta pahalı

maalesef - iki tane sevdiğim yer vardı - birisi taşfırın mantığı diğeri fastfood niteliğindeki - ikisinde de lezzet uçtu gitti.

hamur garip bir şey oldu - peynir 3 dkda donuyor falan . tat vermiyor kısaca. çokta pahalı
Hele sucuk, salamlı bir şey söylersen tadı leş gibi oluyor. Yine bir nevi peynir filan idare ediyor

Bursa'da Pizza Köy diye yeni kurulmuş bir zincir var. Ben arada sırada Küçüksanayi'nin oradakine gidiyorum. Türk lezzetleriyle harmanlanmışlar. Gayet güzel. Yolu düşenlere, Bursa'da olanlara tavsiye ederim.

Dipnot: Böyle MM yok yalnız.

Gecen diyeti bozup bir tane buyuk boy devirdim. Tabi sizin gibi kaynagindan yemedim. Dondurulmus pizza

bizans grekçesinde yassı ekmek demek olan olan pita/pitta sözcüğünden gelir (bu sözcük türkçede pide olmuştur) , ilk modern pizzalar 18. yüzyılda napoli'de yapılmaya başlanmış fakat söz konusu coğrafyanın (neapolis / yeni şehir) milattan önce 600'den beridir taş fırının batıdaki anavatanı mahiyetinde olduğunu belirtmeliyiz...

1500x1500-Photo-1-1968-How-to-MAKE-NEAPOLITAN-PIZZA-with-Dry-Yeast-at-Home-Better-than-a-Pizzeria-in.jpg

afiyet olsun

Napolide yenir ama Romada güzel yapan yerler var. Keramettin admine atmıştım adresleri

Amsterdam ve Roma'da yedim ama Amsterdam pizzasına hayran kalmıştım. Ya Amsterdam'da iken yediğim yemeğin tadını güzelleştiren etkenlerden(!) ya da Roma'da doğru bir mekanda yememiş olmadan kaynaklı bu çıkarımım.

Geri
Üst Alt